reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wiwat maj! Staraczki majowe 2013

Hej dziewczyny.
Witaj Agaawa. Napisz cos wiecej o sobie. Czy to starania o Twoje pierwsze dziecko? Ja tez chcialabym sie jakos odprezyc ale im blizej maja tym wiekszego stresa łapię. Ja dopiero zaczynam starania aczkolwiek nie wiem czemu sie tak nakrecam. Nie moge sie wylaczyc. A to najwyrazneij wplywa na moja glowe bo jak zawsze owu mialam 14-17 dc tak dzis 20 dc i dzis jej pewnie tez nie bedzie... ale tez licze na dlugi weekend. Ide na urlop, zregeneruje sily witalne. W maju staniemy do walki ze zdwojona siłą :tak:

Miłego dnia babeczki!

reklama
Agaawa, witaj i tu :) I jak, przyszedl ten okres np.w nocy? Mam nadzieje, ze tak, bo jak nie, rzeczywiscie trzeba bedzie wysuwac do gina. Tylko szczerze mowiac kompletnie nie mam pojecia, co potrafi byc przyczyna spozniajacego sie okresu w momencie, gdy mamy pewnosc, ze owulacja byla i sie nie przesunela. Zawsze w mojej glowie sie wydawalo, ze jeden temat z drugim powiazany.

ja z rezerwa podeszlam do tych testow ovu, bo jak bum cyk cyk pierwszy raz od grudnia mam porzadny sluz rozciagliwy i postanowilam wczoraj podzialac, tym bardziej, ze cos szyjka jakas taka miekka sie robi. Chyba, ze teraz sie okaze np. Ze ja sluz rozciagliwy przez tydzien bede miala jeszcze :D i wtedy wszystko by sie zgadzalo.

Ale musze sie Wam do czegos przyznac. W ogole mi sie nie chce. Tak kompletnie. Mojemu mezowi tez nie. On ma ciezki okres w pracy (duuuuuzo pracy, naprawde duuuuuuuuzo), na mojej glowie cala przeprowadzka, szorowanie mieszkania itp., w miedzyczasie oczywiscie podstawowe obowiazki domowe i zajmowanie sie babcia i jakos tak... Po prostu jestesmy zmeczeni i nie w glowie nam figle. W takim okresie to by sie przydalo raz a dobrze.

Dzięki Dziewczyny za przyjęcie.

Katherinne w nocy nic, ale juz powoli plamie i brzuchu mnie zaczyna boleć porządnie, czyli Twoja teoria, ze sie faza luteralna wydłużyła jest bardzo dobra. To pewnie przez badanie HSG, bo pogrzebalam w necie i wielu dziewczynom spóźnial sie okres po tym badaniu po tydzien i nawet dłużej. Także kamień z serca, szczęśliwa jestem i uśmiechnięta:))

Elmo2 to moje starania o pierwsze dziecko. Dość pozńo sie za to zabraliśmy, ja mam juz 35 lat, w czerwcu mińie 4 lata jak odstawilam tabletki, wszystko wróciło do normy, a zajść nam sie nie udaje. Było juz celowane, był okres, gdzie "wyluzowalismy", a teraz poronilam wszystkie badania hormonalne, HSG, chodzę na monit - czyli nie chce juz wiecej czasu tracić. Zabralam sie za staranka na poważnie od stycznia, kiedy to straciłam aniołka w 6t.

no ale dość o mnie. Napiszcie jakie macie plany na długi weekend? Musimy sie rownież nauczyć ostresowywac i każdy sposób jest dobry. Katherinne - ale z drugiej strony jak zajmiesz myśli czymś innym niż starania, czyli remontem i praca, to ani sie obejrzymy, a tu będziesz miała fasolke. &&&&

Cześć Agaawa! W następnym cyklu musi się udać:-)!
Elmo trochę luzu zawsze dobrze wplywa na staranka. Ja tak zaszłam w pierwszą ciążę. Odpuściliśmy po 6-8 miesiącach i nagle bum! Byłam w ciąży!

Kochane ja dziś wieczorkiem jadę do Polski! Ale się cieszę! Dwa tygodnie wolnego.
U mnie temperatura dalej niska ale dzisiaj zrobiłam test ovu i wyszło że estrogen poszedł w górę ( w tym cyklu uzywam clearblue pokazujący wzrost estrogenu i LH) więc szykuję sie do owulki i chyba będzie wczesniej niz w zeszłym cyklu. Więc chyba te ziółka coś jednak robią.
Oczywiście tak jak pisałam wczoraj dorwałam mojego wieczorem, więc seksik przed podróżą był hi hi:-)
W tym miesiącu stosujemy taktykę seks co dwa dni! Albo częściej ;-). Ja mam straszną ochotę nawet codziennie więc zobaczymy co z tego wyjdzie...
A w Polsce musze zrobić USG jajników, cytologię i ogólnie pójść kontrolnie do mojej ginki.

Katherinne no tak jak człowiek zmeczony to ostatnia rzecz o jakiej sie mysli to sexy :-) ale tak jak mowia dziewczyny to chyba najlepszy sposob na ciaze jak glowa zajeta czyms innym! Takze działajcie działajcie!
Agawa długa droga za Toba i oby krótka przed Toba. Oby maj byl tym szczesliwym miesiacem!
Zabucha to cieszymy sie razem z Toba. Udanego i owocnego urlopu w PL ;-)

A plany na dlugi weekend? Ja tez ide od poniedziałku na wolne i bardzo sie z tego ciesze!!!! Marze o kilku dnaich wolnego od dluzszego czasu. Napewno dobrze mi to zrobi. Plan jest taki ze wrzucamy rowery an auto i jedziemy gdzies w przyjemne strony. Wiec byle do poniedzialku.

