reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Rozprawa na bank jest grana, ja widziałam zwiastun tego programu, ale nie oglądałam już samego odcinka. Zadzwonię jutro do koleżanki i się dopytam o coś więcej, może wie.
Ze strony tvn:
Nowość w polskiej telewizji. Akcja programu rozgrywa się na sali sądowej. Z wszelkimi jej atrybutami, z zachowaniem wszystkich procedur i konwenansów przyjętych przez polskie Sądy na co dzień. Forma odcinka dostosowana jest do przebiegu autentycznych rozpraw sądowych.

Każdy odcinek rozpoczyna się od zapoznania widza z rozpatrywaną sprawą i odczytania aktu oskarżenia. Pojawiają się kolejni świadkowie. Po przesłuchaniu obu stron, następuje mowa prawdziwego obrońcy i prawdziwego oskarżyciela. Wszystko po to, by prawdziwy Sędzia, najważniejszą postać w programie, mógł wydać sprawiedliwy wyrok. Dodatkowym atutem programu jest fakt, że skomplikowane historie kryminalne dają widzom możliwość samodzielnego mierzenia się z oceną przedstawianych dowodów i faktów, a tym samym szansę „zabawy” w zgadywanie, jaka będzie decyzja i wyrok Sędziego.

Nowa propozycja TVN niesie za sobą szansę poprawy wizerunku Sędziów jak również szansę na powrót do nadszarpniętej przez lata wiary w sprawiedliwość i niezawisłość Sądu. W naszej ojczyźnie, gdzie sprawy często z przyczyn formalnych i proceduralnych ciągną się latami, a sądownictwo nie cieszy się najwyższym zaufaniem społecznym, program przyczyni się do zapoznania widzów z salą sądową i oswoi nieco z procedurami sądowymi. Wzbudzi przekonanie, że Sądu powinni bać się wyłącznie przestępcy, a zwykli ludzie znajdą w nim zrozumienie i sprawiedliwość.

Programy z gatunku „court show” zdobyły ogromną popularność na europejskim rynku telewizyjnym. Prekursorem w tej dziedzinie jest niemiecka firma Constantin Entertainment, producent programu „Sędzia Aleksander Hold” (emitowanego w telewizji SAT 1), pierwowzoru serii przygotowywanej przez TVN.

reklama
Ci prawnicy są prawdziwi ::) czasami zachowują się jakby pierwszy raz byli w sądzie :laugh:

Ale sędzina nieźle gra, ona chyba po prostu robi to co zawsze!

Ciekawe skąd biorą tych ludzi - oskarżonych i świadków ... niektórzy rzeczywiście bardzo się wczuwają w rolę

Muszę zacząć oglądać "Gotowe na wszystko" skoro mówicie że fajny.. Ja z seriali oglądam regularnie M jak... i Rodzinę zastepczą. A Ally to był dla mnie hicior. Mogli by puścić jakieś powtórki chętnie bym sobie przypomniała.

Jazz gratuluje samochodu. Nam też sie marzy kombi albo najlepiej van ale kaski na razie nie ma na tyle. może jak rodzinka sie powiększy to sie zmobilizujemy. Natalka nas zmobilizowała do zamiany autka na wieksze... ;) wiec jak bedzie nastepne to kto wie... :)
Lece do lodówki bo Karmi mi sie skończyło...
k035.gif

Musze zobaczyć ktoregoś dnia. Z tą koleżanką pogadam, może wie więcej. A chciałabyś wystąpić? ;)

Luszka - nie ma jak kombi. Ja jestem chora jak po jeździe Kamila samochodem pakuję się do swojego. I wózek musze składać i wpychać na siłę. Kto wie, może następny mój tez będzie kombi ;)

:laugh: :laugh: wystarczyłoby jakbym mogła posiedzieć na sali w roli tłumu ;)

Kiedyś chodziłam na nagrywanie miodowych lat - fajna sprawa :)

reklama

beznadziejne sa te programy sadowe, marii wesolowskiej nie ogladalam ale widzialam ten na tv 5 normlanie pialam ze smiechu jakie tam sprawy rozpatruja ;D ;D ;D ;D ja tam lubie ogladac sedziego Cutris'a na Reality tv, sprawy tez porabane [rpwadzi ale taki milusi jest ten sedzia ;)

Do góry