reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Witaj Nocniczku żegnaj Pieluszko

Fusik ona chlopcow bije wiec pewnie argument nie przejdzie... :p
Za to nie wiem jak ja przekonac do robienia kupki na nocik :-( Widze ze CHCE zrobic ale jej nie wychodzi...:no:

reklama
widzę, że nasze dzieciaczki coraz większe sukcesy odnoszą i lizak im w nagrodę. Naprawdę wielkie gratulację. U nas to samo co i u reszty. Siusia gdzie chce i jak chce. No cóz kiedyś nadejdzie ten dzień....

u nas drugi dzien pełnego sukcesu..W nagrode kupilismy Oti 6 nowych majtezek, a do tego Oti dokupila sobie okulary słoneczne, opaske do wlosów i gumki:) i pomaszerowała dumna do kasy z hasłem, mama zaplaci, Otilia nie ma pieniedzy:-D

Oti :-D:-D:-D super tekst :-D

U nas dziś obsikane 2 pary majtek i spodni oczywiście też, nie powiem, żeby to zrobiło na Martusi jakieś specjalne wrażenie... Od jutra będzie przerwa, bo Martuś jedzie na weekend do babci- jak to babcia pewnie nie będzie chciała wnusi stresować "bo przecież ona mała jeszcze jest", a my wyjeżdżamy ze znajomymi :-) mam tylko nadzieję, że będzie ciepło :-)

Kasiu nie martw się u nas też nie ma żadnych postępów. Mogę śmiało stwierdzić, że jest małą oszustką. Przed kapaniem lata z nocnikiem i krzyczy,żeby jej majty zdjąć bo chce siusiu. W ciągu dnia udaje, że nie widzi nocnika. :crazy:

U nas wolanie jest...No i kurde martwi mnie ta kupa...dzis zawolala ze chce kupke(jeden maly bobek juz w majtkach) no i poadzilam i dusi a za chwile zaczyna plakac :-( No nie moze wydusic tego gluta z siebie:no:Juz myslalam ze moze stresuje sie czyjas obecnoscia wiec przymykalam drzwi,wychodzilam,dawala cos do ogladania-nic nie skutkuje...Blokada jakas na sranie jej sie wlaczyla...

A jak juz zrobi siku to nie wola "juz" tylko "stalcy"(starczy) :-D

a my dzis z Adamem mała zostawilismy dziadkom ..na cała noc:-) i sami poszlismy do siebie:-):-)...Przychodze o 11 do małej..a ta od progu.."mamusiu zjobiłam siusiu i kupe do nocika".."taaaak"...haha- niezła jest:-Di faktycznie babcia powiedziała, ze tak było.:tak:

Pati - powiem Ci, ze 2 dni temu spotkałam sie z moimi przyjaciółkami i zartowałysmy sobie, ze mi cos za gładko wszystko idzie..bo i smi..i nie jest wymagajacycm dzieckiem, gadułka-madrala..a i sikanie i kupke załapała-mimo, iz jest najmłodsza bo z czerwca..a jednej ze stycznie..drugiej z wrzesnia05- to ich i owszem siusiu wołaja..ale z kupka gorzej...Kamila idzie do mamy- mówi-mamusiu chce kupkę i ta jej musi pampersa załozyc- wówczas zrobi- inaczje tak sie blokuje, ze tygodniami nie moze zorbic...Natomiast Norbus podobnie- siusiu woła..a kupke stękał w kącie..Marila posadziła, go na nocniczek, a ten - zablokował sie ..i tak czynnosc powtórzyła 3 razy, az w koncu pozwoliła mu w majty zrobic..bo potem, jak sie "zakorkuje" to tez wlacza mu sie blokada i wcale nie moze zrobic...wiec Noemi nie jest jedyna z tego co widze.

Powodzenia dziewczyny!
Pieluszkowe dzieciaczki- dajcie mamusiom odetchnąc:-D

a odpieluszkowanym - GRATULUJĘ!

Ja tez w temacie:)
od jakiegos czasu kasper idzie na kiubelek rano w polud,nie i wieczorem, ale od kilku dni cos mu sie odmienilo i nie chce nocnika tylko od razu na wc.....zobaczymy czy cos z tego wyjdzie
narazie go do niczego nie zmuszam
poprostu 3 razy dziennnie zaprowadzam na kibelek i jemu sie to nawet podoba:)
zreszta mamy jeszcze troche czasu bo do szkoly idzie dopiero za rok
u nas trzylatki ktore ida do szkoly musza byc juz "czyste"tzn bez pieluszki zeby isc do szkoly.....

reklama
Noei dzis caly czas wola...nie bylo zadnej kaluzy... :-) Tylko raz musialam przebrac majtki bo jak posadzilam na nakladke sedesowa to jak z pisiaka polecialo w gore :-D no i wpadlo w majty wiec przebralam... No a z kupa nadal to sao...3 razy w ciagu 5 in bylam ja wysadzac bo wolala ale nie udalo sie wydusic :baffled:

Do góry