reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wiwat maj! Staraczki majowe 2013

Katherine dziękuję za odpowiedź. Zapytam lekarza tak jak radzisz :tak:

U mnie dziś bez zmian, tempki nie znam, bo jak pisałam zapomniałam termometru...

Dominisia widzę, że dzidzia Ci kubki smakowe zmienia ;-)

Colormania, przykro mi :-(

|| Anna2101 , Katherinne , Delewarre , Dominisia875 , Małkus , Agaawa
28.05 - Ni_kusia
28.05 - Tygryseczek
28.05 - Mycha05
03.06 - Neta81
04.06 - Moniqaa
10.06 - Elmo2
12.06 - Hai24
18.06 - Ewka358

20.06 - Waiting4beans
30.06 - Tygryseczek

reklama
Cześć dziewczyny, melduję się po dłuższej nieobecności. Wiedzę,że poniedziałek szykuje się emocjonująco;) ja również czekam na ten dzień od dawna-jutro pora mojego testowania :) z jednej strony kusi żeby już zrobić test...z drugiej stresuję się bardzo,że nie zobaczę upragnionych dwóch kreseczek....i będzie smutek i rozczarowanie. Ogólnie czuję się zmęczona,rozbita i słaba...nie wiem czy to dobry znak,że może udało się zajść w ciążę czy po prostu zbliża się małpica....Pozdrawiam gorąco i życzę wam miłej niedzieli :)

witam dziewczyny!

dawno do Was nie zaglądałam...

u mnie pierwszy cykl z monitoringiem :tak: aczkolwiek w tym cyklu owulacji nie będzie bo z wykresów wynika mi, że skok temperatury jest w co drugim cyklu. Gin oczywiście na słowo uwierzyć mi nie chce i uparł się, że jak zobaczy na usg, że owulacji nie ma to dopiero uwierzy. No to sobie patrzy tak co 3 dni ;-)

wiecie co jest najśmieszniejsze, do tej pory myślałam, że mam takie pochrzanione cykle i brak owulacji bo moje hormony są w cały świat. A tu zonk. Zrobiłam badania hormonalne i wszystkie hormony są dobre :szok:

tsh tylko średnio wyszło, bo w październiku bylo 2,6 i powinno spaść jak do starań o dziecko a to dziadostwo zamiast spaść to urosło do 3,05 :wściekła/y:

Karola,tak to już jest,że lekarze"zawsze wiedzą najlepiej" i nie słuchaja swoich pacjentów.... Ale może akurat w tym cyklu jajeczko się obudzi?;) szkoda by było przegapić ;)

mrówka zasugerowałam Ginowi, że chyba jeden jajnik mi nawala to powiedział mi, że mam nie uprawiać tu czarnowidztwa :-D no więc już więcej się nie odzywałam na ten temat.

fajnie gdyby owulacja była w każdym cyklu bo tak to mam o 50% miej szans na zajście w ciążę w roku a nie ukrywajmy latka lecą, kiedyś myślałam, że przed 30stką urodzę dwójkę dzieci a teraz martwię się, żebym się z jednym chociaż uwinęła :zawstydzona/y:

mrowka w tym cyklu porobiłam wszystkie badania hormonalne, mąż na dniach będzie robił badanie nasienia, mam monitoring owulacji, zrobił mi badanie czystości pochwy, będę miała również sprawdzane czy nie mam wrogiego śluzu, który zabija plemniki a w następnym cyklu będę miała badaną drożność jajowodów, tak więc wreszcie mój Gin wziął się ostro do roboty! (ma szczęście bo już miałam iść do innego lekarza) :-D

no jasne, musi się udać, to tylko kwestia czasu!

a Ty długo się starasz? robiłaś już jakieś badania?

Nie robiłam narazie żadnych badań, bo w sumie jest to nasza trzecia próba (w zeszłym roku były dwie,potem staranie przerwaliśmy i teraz po paru miesiącach wróciliśmy do myśli o rodzinie), jutro mam testowanie...i się stresuję jaki będzie wynik. Ale postanowiłam,że jeśli się nie uda, to w tym miesiącu zaczniemy kolejne starania ale pójdę po konsultacje do lekarza. Zobaczymy :)

reklama
Dziewczyny, mam 2 krechę ma teście...nie wierzę...

Zrobiłam test od niechcenia, tym bardziej, że mam delikatnie beżowy śluz i myślałam, że lada dzień dostanę okres....Jak zobaczyłam tą drugą kreskę to nie uwierzyłam...

Ostatnia edycja:
Do góry