reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Witaj Nocniczku żegnaj Pieluszko

U Oli bywa różnie. Przeważnie w ciągu dnia tak się bawi, że zapomina zrobić siusiu i popuszcza. a trzeba wam wiedzieć, że czyściocha z niej, że hej. Zaraz trzeba ją przebierać. Je ze ściereczką na kolanach i śliniakiem, żeby się nie pobrudzić. Czasem jestem w głębokim szoku. Żadne z nas tak nie robi:confused:. A wracając do tematu dzisiaj na przykład zlała się do łóżka, co zdarza jej się bardzo rzadko. A jednak. Widocznie nie ma na to reguły.

reklama
Mamoot, a może jak Wojciach sam nie chce, to nie wkładajcie. Pogadanka wieczorem na temat dorosłości, wyjątkowości i innych -ości - i na głęboką wodę! :-)

Wiesz Heatherku, on już nie siusiał w nocy, ale po przeziębieniu się popsuł. Założenie jest takie: 3 suche noce i nie wkładamy pampersa. Dzis była pierwsza sucha. Powiedział, że nie siusia i nie nasiusiał. :-) Po prostu to bez sensu jeśli codziennie rano (albo w nocy ) miałabym robić pranie pościeli.
Ale myślę, że Wojtek wraca no niesiusiania.:tak:

No to ja też trzymam kciuki za te trzy niezasikane noce. I następne. Ale następne to już będą na pewno - jak Wojciaszek mówi, że nie będzie to nie będzie. Ja tam w niego wierzę.

U nas szystko sie pogmatwalo...mloda wola kiedy jej sie chce,potrafi zasikac pampersa jak ma i nawet nie piscie.dzis nasrytala juz dwa razy w majtki....Mi juz rece opadaja...nagrody juz nie skutkuja...Dobrze wie gdzie trzeba zalatwic potrzebe ale i tak robi swoje:wściekła/y: Bez pampersa juz tez ja kladlam spac i nie bylo wpadek,ale jednego dnia mialam przeczucie ze bedzie bledem ja polozyc bez i nie mylilam sie...rano plama na lozku itd...tera znowu sypia w pampersie....

reklama
Klaudusia też niezły kłamczuszek z miesiac temu to mi ciągle wołała jak nie chciała siusiu a to wtedy jak byłam czymś zajęta i nie mogłam jej poswiecic uwagi to wołała mama siusiu ja biegne na złamanie karku po nocnik a ona, że niechce i szczerzy się do ucha do ucha, że jestem już przy niej i biegiem po zabawki... Mały krętecz .... Od tygodnia jest fajna zmiana nie jeszcze, że przyniesie nocniczek to i wyleje ładnie do kibelka :) Coraz bardziej te nasze dzieci samodzielne ....:D

Do góry