reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Witaj Nocniczku żegnaj Pieluszko

Wiecie co moi znajomi nauczyli cureczkę chodzić bez pampersa na wczasach w Tunezji :-) zmiana otoczenia, nowe reguły i zadziałało .. może poczekajcie do wakacji i wtedy siup na nocniki

reklama
u nas jak sie zawziełam ponad miesiąc temu że nie będzie pieluchy tak i nie ma (tylko do spania - najczęściej sucha) wpadki zdarzają się od czasu do czasu, siusia już wszędzie - czy to kibelek gdzieś czy drzewko czy nocnik...no i nauczył się mówić "siusiu" i "pupe" (jak się uczył to komentował każdego w domu kto robił) choć nie zawsze mówi i trzeba mu przypominać - pytać co jakiś czas, no z kupką ostatnio było parę wpadek - tzn przez sen robił bo miał straszne zatwardzenie i bóle brzuszka i w ogóle nieciekawie - prawdopodobnie przez zmianę leku antyalergicznego...
no i polecam metodę - po prostu nie zakłądamy pampa i tyle!!! ja zawsze biorę coś na przebranie ze sobą i się nie przejmuję nawet jak się zdarzy w parku czy cóś...choć na razie tylko w parku się zdarzało jak się zabawił i zapomniał, no i tak fajnie idzie sam w krzaczki albo pod drzewko jak chce-nawet jak nie mówi

Ostatnia edycja:
To u nas bardzo podobnie jak u Baśki - pielucha tylko do spania nocnego, ale wreszcie musze zaryzykować ;-) Są wpadki a jakże. Ten sam problem mieliśmy z kupką, bo zatwardzenie.

a u nas nocnik przynajmniej trzy razy dziennie
dzis rano wstal i wola do mnia "mama siku" i nie chcial na swoj nocnik wolal na duzy kibelek i malo do niego nie wpadl
musze nmu kupic ta nakladke na wc
a teraz lata bez pieluchy i nie chce majteczek zalozyc......

Wojtek ostatnio podlewa na spacerach wszystkie krzaczki. Ćwiczy tez siusianie na stojąco do nocnika i do sedesu.

Hurra ! bardzo się cieszę, ze chociaż wam udaje się zdyscyplinowac troszkę dzieciaczki. Ja juz jestem w pracy i praca nad Ola zakończona. Chociaż, .... musze przyznać ze sa minimalne postępy ... nie woła siusiu ale robi do nocnika. Ogólnie nie jest źle.. poprostu uczy się wielu czynności dłuzej. I tak jest najukochańsza nas wiecie... z pampersem czy bez niego. :-)

meldujemy odpieluszkowanie..w weekend żadnej wpadki...bylismy u rodziny wołała siusiu i bez problemów korzystała z normalnej toalety, na dworze podlewała trawkę...a wczoraj prawie zasypiała i jeszcze zawołala ze chce siusiu i szybko wyskoczyła z łózka do łazienki..mam nadzieje ze tak juz pozostanie:tak:

Brawo Oti!!!!!!!
I dla wszystkich za male i wieksze postepy!!! :-)

U nas dzis bieganie w pampersie ale do teraz suchy bo wola i za kazdym razem nasiusia do kibelka :-)

reklama
Do góry