reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Witaj Nocniczku żegnaj Pieluszko

No prosze, prosze - jakie sukcesy! GRATULUJEMY!

My jeszcze ciagle w pieluszcze, ale zazwyczaj suchej ;) Mateusz sikanie na nocnik i na kibelek ma opanowane do perfekcji (wybiera sobie, gdzie chce isc hehe), zazwyczaj potrafi zawolac, ze to jest TEN moment, ale... niestety czasami zdarza sie, ze siknie w pieluche, a na kibelek za diabla nie da sie posadzic.... I dziwnie, bo czasami przez pare dni z rzedu jest wszystko super, a czasami sikanie nam sie psuje kompletnie i Tisiek potrafi zuzyc dwie-trzy pieluchy w ciagu dnia :((

Ale, postanowienie jest takie, ze nasz DWULATEK bedzie latal w majtach a nie w huggisie ;))

reklama
Mati - gratulacje :) i powiedz mamie że za rzadko do nas zaglądacie ;)

Co do ksiażki - ja czytaąłm początek i główna podstwowa zasada tego sposobu to zeby w ogóle nie zkładać pieluchy - nawet na dwór - więc jak dla mnie sposób do wypróbowania ale jeszcze za parę stopni celcjusza :) jak będzie naprawdę ciepło to można poszaleć, natomiast przy naszym klimacie i takich skokach temperatury jak teraz (raz gorąco, raz pada i wieje) nie odważę się na razie na to żeby Karol latał w mokrym albo żebym musiałą go gdzieś przebierać, ale jak będzie troche cieplej i stabilniej z pogodą to zamierzam wypróbować :)

Koleżanka radziła się kiedyś swojej koleżanki-psycholog i ta właśnie mówiła, że jak decydujemy sie na odpieluszkowanie, to na maksa - czyli wszędzie bez pieluchy:tak:Sposób na cieplejsze dni;-)Ja też zamierzam wypróbować:tak:

A no to my w takim razie tez poczekamy na prawdziwsze lato ;) Dobrze, ze te nasze Dwulatki czerwcowe hehe

....w kwestii wolania na siku - wlasnie przed chwila uslyszalam z pokoiku Mateusza takie cichutkie, niemal zalosne "mammmaaa".... stal w lozeczku i trzymal sie za pieluche... pytam "siusiu?" , Tisiek "taa"... poszlismy na kaczke, Mateusz wysikal, co jego i bez slowa poszedl do lozia... Moze teraz w koncu zasnie... ;)

psss. nasza KACZKA wyglada tak ;) ...a najwiecej jest radochy, jak sie mowi Tiskowi "nasikaj kaczce na glowe" :))))
30274993423bc4e3.jpg

Heatherek fajna kaczka :) a gdzie takie coś się kupuje???? my nakładkę mamy ale Karol się na nią denerwuje-jakoś mu nie pasuje że kibelek wyglada inaczej...i jeszcze to jest taka nakładka pod deskę...ale sój tron bardzo lubi i z tym nie ma problemu, natomiast zwykłe nocniki - kolana ma pod brodą, wygoda bez rewelki...

Heatherek fajna kaczka :) a gdzie takie coś się kupuje????

my kupilismy w pierwszym sklepie z rzeczami dla dzieci, do jakiego weszlismy - nazywa sie to Swiat Dziecka
poszukaj w necie nakladki na sedes OK Baby - wiem, ze kiedys na allegro widzialam

wydalismy na to kupe kasy (49.00) ale szukalismy czegos niestandardowego, bo zwykla nakladka u mojej siostry kompletnie sie nie sprawdzila -- no i na razie dziala (ja nie chwale, ja informuje hehe)

Heatherek fajna ta kaczucha:-)moze i my zakupimy bo Zuzia nie chce za nic siadac na kibelek
faktycznie z tym sikaniem w domu slicznie robi siusiu a na dworze juz nie zawoła jednak trzeba czekac na cieplejsze dni :-)

reklama
Do góry