reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wiwat maj! Staraczki majowe 2013

hey laski ja mam mega dola.... dzis sie dowiedzialam ze moja kkolezanka jest w ciazy z 2 gim dzidziusiem a tylko 2 msc sie starali .... z pierwszym wpadka byla a z drugim to tak wyszlo ...
Jej jak ja zazdroszcze .....

Nie miej doła...bo przecież to i tak nic nie zmieni....pamiętam jak myśmy się starali o pierwsze dziecko a wokół wszystkie moje koleżanki albo "wpadały" albo zachodziły od razu w ciążę...strasznie to przeżywałam...jeszcze One zawsze do mnie dzwoniły z radosną nowiną....a ja "uśmiechałam" się przez łzy...a serce pękało z bólu...cieszyłam się ich szczęściem i życzyłam wszystkiego dobrego, ale mimo to bolało strasznie....teraz z perspektywy czasu wiem, że to była dla najlepsza w życiu lekcja pokory...cos czego nie nauczymy się z książek, ani nie dowiemy się z radia, internetu czy też telewizji...dopóki same tego nie przeżyjemy...dzięki temu zupełnie inaczej rozumię czym jest macierzyństwo...Mój urwis ma 3 lata...urodził się w dniu moich urodziń....sprawił swoją osóbką najpiękniejszy prezent....a znajomi zapytali ostatnio..."Jak to jest, że tyle we mnie cierpliwości...że nawet kiedy mój mały ma kryzys...zachowuje się okropnie, to ja mimo wszystko jestem konsekwentna i cierpliwa..." Uśmiecham się wtedy i wiem, że ja czekałam...i to okropne czekanie mnie nauczyło...ale tak jak mówię...nie zrozumie ten....co tego nie przeszedł.... :)

reklama
doska1 dzieki za pocieszenie ;) no kiedys ale nie wiem kiedy... 8 msc juz i nic..:( a ty ile sie starasz..? moze i pisalas juz ale ja pewnie cos przeoczylam....

dominisia875 to prawda ehhh no nie wiem ...

doska1 dzieki za pocieszenie ;) no kiedys ale nie wiem kiedy... 8 msc juz i nic..:( a ty ile sie starasz..? moze i pisalas juz ale ja pewnie cos przeoczylam....

dominisia875 to prawda ehhh no nie wiem ...

staramy się z mężem już od 3 miesięcy, bez rezultatu.. w tym miesiącu bardziej intensywnie.. jestem ciekawa jak moj organizm zareaguje po duphastonie i jak będzie wyglądać moja owulacja..

Mam pytanie laski jak sie bierze olej z wiesolka ..? bo mam zamiar sobie kupic....a mam 10 dc wiec nie wiem czy jest sens teraz...?

No to króciutko.... trzymam kciuki aby sie udalo..;)

Dla mnie to mega długo ;(;( czasami nie potrafię zrozumieć jak to jest, że niektóre dziewczyny zaliczają wpadki i żałują, a te kobiety (czyli my) tak bardzo by chciały mieć dzidziusia i starają się, muszą długo czekać na efekty. Owszem są też takie, które "zaskakują" za pierwszym podejściem, ale ja do tego grona się nie zaliczam.

Oj,dziewczyny ,to czekanie też mnie wykańcza..ale co zrobić?:sorry2: Rzeczywiście trzeba się uzbroić w cierpliwość,inaczej nie da rady.:dry:
Ja przed chwilką wróciłam z zakupów,a że poszłam głodna,to nakupowałam masę niepotrzebnych rzeczy,jakieś frikadelki i gotowe hamburgery.:-D Ale co tam,rezerwa jest.:-) Młoda też się cieszy,bo dostała słodycze.:-D

sorry że tak z grubej rury zadam pytanko, ale z jaką częstotliwością staracie sie o dzidziusia ? mój ginekolog mówił że najlepiej co drugi dzień, bo wtedy plemniki są mocniejsze .. i staramy się tak mniejwiecej ;) jak mu powiedziałam że czasami przytulamy się 3 razy dziennie to powiedział żebyśmy przystopowali ;/

sorry że tak z grubej rury zadam pytanko, ale z jaką częstotliwością staracie sie o dzidziusia ? mój ginekolog mówił że najlepiej co drugi dzień, bo wtedy plemniki są mocniejsze .. i staramy się tak mniejwiecej ;) jak mu powiedziałam że czasami przytulamy się 3 razy dziennie to powiedział żebyśmy przystopowali ;/

I chyba gin ma rację...pamietam swego czasu moją siostrę....chcieli też dzidziusia...no więc " szaleli" serduchowanka czasem 2-3 razy dziennie. Po dwóch miesiącach siostra poszła do gina i mówi jak sprawa wygląda. Wtedy lekarz jej powiedział, że zafundowali sobie najlepszą antykoncepcję...bo im częściej tym plemniki słabsze:)...

reklama
Te co zaliczyly wpadke wcale niekoniecznie zaszly od razu. Mogly miec wiecej okazji do wpadki wczesniej i nie zaskoczyly. Czlowiek chcialby jak najszybciej, gdy sie zdecyduje, to normalne. Ale dziewczyny, lepiej odczekac swoje, naprawde. Ja zaskoczylam od razu i co mi z tego? Dziecko stracilam. Potem odczekalam swoje, znowu zaskoczylam od razu i znowu stracilam. Potem nie zaskoczylam. I cos czuje, ze w tym cyklu tez nie zaskocze.

Pisze z telefonu, wiec nie widze, ktora pisala o duphastonie. Uwaga z duphastonem, jesli sie starasz o dzidzie. Zeby wyregulowac cykle rzeczywiscie bierze sie go od 16 do 25 dc. Ale , ale w momencie starania sie o dzidzie bylabym czujna. Jesli owulacja wystapi np. 14 dc to duphaston brany od 16 dc pomoze zarodkowi sie zagniezdzic. Ale jesli organizm zaplanowal sobie owulacje na 17 czy 18 dc, to zaczecie brania duphastonu w 16 dc najprawdopodobniej te owulacje zahamuje. Pytanie, jak dlugie masz zazwyczaj cykle.

Do góry