reklama
NeSSi
Moderatorka
Zielone robi po Bebilonie, jeśli dziecku nic nie dolega fizykalnie to kolorem bym się nie martwiła, My również na pepti i również mamy zielone kupki ...przyczyn zielonych kupek może być wiele:
- zęby
- mieszanka
- podawanie chłodnego jedzenia
- rozszerzanie diety itp.
Niekoniecznie i nie zawsze jest to obraz chorobowy.
Jeśli lekarz nie ma zastrzeżeń to trzeba się przyzwyczaić
Nie sądzę również by wit D tak zabarwiała ...
- zęby
- mieszanka
- podawanie chłodnego jedzenia
- rozszerzanie diety itp.
Niekoniecznie i nie zawsze jest to obraz chorobowy.
Jeśli lekarz nie ma zastrzeżeń to trzeba się przyzwyczaić
Nie sądzę również by wit D tak zabarwiała ...
beata26
szczęśliwa mamusia :)
MissLena a jak długo karmisz pepti? Julka po pepti miała kupki capiące, zielone i to trwało prawie 2 mce. Ponoć dzieci tak mogą reagować na pepti. Co do wit D nie wypowiem się czy ma wpływ na kupki, bo u nas było ok.
sawi
szczęśliwa żona i mama
wiesz te zielone kupki to napewno nie są od witaminy ale raczej od mleka źle dobranego.moja córka też robi zielone kupki jak coś dostanie do jedzenia nowego. a na początku jak dostawała mleko to nie mogliśmy trafić na odpowiednie bo albo robiła zielone albo przez 2-3 dni wcale nie robiła bo za duzo żelaza miało mleko.wkońcu trafilismy na idealne mleko i jest ok.A czy jest możliwość że z nadmiaru witaminy D dziecko robi zielone kupki itd? (karmię Bebilonem Pepti) Chwytam się już każdego rozwiązania....
teraz mleko pije bebilon ale na noc NAN2R i nie robi zielonych kupek.
a rozmawiałaś z pediatrą?? bo moja kazała zmieniac mleko jak będa zielone
Pepti je całkowicie od 4 dni bodajże, wcześniej była karmiona HIPPem i miała straszne zaparcia, wysypkę na twarzy itd. dlatego pediatra przepisał bebilon, po tym przeszły jej zaparcia i krostki ale zaczęły się zielone kupy i problemy z wypróżnieniem.
myszta
Zaangażowana w BB
moj maly ssie piers wiec pediatra zapisal 2 krople na dzien przez 2miesiace a na kolejny miesiac tylko jedna krople...nie wiem co dalej bedzie.mieszkamy w cieplym kraju gdzie slonca nie brakuje,ale pytal czy dziecko na piuersi czy na butli.powiedzial,ze gdyby bylo na flaszce nie przepisalby...bo w sztucznym mleku jest juz witamina d,wiec nie wiem czym kierowal sie twoj lekarz...
Witam,
poniżej link odnośnie wycofywanych serii Vigantolu
http://www.gif.gov.pl/rep/gif/pdf-y/WC/WC_2010-09-08-039.pdf
W aptekach farmaceuci mają jakieś sprzeczne informacje - w jednej powiedziano mi że zanieczyszczenie polega na kruszeniu się gumowego końca pipety, w drugiej, że dla bezpieczeństwa dziecka wstrzymać się z podawaniem.
Tam, gdzie to kupiłam Pani miała pretensje ze chce to oddać, jak tam w środku nic nie pływa (!!!!), a mnie jednak wydaje się, że zanieczyszczenie chemiczne to nie to samo co mechaniczne ...
poniżej link odnośnie wycofywanych serii Vigantolu
http://www.gif.gov.pl/rep/gif/pdf-y/WC/WC_2010-09-08-039.pdf
W aptekach farmaceuci mają jakieś sprzeczne informacje - w jednej powiedziano mi że zanieczyszczenie polega na kruszeniu się gumowego końca pipety, w drugiej, że dla bezpieczeństwa dziecka wstrzymać się z podawaniem.
Tam, gdzie to kupiłam Pani miała pretensje ze chce to oddać, jak tam w środku nic nie pływa (!!!!), a mnie jednak wydaje się, że zanieczyszczenie chemiczne to nie to samo co mechaniczne ...
Edzia26
Fanka BB :)
Po przeanalizowaniu stanu chemicznego leku z obrotu wycofano aż 17 feralnych partii z aptek na terenie całego kraju. Oto wykaz skażonych partii Vigantolu, kropli doustnych, roztwór 500 mcg/ml (20000 j.m./ml):
Sprawa jest poważna, gdyż preparat podawany jest niemowlętom już od trzeciego tygodnia życia i małym dzieciom do lat dwóch, w celu profilaktyki krzywicy. Wszystkie osoby, które mają kontakt z rodzicami dzieci proszone są o przekazanie informacji dalej, gdyż mogą być oni właścicielami preparatu ze skażonej partii.
Vigantol wycofany z rynku!, Leki i preparaty > Vigantol wycofany z rynku!
-
numer serii: 6635201, data ważności 31.10.2014 - numer serii: 6633501, data ważności 30.09.2014
- numer serii: 6633402, data ważności 30.09.2014
- numer serii: 6619401, data ważności 31.08.2014
- numer serii: 6619302, data ważności 31.08.2014
- numer serii: 6600401, data ważności 30.06.2014
- numer serii: 6600301, data ważności 30.06.2014
- numer serii: 6600201, data ważności 30.06.2014
- numer serii: 4031101, data ważności 30.06.2014
- numer serii: 6565101, data ważności 31.03.2014
- numer serii: 6565201, data ważności 31.03.2014
- numer serii: 6565003, data ważności 28.02.2014
- numer serii: 6557601, data ważności 28.02.2014
- numer serii: 6557501, data ważności 28.02.2014
- numer serii: 6557401, data ważności 28.02.2014
- numer serii: 6557301, data ważności 28.02.2014
- numer serii: 6557203, data ważności 28.02.2014
Sprawa jest poważna, gdyż preparat podawany jest niemowlętom już od trzeciego tygodnia życia i małym dzieciom do lat dwóch, w celu profilaktyki krzywicy. Wszystkie osoby, które mają kontakt z rodzicami dzieci proszone są o przekazanie informacji dalej, gdyż mogą być oni właścicielami preparatu ze skażonej partii.
Vigantol wycofany z rynku!, Leki i preparaty > Vigantol wycofany z rynku!
reklama
Ale podobno zagrożenie nie jest groźne.
Rynek Aptek - Producent Vigantolu uspokaja: zanieczyszczenie jest niegro�ne
My się przekonamy pewnie za jakiś czas... Bo kilka dni temu skończyłam całe wadliwe opakowanie.!
Rynek Aptek - Producent Vigantolu uspokaja: zanieczyszczenie jest niegro�ne
My się przekonamy pewnie za jakiś czas... Bo kilka dni temu skończyłam całe wadliwe opakowanie.!
Podziel się: