reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Witamina b12

reklama
mam jeszcze pytanie, kiedy wykryłaś podwyższony poziom b12 u siebie?
W ciąży 6 lat temu. Jem dużo mięsa i jajek, mam polimorfizm mthfr,.może coś z tego jest winne. Pytałaś czy się badałam. Akurat po tamtej ciąży bardzo dużo chodziłam po różnych specjalistach, byłam potem jeszcze raz w ciąży, więc też pod dokładniejsza opieka. Ale jako takiego tematu tej B12 już nie drazylam, co najwyżej wahałam się czy brać bcomplex, w której jest jednym ze składników.

W ciąży 6 lat temu. Jem dużo mięsa i jajek, mam polimorfizm mthfr,.może coś z tego jest winne. Pytałaś czy się badałam. Akurat po tamtej ciąży bardzo dużo chodziłam po różnych specjalistach, byłam potem jeszcze raz w ciąży, więc też pod dokładniejsza opieka. Ale jako takiego tematu tej B12 już nie drazylam, co najwyżej wahałam się czy brać bcomplex, w której jest jednym ze składników.
ja również jem dużo jajek, mięsa, ale czy to jest przyczyna. Jak wykryłaś polimorfizm mthfr? czujesz się teraz dobrze?

ja również jem dużo jajek, mięsa, ale czy to jest przyczyna. Jak wykryłaś polimorfizm mthfr? czujesz się teraz dobrze?
Robiłam badanie genetyczne na trombofilie, ponieważ miałam poronienia i powikłana ciaze. Akurat w pakiecie badań było mthfr. Robienie tego badania tylko w kontekście wit B12 jest trochę strata pieniędzy, bo nawet jak masz polimorfizm, to licza się wyniki badań krwi i ew. zmiany w diecie lub suplementacji.

Do góry