reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Witaj Nocniczku żegnaj Pieluszko

Gratulujemy sukcesow nocniczkowych.
U nas jest tak ze Mati an nocniku nie chcial siedziec, kupilismy w sobote nakladke na sedes i an niej chce siedziec, caly zcas sobie siusiaka papierem wyciera ale jescze siusiu nie zrobil ale sadzamy go czesto....
Mamy nadziej ze sukcesy niedlugo beda
w domu zcasem wieczorem w majtkach biega bez pieluchy ale to krotko przezd kapiela
a jak pytamy czy chce sisuiu to ejszcenigdy nei pwoiedzial ze chce
a jak zrobi w pieluszke to zaraz pokazuje...

reklama
ja musze Zuzie pochwalic ,rano wstaje bez mokrego pampersa potem na nocnik siku (prawie pól nocnika) potem biega bez pampersa w samych majteczkach.W poniedziałek sama zrobiła do nocnika siku i przyniosła do łazienki aby wylac cieszyła sie jak nie wiem co i tak do wieczorka prawie cały czas bez pampersa .Teraz zdarzy sie ze kropelka na majtkach ale zaraz woła jestem dumna:-D mam nadzieje ze nie za wczesnie sie chwale:-D

to super!!! Gratulacje dla Zuzi:)
jak juz bedzie cieplej tez planujemy Matiego odzwyczajac od pieluszki, bedzie chodzil w majteczkach:)

Ola ostatnio biegała po domu w samych majtkach. efekt 4 kałuże na podłodze, ale na niej mokre majtki nie robią wrażenia, więcej, nie pozwoli ich zdjąć. Oj będzie u nas ciężko.

Patrycja z kupa to nie tak wesoło czesciej do pampersa ale na nocnik pare razy sie zdarzyło
Basia na poczatku mojej nie przeszkadzało ze wszystko mokjre ,potem okrakiem chodziła jak cos zrobiła i wołała ze mokro a teraz juz lepiej nie powiem ze nie popusci ale tylko pare kropli i leci na nocnik zrobi reszte ale na kibelek nie siada i chyba z tym mamy problem

Widzę, że odzwyczajanie od pieluszek idzie pełną parą :-) gratulujemy sukcesów :-)
Martusia czasem woła siku, kupę jeszcze rzadziej, ale bez pieluchy nie biega. Teraz było zamieszanie z tym jej chorowaniem, ale jak już dojdzie do siebie to powoli zaczniemy i my walczyć z pieluszką.

Anula jakieś 2 tyg temu dostała okropną wysypkę na pupie i nic nie pomagało.:-( Przestraszyłam sie, bo do tej pory takiej pupy nie widziałam u niej... Lekarz powiedział że mogło to byc następstwem wadliwej serii z porcją chemii pampersów, chusteczek lub kremu... Długo nie mysląc pusciłam ją bez pampersa ... parę razy zmoczyła podłoge i spokojnie wytłumaczyłam że jak chce siuśki to trzeba wołac.. Nie wiem czy dzięki mnie, ale od tamtej pory woła :MAMA SIKU... !!!!:szok: W pierwszą noc włożyłam pampersa a tam sucho i okrzyk z rana SIKU!!!:szok: od tamtej pory Ania chodzi bez pampersa, również na spacerku obywam się bez tej sauny:-):-):-)

U nas ostatnio Matek częściej chodził z pampersem niż w majtach bo miał katar i byliśmy w rozjazdach no i pojawiła się wysypka więc muszę jednak ostro się zabrać do nocnikowania:tak:

reklama
Wojciaszek też rozpoczął naukę biegania bez pieluszki. Na Mazurach było nieźle, bo za dwa razy dziennie zasiusiał majtki i spodenki, ale sporo siusiu trafiało tez do sedesu. I chyba ma dobry "zaworek", bo siusiał dużo w pieluszkę podczas spania. Tak jak by wcześniej trzymał i dopiero przez sen mu leciało.
Zdarzyło się tez kilka razy tak, że w majty poszło małe siusiu, a reszta zaraz potem do sedesu.
Kupki zawsze na sedes, ale on robi raz dziennie, regularnie, zawsze rano.
Tak więc nie jest super, ale tez nie jest źle. Nie sygnalizuje, ale nieźle trzyma. W każdym razie myślałam, ze będzie gorzej. Teraz ciągniemy sprawę w domu. Zobaczymy, jak pójdzie.:-)

Do góry