Mgiełka marzeń
Zaciekawiona BB
biorę taki w saszetkach
Dr Gaja promagnez
Dr Gaja promagnez
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie ma w nim B6, więc może sprawdziłaby Ci się 1 tabletka Visanto b-optima i 1 tabletka l-metylofolianu wapnia około 500 mikrogramow. Chociaż ja bym raczej przeszła na magnez z B6 a osobno łykała folian około 800 mikrogramów i na tym sprawdziła wyniki po kilku tyg/miesiącach.biorę taki w saszetkach
Dr Gaja promagnez
Bardzo Ci dziękuję, a polecasz jakiś konkretny magnez? trochę się boję brać b12Nie ma w nim B6, więc może sprawdziłaby Ci się 1 tabletka Visanto b-optima i 1 tabletka l-metylofolianu wapnia około 500 mikrogramow. Chociaż ja bym raczej przeszła na magnez z B6 a osobno łykała folian około 800 mikrogramów i na tym sprawdziła wyniki po kilku tyg/miesiącach.
W ciąży biorę Magne B6 forte, bo jest o statusie leku. Bez ciąży kupuje bicaps, bo nie ma wypełniaczy w tabletce, ale to jest suplement, więc nigdy nie wiadomo co jest w środku.Bardzo Ci dziękuję, a polecasz jakiś konkretny magnez? trochę się boję brać b12
bardzo Ci dziękujęW ciąży biorę Magne B6 forte, bo jest o statusie leku. Bez ciąży kupuje bicaps, bo nie ma wypełniaczy w tabletce, ale to jest suplement, więc nigdy nie wiadomo co jest w środku.
zarówno pani, jak i mutacja mhtfr c może wskazywać na problemy z krzepliwością krwi. Tak warto zrobić badania. Trzeba jednak wiedzieć, że wielu lekarzy nie przejmują sie tymi mutacjami. Do tego problemy z krzepliwością mogą być epizodyczne i utrzymywać sie np w ciąży. Stąd niestety mogą sie brać poronienia. To na co trzeba zwrócić uwagę to homocysteine. Zauważ też, czy np nie gęstnieje ci krew przed okresem. Na pewno warto sprawdzać ddomery i wartości krzepliwości krwi jak zajdziesz w ciąze i to już na początku.Dziewczyny czy w związku z mutacją PAI zrobić dodatkowe badania w kierunku zakrzepicy itp. Często mam uczucie ciężkości na klatce i tak dumam czy może cos jest nie tak.
Dziękuję za odpowiedź. To teraz wszystko układa się w całość. Dlaczego nie udawało się zajść w kolejną ciążę. Po drugim cc musiałam mieć podawaną heparynę. Przy córce tego nie było. Homocysteina też dość wysoko 9,8. Trochę się zmartwiłam zwłaszcza, że tata zmarł młodo na serce ( tzn. wada nabyta serca, nie doczekał operacji - koniecznie chciał mieć operację u profesora w Krakowie i w szpitalu dostał zator, serce nie wytrzymało a może też miał problemy z krzepliwością ).zarówno pani, jak i mutacja mhtfr c może wskazywać na problemy z krzepliwością krwi. Tak warto zrobić badania. Trzeba jednak wiedzieć, że wielu lekarzy nie przejmują sie tymi mutacjami. Do tego problemy z krzepliwością mogą być epizodyczne i utrzymywać sie np w ciąży. Stąd niestety mogą sie brać poronienia. To na co trzeba zwrócić uwagę to homocysteine. Zauważ też, czy np nie gęstnieje ci krew przed okresem. Na pewno warto sprawdzać ddomery i wartości krzepliwości krwi jak zajdziesz w ciąze i to już na początku.
normalnie. Trzeba uważać z tabletkami anty, trzeba zrezygnować z siedzacego trybu życia. Uważać przy zabiegach. Co jakiś czas kontrolować parametry. Nic nadzwyczajnego.Dziękuję za odpowiedź. To teraz wszystko układa się w całość. Dlaczego nie udawało się zajść w kolejną ciążę. Po drugim cc musiałam mieć podawaną heparynę. Przy córce tego nie było. Homocysteina też dość wysoko 9,8. Trochę się zmartwiłam zwłaszcza, że tata zmarł młodo na serce ( tzn. wada nabyta serca, nie doczekał operacji - koniecznie chciał mieć operację u profesora w Krakowie i w szpitalu dostał zator, serce nie wytrzymało a może też miał problemy z krzepliwością ).
Nie wiem czy badać się też w kierunku zespołu antyfosfolipidowego.
Jak żyjecie na co dzień z takimi mutacjami?