reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Witaj Nocniczku żegnaj Pieluszko

Klaudia nie pzowala mi samej czytac..ona siama...a malowac tak..i z literak jak juz chawliłam ja tu..zna a i b..potrafi je wyszukac sposród wielu..nazwac.Narazie jest na wakacjach wiec szkoła poszła w las..:-D

reklama
No to jak tak samo rozmawiam z mloda-jak ze stara :-) juz od poczatku jaks ie urodzila :-D Musze sie koniecznie za to odpieluszkowanie zabrac...Zaraz ide siciagnac jej z dupska pampersa :-) no bo juz chce miec spojkoj z tymi pampersamia mloda bedzie miala 35 euro wiecej w skarbonce...

u nas duze sukcesy w odpieluszkowaniu ...ale nie zapeszam...
młoda uwielbia byc bez pieluchy i wyglada na to ze to ja nie mam zaufania do niej:tak:, bo jest tak, jak ma pampers ubrany to w nosie ma wołanie, a jak go nie ma to sama biegnie po nocnik ;-)

a do złobka nie mozemy juz oddawac w pampersie.....zamiast pieluch mamy dac majtki na przebranie...ale poki co zapasówki nie były uzywane..i w sumie w weekend faktycznie my tez nie mielismy awarii pampersowej...jeszcze tylko na dwor koniecznie ubieram...ale chyba musze przestac bo wtedy młoda czuje sie asekurowana i nie woła.

No i pierwsze siku w majtach...:dry: Jak chcialam ja wysadzic to piruety strzelala,wyginala sie a nie usiadla...Teraz pytam ja co chwile i mowi "nie-eee""...Zobaczymy dalej...

ja daje asekuracyjnie na dalsze wyjscia i na noc- ale i tak woła... tez cos zaufania do niej nie mam:-Dale zakładam, bo woła-traktuje pampersy jak majtki-w które nie wolno siusiac!:no::-D

Pati cierpliwosci..najgorsze jest kilka dni...stopniowo-przypominaj..nie sadzaj na siłe- i pytaj co raz..jak posiusia w majty..nawet nakrzycz troche-pokaz jej, ze jestes zła, ze tak sie nie robi..Wytłumacz, ze jest duza, jak mamusia i tatus ..ze Wy robicie do nocniczka ..kibelka takie tam..Na poczatku rece opadaja..ale potem sukcesy baardzo ciesza:tak:Powodzenia- Noemi oszczedz matce sprzatania, prania majtolek:-D

Rusałko a co powiesz na temat Oli. Jak lata bez majteczek siku zrobi zawsze do nocniczka no ikupcia tam też trafaia. Jak jest w majteczkach.... o zgrozo.... nigdy ale to nigdy tam nie trafia. Jakiegoś cudu potrzeba. Nie wiem czy majtki rozum jej zabierają:sorry2:.

My dzis od rana rozpoczelismy kolejny dzie walki...Pierwsze siku w nocniku...i jak narazie zadne majtki nie wyladowoaly w koszu na brudy... :-)

Skonczylam pisac tego posta,zatwierdzilam a mloda"mama kaka,kaka"(kaka-z niemieckiego kupa ;-)) oczywiscie juz zrobiona w majtkach...:baffled: Noemi zauwazylam ze ma problemy z oddaniem stolca na kibelek czy nocnik...Ostatnio wolala "kaka" posadzilam ja,a ona wyginala sie na rozne strony,dusila itd .i nic z tego nie wyszlo... No i raz bylo tak ze sciagalam jej pampersa a nie zauwazylam ze ma kupe i posadzilam ja na nocnik no i ta kupka tam sobie od tylka zwisala to mloda normalnie szalu dostawala...masakra-tak ja to draznilo...

reklama
Dziewczymy trzymam za Was kciuki .. uda sie na pewno
Z danielkiem było łatwo już dawno robil kupke do nocnika tylko z sikaniem było trochę zachodu.
Na początku czerwca miałam urlop i się zawziełam.. od poniedziałku do piatku był bez pieluchy a ponieważ z niego "francuski piesek" strasznie mu przeszkadza jak ma mokre majtki i załapał.. bał się jedynie robić na dworzu siusiu na stojąco .. ale pojechałam na działke do cioci i tak pod pretekstem sikania na kwiatek, potem listki drzewko i tp. załapał bez problemu.
oczywiście zdarza się jeszcze ze pytam czy chce siusiu - mówi NIE, a za 1 minute mam " mamusiu siusu poleciało !!!!" ale wtedy tak komicznie wyglada jak idzie w wielkim rozkroku jakby go mokre majtki i spodenki parzyły :-)

Do góry