reklama
u nas jak sie zawziełam ponad miesiąc temu że nie będzie pieluchy tak i nie ma (tylko do spania - najczęściej sucha) wpadki zdarzają się od czasu do czasu, siusia już wszędzie - czy to kibelek gdzieś czy drzewko czy nocnik...no i nauczył się mówić "siusiu" i "pupe" (jak się uczył to komentował każdego w domu kto robił) choć nie zawsze mówi i trzeba mu przypominać - pytać co jakiś czas, no z kupką ostatnio było parę wpadek - tzn przez sen robił bo miał straszne zatwardzenie i bóle brzuszka i w ogóle nieciekawie - prawdopodobnie przez zmianę leku antyalergicznego...
no i polecam metodę - po prostu nie zakłądamy pampa i tyle!!! ja zawsze biorę coś na przebranie ze sobą i się nie przejmuję nawet jak się zdarzy w parku czy cóś...choć na razie tylko w parku się zdarzało jak się zabawił i zapomniał, no i tak fajnie idzie sam w krzaczki albo pod drzewko jak chce-nawet jak nie mówi
no i polecam metodę - po prostu nie zakłądamy pampa i tyle!!! ja zawsze biorę coś na przebranie ze sobą i się nie przejmuję nawet jak się zdarzy w parku czy cóś...choć na razie tylko w parku się zdarzało jak się zabawił i zapomniał, no i tak fajnie idzie sam w krzaczki albo pod drzewko jak chce-nawet jak nie mówi
Ostatnia edycja:
Parisienne
Zaangażowana w BB
a u nas nocnik przynajmniej trzy razy dziennie
dzis rano wstal i wola do mnia "mama siku" i nie chcial na swoj nocnik wolal na duzy kibelek i malo do niego nie wpadl
musze nmu kupic ta nakladke na wc
a teraz lata bez pieluchy i nie chce majteczek zalozyc......
dzis rano wstal i wola do mnia "mama siku" i nie chcial na swoj nocnik wolal na duzy kibelek i malo do niego nie wpadl
musze nmu kupic ta nakladke na wc
a teraz lata bez pieluchy i nie chce majteczek zalozyc......
Hurra ! bardzo się cieszę, ze chociaż wam udaje się zdyscyplinowac troszkę dzieciaczki. Ja juz jestem w pracy i praca nad Ola zakończona. Chociaż, .... musze przyznać ze sa minimalne postępy ... nie woła siusiu ale robi do nocnika. Ogólnie nie jest źle.. poprostu uczy się wielu czynności dłuzej. I tak jest najukochańsza nas wiecie... z pampersem czy bez niego. :-)
ell
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
meldujemy odpieluszkowanie..w weekend żadnej wpadki...bylismy u rodziny wołała siusiu i bez problemów korzystała z normalnej toalety, na dworze podlewała trawkę...a wczoraj prawie zasypiała i jeszcze zawołala ze chce siusiu i szybko wyskoczyła z łózka do łazienki..mam nadzieje ze tak juz pozostanie
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
Brawo Oti!!!!!!!
I dla wszystkich za male i wieksze postepy!!! :-)
U nas dzis bieganie w pampersie ale do teraz suchy bo wola i za kazdym razem nasiusia do kibelka :-)
I dla wszystkich za male i wieksze postepy!!! :-)
U nas dzis bieganie w pampersie ale do teraz suchy bo wola i za kazdym razem nasiusia do kibelka :-)
reklama
Parisienne
Zaangażowana w BB
ale wam fajnie......dzieci odpieluszkowane...jeden wydatek mniej
u nas dopiero zaczelismy...ciekawe jak nam pojdzie
u nas dopiero zaczelismy...ciekawe jak nam pojdzie
Podziel się: