reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiwat maj! Staraczki majowe 2013

A ja temperatury nie mierze bo jak mierzyłam to u mnie bylo albo w jeden dzien 36,4 w drugi 36,6 i tak w kólko nie maialam skoku... Moze dlatego ze mam PCO i dopiero 19 maja mialam pierwszą owulacje od bardzo dawna ale wtedy nie mierzylam bo chodzilam na USG (musiałam miec obserwacje cyklu...) Teraz powinnam mieć @ moje cykle trwaja 26 lub 27 dni... Dziś jest 28... Boli mnie dziwnie brzuch juz 3 dzień:/ Nigdy mnie przed @ nie boli... Już sama nie wiem co myśleć nie chcę się znów rozczarować... Przy PCO jest ciężko... Bardzo ciężko:(

reklama
No wlasnie, to zaskakujace, ze nawet w tak elementarnych sprawach, jak te zwiazane z @, u kazdej kobiety jest inaczej. Ja najpierw zaczynam przeciekac, dopiero niedlugo potem zaczyna sie bol i skrecam sie dwa dni, a potem cieknie jeszcze kolejnych 5 ale nie boli.

Przy PCO jest ciezko, ale nie niemozliwie. Trzeba byc pelnym wiary :)

Katherine jesteś kolejną osobą, która mi mówi o progesteronie. Poprzednio jedna z Koleżanek pisała, że mam niskie temperatury w drugiej fazie i to przez progesteron. Teraz Ty piszesz, że jak spada tak przed @ to może tez być progesteron.... Eh.... :-(
Może wiesz Kochana kiedy najlepiej zrobić badania na poziom progesteronu? I masz rację muszę się w końcu umówić do gina, może coś mi powie (tylko za wizytą też sobie trochę poczekam do tego lekarza co mam zaufanie)....
Katherine tu masz mój poprzedni wykresik: Wykres Dni Płodnych i Owulacji Użytkowniczki OvuFriend
może on coś więcej powie.....

Ja Z mężem na weekend wybraliśmy się do mojej mamuśki. Spieszyliśmy się i zapomniałam termometru, tak więc jutro nie mierzę tempki...

|| Anna2101 , Katherinne , Delewarre , Dominisia875 , Małkus , Colormania , Agaawa
28.05 - Ni_kusia
28.05 - Tygryseczek
28.05 - Mycha05
03.06 - Neta81
04.06 - Moniqaa
10.06 - Elmo2
12.06 - Hai24
18.06 - Ewka358

20.06 - Waiting4beans
30.06 - Tygryseczek

Hej Dziewczyny:)

wiecie ja tak z innej beczki...wogóle...bo nawiązując do Na_ratunek....przeglądałam sobie wlaśnie forum i znalazłam jeszcze jej wpisy z odnośnikiem do ovufriend...i no coż...nie wiem czy rzeczywiście była trollem czy teraz trolluje ovufriend...nick puszysta...i oczywiście aktywność w zasadzie codzienna...i tak sie zastanawiam...czy znów robi kogoś w balona??

Dziś 29 dzień cyklu przy moich 26-27 dniowych... Boje się iść i zrobić test:/ Już tyle razy się rozczarowałam... z tym, że teraz miałam owulacje, której wcześniej nie było... Może poczekam jeszcze:/ chociaż przy moich lekach powinna już być @:/
I dziewczyny badajcie się! Ja chodzę teraz prywatnie do lekarza... Gdy chodziłam na NFZ byłam zupełnie zdrowa przy moich wynikach!! Dopiero gdy poszłam prywatnie lekarz uświadomił mi, że mam PCO... I widać, że zależy mu na wszystkich pacjentach nie tak jak poprzedniemu... :/

dominisia, jak sobie wejdziesz na mój wykres to 7 maja, i 14 maja wpisała mi się dwa razy pod różnymi nickami.

i w ogóle cześć :-) Żyję jutrzejszą wizytą u gina. Już się nie mogę doczekać (a boję się jak diabli ) :-)

Dzień dobry dziewczynki:)

Netia81 Tak myślałam....hmmm...szuka kolejnych dziewcząt, których można by oszukać...jakie to smutne...;/

Delewarre och ja właśnie tak samo!!...boję się i cieszę...Kochana czekam na Twoje wieści i od Agaawa:) bo Ona zaczyna jutrzejsze wizytowanie...potem Ty i na końcu ja....heh...

Kochane ja do "antyzachcianek" dopisuję: dotychczas mój ulubiony sok z świeżo wyciskanej marchewki...;/ ;/ ;/ Szok!!! w poprzedniej ciąży jedynie strawić nie mogłam wszystkiego co było pieczone...a w zasadzie smażone...a teraz jakiś armagedon mi się robi...!!! hehe:)

Moniquaa, progesteron standardowo bada sie 8 dni po owulacji. Ale jak sie diagnozuje niedomoge lutealna to nie wiem. Przy najblizszej wizycie po prostu zapytaj lekarki. Moze sie okazac, ze jestes kompletnie normalna i nie ma nic niepokojacego w tych temperaturach. Nie jestesmy maszynami ;)

reklama
Cześć Dziewczyny :)
Niestety przyszła @ i razem z nią silne skurcze i czarna rozpacz. Czuję się przybita i wolę myśleć, że testy pokazały 2 kreski, ale nie było na tyle siły żeby mogło się rozwinąć :-(
Także dziewczynom w ciąży życzę spokojnej ciąży i zdrówka dla Was a za staraczki trzymam kciuki jeszcze bardziej :happy2:

Do góry