reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witamina D

reklama
Moja córcia za 2 tyg skonczy rok. Od urodzenia dostaje wit D3 Devikap 1 kroplę i Cebion multi 3 krople, a do 3 m-ca dostawała wit. K. Rozmawiałam z 3 pediatrami i wszyscy zalecają dawać tyle samo D3-pomimo,iż wszystko iż je. Najpierw mówili że do roku sie podaje, a teraz każą dawac do 2 lat bo to sa nowe zalecenia Światowej Organizacji Zdrowia. Tylko teraz miała robione usg jamy brzusznej i wykazało "coś"- bo lekarze na razie nie wiedzą co to jest-jeden mówi,że to złogi inny że zwapnienia ale każdy pyta czy nieprzedawkowałam wit. D więc sama już nie wiem czy jeszcze ją podawać?!?!?

Witam wszystkie mamuśki? Mam pytanie do Was... Czy wszystkim Waszym dzieciaczkom podawałyście witaminę D?? Rozmawiałam na ten temat z pediatrą i powiedziała mi żeby nie podawać witaminki no i nie podaję ale powiem szczerze że średnio mi się to podoba. Powiedziała mi, że lepszy jest lekki niedobór witaminy D niż jej nadmiar.:baffled: Dodam, że malutka karmiona jest mlekiem modyfikowanym Bebilon Pepti. Czytałam o krzywicy i skutki jej są nieodwracalne, przerażające:szok: nie chciałabym żeby malutka miała w przyszłości krzywe nóżki itp... Co radzicie? Może zapytać innego pediatrę? A może któraś z Was też miała taką sytuację? Proszę o porady i z góry dziękuję :happy: Pozdrawiam

Mój synek jest co prawda na piersi. tylko od czasu do czasu podaje mu mleczko modyfikowane, ale nasz mediatra zalecił podawanie wit. D jedną kropelkę dziennie. Osobiście radziłabym wybrać się do innego pediatry i zobaczyć co powie.Ale nie martw się na zapas - w mleku modyfikowanym jest wit. D.

Witaj, ja podaje jedną porcje witaminy D dziennie ale karmie piersią, moje koleżanki które karmiły mlekiem modyfikowanym nie podawały tej witaminy, jednak radziłabym konsultacje z innym lekarzem.

ja karmiąc piersią podawałam malej 5kropel a jak przeszłam na mleko to lekarz kazal podawac juz tylko 3dziennie.i mysle ze lepiej isc do innego lekarza bo pierwszy raz slysze zeby nie podawac tej witaminy.

maria 5 kropel?? a pozniej 3? o matko a czemu az tyle?

w mleku jest wit d. ale chyba jednak nie w wystarczajacej ilosci....ja jak przeszlam na modyfikowane to pediatra powiedziala mi zebym przestala jej dawac ta jedna krople dziennie bo jest w mleku....pozniej jak sie okazalo wcale wystarczajacej ilosci nie bylo bo mala ma teraz krzywe nogi (po wyprostowaniu lacza sie w kostce a w kolanach nie) ortopeda mi powiedzial ze to od niedoboru wit d. i teraz musze jej zrobic 3-4 miesieczna kuracje ta witamina wiec skonsultowalabym sie mimo wszystko z innym lekarzem.....

reklama
maria 5 kropel?? a pozniej 3? o matko a czemu az tyle?

w mleku jest wit d. ale chyba jednak nie w wystarczajacej ilosci....ja jak przeszlam na modyfikowane to pediatra powiedziala mi zebym przestala jej dawac ta jedna krople dziennie bo jest w mleku....pozniej jak sie okazalo wcale wystarczajacej ilosci nie bylo bo mala ma teraz krzywe nogi (po wyprostowaniu lacza sie w kostce a w kolanach nie) ortopeda mi powiedzial ze to od niedoboru wit d. i teraz musze jej zrobic 3-4 miesieczna kuracje ta witamina wiec skonsultowalabym sie mimo wszystko z innym lekarzem.....

w Polsce witamine D dzieci dostaja od razu po urodzeniu.tutaj gdzie mieszkam dopiero po 4tygodniach.tak zelecił mi lekarz najpierw 5kropelek jak karmilam piersia a teraz jak karmie mlekiem nan1 to 3kropelki.dziś przechodze na nan2 i też muszę dawac 3 kropelki

Do góry