reklama
Yolandelo
Fanka BB :)
Wlasnie ja tez… jeszcze nie wiem które to hpv ale lekarz mi wyjaśniał, ze warto nie ważne ktore to typy wirusa. Bo mam ochrone w przypadku tych nieonkogennych, a przy onkogennych mam przeciwciała…Mi też lekarka proponuje ale się waham szczerze mówiąc
No ale cena też powala. Dostałam recepte na jedną dawkę więc połowe taniej, ale jakbym chciała się szczepić w medicover to jedna dawka 1000zł
Cześć dziewczyny, mam pytanie do Was odnośnie cytologii i HPV - wykonywałam teraz cytologię, wyszedł mi wynik ASCUS. Z objawów czasem świąd, lekkie pieczenie, ale generalnie samoistnie znikało. Prócz tego wykryto grzyb Candida. (Równy rok temu wykonywałam cytologię i wszystko było w normie - wynik NILM + Candida.) Gdy zobaczyłam wynik ASCUS, nieźle się wystraszyłam, moja gin. zleciła mi badanie na HPV największego ryzyka onkogennego, które na szczęście wyszło negatywne w każdym z przypadków. Przepisała mi także lek Gynazol na Candidę. Doktor powiedziała, że wynik ASCUS raczej nie ma związku z grzybkiem. Więc teraz zastanawiam się skąd wziął się taki wynik? Może któraś z Was też była w takiej sytuacji? Czy powinnam robić dalsze badania, a może zacząć stosować jakieś leki? (Mam 27 lat.)
Asiaxz
Mnie przy tym wyniku skierowano na kolposkopię i wycinkach wyszło cin 2. Inne osoby przy takim wyniku miały tylko stan zapalnyCześć dziewczyny, mam pytanie do Was odnośnie cytologii i HPV - wykonywałam teraz cytologię, wyszedł mi wynik ASCUS. Z objawów czasem świąd, lekkie pieczenie, ale generalnie samoistnie znikało. Prócz tego wykryto grzyb Candida. (Równy rok temu wykonywałam cytologię i wszystko było w normie - wynik NILM + Candida.) Gdy zobaczyłam wynik ASCUS, nieźle się wystraszyłam, moja gin. zleciła mi badanie na HPV największego ryzyka onkogennego, które na szczęście wyszło negatywne w każdym z przypadków. Przepisała mi także lek Gynazol. Więc teraz zastanawiam się skąd ten ASCUS? Może któraś z Was też była w takiej sytuacji? Czy powinnam robić dalsze badania, a może zacząć stosować jakieś leki? (Mam 27 lat.)
A miałaś robiony test na HPV? Jeśli tak, to jak wyszedł?Mnie przy tym wyniku skierowano na kolposkopię i wycinkach wyszło cin 2. Inne osoby przy takim wyniku miały tylko stan zapalny
Asiaxz
Nie miałam. W wyniku miałam napisane podejrzenie hpv. Teraz zrobiłam dopiero ta płynna z hpv koszt 500 zł. Wcześniej miałam robiona zwykła cytologię. Myślałam że po konizacji to za darmo będzie plynnaA miałaś robiony test na HPV? Jeśli tak, to jak wyszedł?
Niestety kwoty tych badań są bardzo wysokie… Masz już wyniki badań? Jeśli nie, to trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku!Nie miałam. W wyniku miałam napisane podejrzenie hpv. Teraz zrobiłam dopiero ta płynna z hpv koszt 500 zł. Wcześniej miałam robiona zwykła cytologię. Myślałam że po konizacji to za darmo będzie plynna
Asiaxz
Poprzednio wyszedł mi stan zapalny w cytologii. Dostałam antybiotyk. później jeszcze wyszedł mi candida którego w żaden sposób nie mogę wyleczyć. Ciągle nawraca.Niestety kwoty tych badań są bardzo wysokie… Masz już wyniki badań? Jeśli nie, to trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku!
reklama
Z candidą również mam problem, muszę chyba trochę poczytać na ten temat i znaleźć jakiś sposób na to, bo jak widać u mnie od roku nic się w tej kwestii nie zmienia :/Poprzednio wyszedł mi stan zapalny w cytologii. Dostałam antybiotyk. później jeszcze wyszedł mi candida którego w żaden sposób nie mogę wyleczyć. Ciągle nawraca.
Podziel się: