reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiwat maj! Staraczki majowe 2013

reklama
Małkus to nawet z długością celibatu u nas tak samo:D i terminy pewnie bedziemy miały podobne:) ja czekam do 20-tego na wizyte:) jeszcze 8 dni:D boje sie o moje maleństwo bo jestem po leczeniu bezpłodnosci...

Kobietki dzięki, ale w cyklach w którym jest owu już w5dc widać drugiego baldziocha, który ciemnieje, ciemnieje i bach... w 11-14dc gruba druga krecha.
W tym cyklu jak i np tym kwietniowym, drugiej kreski nie ma... Ja mam nadzieję, że się pojawi ale na pewno nie w 33dc :-D W życiu nie miałam takiego długiego cyklu :tak:

Moniqaa kochana a może zainwestuj w inne teściki. Polecam elektroniczne Clearblue. Wyświetla się na nich buźka jak masz wyrzut LH. Nie musisz patrzeć na kreseczki. Mi perfekcyjnie wyznaczają owu a też zawsze miałam długie cykle. Teraz mi się unormowały i trwają 29-30 dni i owu mam miedzy 15-18 dniem i test dopiero 1-2 dni przed wskazuje owulkę, więc zazwyczaj testuję od 10-12 dnia.

Żabucha dziękuję za radę :tak: Może się skuszę, chociaż te testy co używam mam sprawdzone, tak więc to nie wina tego, że raz mam takie a raz takie. Po prostu cyklicznie co drugi cykl nie mam wyniku pozytywnego. Teraz sprawdzam ostatni raz, jeśli się potwierdzi to gin i niech on myśli co zrobić :tak:
Ja mam cykle 25-27 dniowe (czasem zdarza się cykl 28dniowy).
W jednych cyklach od 5dc już widać drugą, w drugich echo drugiej kreski.... No ale może się jeszcze to zmieni i jednak zobaczę w tym miesiącu dwa tłuściochy :tak: Trzeba być dobrej myśli :tak: W końcu nam wszystkim musi się udać!!!

Ostatnia edycja:
Termin @ się zbliża, a ja już świruję :eek: usiadłam i sobie tak liczę... i muszę Was zapytać o zdanie.
Dziewczyny ja mam nieregularne cykle 22-26dni. Ostatni cykl trwał 22dni. Na testowanko się zapisałam na 18.06 pod uwagę wzięłam ten najdłuższy z moich cykli (26) dzisiaj jest mój 21dc i mnie już kusi. Jeżeli ten cykl byłby również 22dniowy to mogę w piątek już zrobić teścik, ale jak ten cykl się wydłuży do 26dni to testowanko wypadłoby na wtorek. I kiedy mam zrobić ten test???? Głupieje już.

Ostatnio mi chodzi po głowie 16.06 czyli niedziela, może wtedy?? Doradźcie bo już sama nie wiem? Czy mam lepiej poczekać do wtorku i się nie nakręcać?

Małkus to nawet z długością celibatu u nas tak samo:D i terminy pewnie bedziemy miały podobne:) ja czekam do 20-tego na wizyte:) jeszcze 8 dni:D boje sie o moje maleństwo bo jestem po leczeniu bezpłodnosci...
ja mam wizytę 19-tego :):) nie moge się doczekać a jednocześnie się boję...
nie jest lekko z tym celibatem ale damy rade:D:D

Moniqaa, ja też tak zawsze miałam, że druga kreska powoli każdego dnia wybarwiała się coraz mocniej aż do owulacji, za to w ostatnim cyklu (tym szczęśliwym nawiasem mówiąc :-)) miałam zupełnie inaczej - nawet pisałam to tutaj gdzieś. Najpierw długo, długo nic, ale takie zupełne nic, nawet ciecia cienia, a póżniej nagle buch druga krecha taka jak testowa. Więc może u Ciebie tak samo będzie :-)

reklama
Cześć :) Ja właśnie dziś powinnam dostać @ ale jak narazie nie ma :) Testu nie robiłam, może wieczorem sie jeszcze zjawić więc wole poczekać ... bedze co ma być :) Pozdrawiam i miłego dnia Wszystkim ;-)

Do góry