Witaj Agaawa !!! Rozgość się u nas:)

Żabucha--> udanego odpoczynku!!!! Pogoda u nas iście wakacyjna...więc produkujmy naszą D3:)

Katherinne--> wierzę Ci....my właśnie malujemy wszystkie pokoje w domu....codziennie do 24.30;/, bo mój mąż nim wróci z pracy jest 18...a potem trzeba kończyć robotę....również padam ze zmęczenia...ale pomyśl ile radości będzie jak już skończycie:)

Elmo2--> odpoczywaj ile idzie:) jak pracowałam też moim marzeniem były właśnie dni kiedy mogłam spędzić je w domku. A nic tak nie scala rodziny, jak wspólnie spędzony czas...co więcej....czasem nawet można od nowa się zakochać w mężu podczas takich wspólnie spedzonych chwil.... :)

Moje plany na długi weekend....hmmm....mąż na pewno 2 maja musi być w pracy ;/ więc nie poszalejemy...ale 3 idziemy na obiadek do teściów...a pierwszego może gdzieś w góry pojedziemy?? Kto wie...zobaczymy jak wszystko się ułoży...my raczej jesteśmy spontaniczni...w zeszłym roku wczasy nad naszym polskim morzem załatwialiśmy na tydzień przed wyjazdem:) było SUPER!!! Tak więc zobaczymy, co i jak:)

Dziewczynyyyyy ale mam zakwasy! Ledwo się ruszam, czuję się, jakbym cała zardzewiała. A nawet w połowie roboty nie jestem. Chyba bym jako sprzątaczka na chleb nie zarobiła :D

Dziewczynyyyyy ale mam zakwasy! Ledwo się ruszam, czuję się, jakbym cała zardzewiała. A nawet w połowie roboty nie jestem. Chyba bym jako sprzątaczka na chleb nie zarobiła :D

Kochana!!! Dasz radę!! A na tę rzekomą rdzę...hmmm...przydałoby się troszkę męskiego smaru...no wiesz:) heh..tak więc zróbcie sobie jednodniową przerwę...i zafundujcie sobie mega dużo przytulasek:)...no i zakwasy znikną...a swoją drogą...jak to jest, że człowiek ma tyle "uśpionych" mięśni??

Ja pamiętam swoją pierwszą przygodę z fitnessem...masakra...wyglądałam jakby mi kij do tyłka włożył ktoś... :)

Niestety chłop wyjechał, więc nic na rdzę nie poradzę. Ale chyba nawet nie miałabym siły się tym zająć. Wiedziałyście, że między żebrami też są jakieś mięśnie?

reklama
No wiec witam i ja :)Weteranka z lutowek, kwietniowek, teraz dolacze do Was jeśli mogę rzecz jasna :)

Agaawa zastanawiałam się wlasnie ostatnio gdzie zniknelas :) W tym cyklu na pewno się uda zobaczysz.

Ja miałam wielka myslowke, bo okazało się ze nie jest wcale tak jak myslalam. Cykle od odstawienia anty były regularne - co 28 dni, niestety ostatni się zbuntowal, rozhulał i owu zamiast w 14 dc jak zawsze, była w 20dc a sam cykl trwal 33dni :confused2: No ale nic, mowie sobie - ten na pewno będzie już w porządku i wroci do normy, w tamtym było dużo stresow, do tego doszło choróbsko i tak się uzbieralo negatywnych rzeczy.
Owu powinna być dziś, ale wychodzi na to, ze znowu cos przegapiłam i owu się przesunela do 13dc. Bo od dwóch dni zamiast spadku mam wzrost, po spadku tempki w 13dc wlasnie. Niby o przytulankach nie zapomnieliśmy i były, ale zla jestem sama na siebie, ze zamiast w 11dc zacząć robic tesciory, zaczelam dwa dni później, gdzie objawila mi się jedna gruba, tlusta czerwona krecha, a druga nieco slabsza - wiec mysle, o cos się zbliza chyba...taaaa....a to był koniec.

dominisia może mój wykres Ci pomoze, choć nie jest zbyt atrakcyjny poki co, ale widać wyraźnie nizsza faze temperatur, w 13dc spadek i od wczoraj przeniesienie się na wyższe granice. Jeśli tempka jutro utrzyma się na tym poziomie, potwierdzi się moja czwartkowa owulka.
O fitnessie nawet mi nie mowcie :eek:Mój Ł. postanowil, ze bierze się za siebie i za swoje kilogramy, no i rzeczywiście, w ciągu 2 tygodni zrzucil już 5 kg. Ja oczywiście nic. Malo tego, podpatrzyl mój Skalpel ( na pewno wiecie co mam na myśli - Ewa Chodakowska ) i dwa dni temu obrobil cale 45 minut z Nasza Olka, a ja padlam po 15 minutach jak mucha. Jestem chyba bardziej zardzewiala niż myslalam :rofl2: Do tego wczoraj w końcu wybrałam się do lekarza i okazało się, ze bol kolana jaki mi doskwiera od 3 tygodni nie jest bolem związanym z zakrzepica jak myslalam, tylko w dole podkolanowym zaczyna mi się tworzyć torbiel z plynem:eek:wiec czekam do wtorku, przejde się do ortopedy i zobaczymy jak on się na to zapatrzy.Ale już wczoraj kiedy z Nim rozmawiałam ( pracuje w Przychodni, może kiedyś będę pomocna z wiedza medyczna ) powiedział, ze bez rezonansu się nie obedzie.

Do góry