reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Witaj Nocniczku żegnaj Pieluszko

a ja rosne dumna..(przepraszam musiałam to napisac)- bo moja Duska z pieluszka była na szarym koncu..jako jedna z nielicznych nie uczyłam jej...a jako jedna z pierwszych załapała..och ach...
a pisze to tylko dlatego, ze takie przemyslenia mi sie nasuneły...ze jak widac nie ma znaczenia kiedy zacznie sie dziecko uczyc..Ja zaczełam w czerwcu tego roku i poszłooo..Po prostu dziecko do tego wydaje mi sie dorasta.

Fredzia lepiej wysadzac na poczatku jak woła(podziw dla Oli, ze potrzeba oddawania moczu jest dla niej przez sen wyczuwalna i pieknie woła! to duzy sukces!)z czasem sama przestanie sie wybudzac bo i dla niej bedzie to meczace..

Powodzenia dzieciaczki!!!

reklama
Ogólnie dziewczynki szybciej dojrzewają w stosunku do chłopców i z nocnikiem szybko załapują. Pamiętam że nie wiedziałam jak Madzię nauczyć korzystania z nocnika bo dla dziecka niesłyszącego stosuje się inne metody troszkę ale wystarczyło że regularnie ją wysadzałam przez trzy dni i załapała a w nocy nie siusiała wogóle i odrazu w nocy mogłam zrezygnować z pieluchy. Teraz jak mam synka to widzę jakie ogromne różnice są w wychowywaniu dziewczynki i chłopca. No i wiem że chłopcy mogą mieć długo problem z siusianiem i nocnym moczeniem

R.usałka,gratuluje expresowego postepu!!

U nas wczoraj pierwszy cały dzień bez pieluchy i pełen sukces, nawet popołudniowa drzemka była na sucho. Jedynie spacer z tatą zakończył się wpadką, ale to z winy tatunia:wściekła/y:bo nie chciało musie wychodzić ze sklepu kiedy Bartosz chciał siku,wolał mu spodenki zmieniać potem....ech faceci:wściekła/y::angry:, no ale na nockę chyba jeszcze dłuuuugo bedziemy zakladac pieluchy.

U nas dzis lozko suche ale nasikala na podloge:-D:-D:-D:-D No ale co sie dziwic...Pewnie nie wytrzymala i zamiast nas zawolac to wolala siknac na puzzle podlogowe....Ale co tam wazne ze lozko cale :-D

Miki zuch z ciebie!!! Gratuluję
Noemi też należą sie oklaski. Dziewczyna wie co lepsze. Łóżko jest jej a podłogę mama moze umyć.:-)

reklama
Do góry