reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiwat maj! Staraczki majowe 2013

Agaawa, przeogromnie się cieszę, nawet dziewczyny u mnie w pracy się pytają czemu cały czas się uśmiecham :-)

dominisia, w tym samym dniu idziemy do gina :tak: tylko, że ja mam na 17.00 :-) Nie mogę się doczekać. No i co najlepsze, mam już trochę ciasne spodnie :szok: Ale co tam, ciąża to ciąża :-D

reklama
Delewarre w takim razie Trzymam &&&& za Twoją wizytę:) super!!!:) heh...ja jeszcze nic nie zauważylam po ciuchach ale...ostatnio pisalam, że nie wiem skąd już 3 kg na plusie...a ponieważ zmagam się z nadmiarem ciałka, jestem przerażona...w poprzedniej ciąży przytyłam...uwaga, uwaga....35 kg!!!! z czego 10 w ostatnich 3 tygodniach...byłam spuchnięta jak balon...wody miałam tyle, że moje ciało wręcz porozrywało...25 kg zrzucilam...10 zostało...plus 10 znaim zaszłam więc jestem naprawdę do przodu z wagą że ho, ho....tragedia...muszę naprawdę z tym walczyć...;/

Agawaa, wiedziałam :) Gratuluję serdecznie! Liczyłaś już sobie, na kiedy Ci wyjdzie termin?

Elifit, bo wbrew wszystkiemu stosunek przerywany to - stety albo niestety - bardzo skuteczna metoda zapobiegania zajściu w ciążę. Nie nadaje się jedynie dla nastolatków, którzy nie znają jeszcze swojego ciała, bo mogą się trochę zaskoczyć. My z mężem stosowaliśmy ją przez 4 lata. Mąż nie był gotowy, żeby podjąć decyzję o tym że już, teraz chcemy mieć dziecko, bo zawsze coś mu stało na przeszkodzie, zawsze nie był dobry moment, ja z kolei dziecka chciałam, więc 'zabezpieczaliśmy' się stosunkiem przerywanym wychodząc z założenia, że jeśli dzidzia sobie jakiś termin wybierze, to się ucieszymy. Całe 4 lata nic się nie wydarzyło. I wcale nie dlatego, że mamy problem z płodnością. Jak już zaczęliśmy się starać, to na 4 cykle w których próbowaliśmy tylko w jednym nie trafiliśmy, pozostałe 3 kończyły się fasolką (dwie ciąże straciłam, teraz jestem w trzeciej). Więc jak widać, stosunek przerywany potrafi mieć dużą skuteczność.

Dziewczynki, jeszcze raz Wam dziękuje za wszystkie miłe słowa.

ja byłam na becie - 17,50 mIU.ml przy normie dla 4 tygodnia 9,5 - 750, dla 5 tygodnia 217 - 7138. Kurcze troche malutko, bo ja mam dziś 4 tydzien i 4 dzień. To właściwie jak sie to liczy - jako 4 tydzien, czy juz jako 5?
We środę powtórzę bete. Teraz mam nowe zmartwienie.

Trzymam kciuki za wszystkie Was, które testują, a te które maja wizytę, to za udana wizytę. Ja chce iść do gina jak najszybciej. Juz dzwonilam do Luxmedu. Moze na przyszły tydzien?

Agaawa tu masz wszystko o wynikach Beta hCG a Twoja ciąża - Ciążowy.pl

Trzymam kciuki i wiem, że następne wyniki będą już wysokie :tak:

Agawaa, to 4 tydzień. Poza tym wartość nie jest istotna. One nie biorą pod uwagę tego, że mogłaś mieć późno owulację. Idź w środę i sprawdź, jak Ci po 48 h przyrosła. Jednorazowa beta mówi tylko tyle, że jesteś w ciąży.

Ach, i mogłaś mieć późno zagnieżdżenie. Normalnie zajmuje to ok. 7 dni, ale może zająć i 12.

Ostatnia edycja:
Agaawa Malutko, ale w normie, więc głowa do góry :tak: Powtórz bete za 2 dni i będziesz widziała, że rosnie:tak:

No, a ja pojechałam po te testy i zrobiłam jeden, no ale oczywiście negatyw, ale nie dziwie się, bo to 2-3 dni przed terminem @ i nie z porannego moczu. Narazie się wstrzymam i zrobie kolejny za pare dni jesli @ nie przyjdzie, a coś czuje, że przyjdzie. Jedno jest pewne, że jeśli rzeczywiście się nie udało, to czerwiec sobie odpuszczamy. Pod koniec czerwca jedziemy do Polski i pomyslimy o jakiś fajnych wakacjach za granicą, zostawimy Małą Babcią i Ciocią niech się nacieszą, a my polecimy odpocząć i zrelaksować się, a potem będziemy znowu w lipcu działać:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Agawaa, to 4 tydzień. Poza tym wartość nie jest istotna. One nie biorą pod uwagę tego, że mogłaś mieć późno owulację. Idź w środę i sprawdź, jak Ci po 48 h przyrosła. Jednorazowa beta mówi tylko tyle, że jesteś w ciąży.

Ach, i mogłaś mieć późno zagnieżdżenie. Normalnie zajmuje to ok. 7 dni, ale może zająć i 12.

Ja to wiem, ale wtedy tez miałam wartość 14,9, więc mało bardzo....

Ale mam jeszcze jedna teorie. Bo miałam 2 pecherzyki, moze jeden z nich obumarl i dlatego ta beta jest taka niska? Kto to wie? No nic, teraz dbać o siebie z uśmiechem na ustach.

Do góry