reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wirus HPV-pomocy!!!

Ja niestety mam hpv16 :/ I pewnie stąd lekarz proponuję konizację..
Boje się trochę tego, bo chciałbym być mamą (jeszcze nie mam dzieci).
Ide dzisiaj do lekarza skonsultować i ustalić plan działania. No ale odkąd odebrałam wyniki, to znowu wrócił stres.

reklama
Ja niestety mam hpv16 :/ I pewnie stąd lekarz proponuję konizację..
Boje się trochę tego, bo chciałbym być mamą (jeszcze nie mam dzieci).
Ide dzisiaj do lekarza skonsultować i ustalić plan działania. No ale odkąd odebrałam wyniki, to znowu wrócił stres.
Hejka,
I co zalecił lekarz? Mam nadzieję że wszystko w porządku. Pozdrawiam

Hejka,
I co zalecił lekarz? Mam nadzieję że wszystko w porządku. Pozdrawiam
Hej :) lekarz powiedział, że najlepiej będzie usunąć zmianę z racji dodatnich białek zmiana niestety się nie cofnie, ale wyjasnil wszystko jasno i rzeczowo. Mam mieć zabieg konizacji w czerwcu, znieczulenie miejscowe, popołudniem wyjdę ze szpitala, zabieg ma być rano.

Hej :) lekarz powiedział, że najlepiej będzie usunąć zmianę z racji dodatnich białek zmiana niestety się nie cofnie, ale wyjasnil wszystko jasno i rzeczowo. Mam mieć zabieg konizacji w czerwcu, znieczulenie miejscowe, popołudniem wyjdę ze szpitala, zabieg ma być rano.
Życzę wszystkiego dobrego, po konizacji można urodzić dziecko z tego co czytałam 😉 wszystko będzie dobrze.

Co tam u Was??? U mnie poprostu zawirowania okropne. Miałam teraz po miesiączce powtórzyć cytologie ale chyba nic z tego nie będzie, bo mam jakieś zaburzenia hormonalne. Podejrzewałam je już rok temu, ale teraz objawy są bardziej widoczne, a lekarz mnie z tym zbył... Okres spóźnił się 5 dni, a zamiast niego mam plamienia od 2 dni, nawet nie wiem czy to plamieniami można nazwać.... 4 testy negatywne, zrobiłam badania hormonalne i jedynie co to niby prolaktyna za niska do estriadolu. Zna się ktoś na tym???? Idę do lekarza dopiero za 5 dni i poprostu zwariuję.

Co tam u Was??? U mnie poprostu zawirowania okropne. Miałam teraz po miesiączce powtórzyć cytologie ale chyba nic z tego nie będzie, bo mam jakieś zaburzenia hormonalne. Podejrzewałam je już rok temu, ale teraz objawy są bardziej widoczne, a lekarz mnie z tym zbył... Okres spóźnił się 5 dni, a zamiast niego mam plamienia od 2 dni, nawet nie wiem czy to plamieniami można nazwać.... 4 testy negatywne, zrobiłam badania hormonalne i jedynie co to niby prolaktyna za niska do estriadolu. Zna się ktoś na tym???? Idę do lekarza dopiero za 5 dni i poprostu zwariuję.
Hej, ojej to rzeczywiście tylko endokrynolog-ginekolog może pomóc... Mam nadzieję, że już się trochę lepiej czujesz

reklama
Cześć :) podzielę się i moim zawaleniem życia. Parę mies temu zrobiłam cytologie kontrolną, po miesiącu odebralam wyniki -cytologia zła znaleziono różne komórki. Telefon z kliniki, dostalam skierowania na kolposkopia i hpv i cytologie płynna. Na kolposkopia już usłyszałam o skierowaniu do szpitala, po badaniu stwierdziła że moze to być hpv i zmiana do biopsji. Wykonałam cytologie płynna i hpv,w międzyczasie mialam kontrolę z gin i dostalam juz skierowanie do szpitala. Odebralam cytologie (poprawna) w graniach normy. Nie stwierdzono nic... co stwierdzono w poprzedniej cyto. Jedyne co to załamałam się wynikiem hpv :( 16... od każdego z lekarzy słyszę co innego. Od rozstania z facetem 5 lat nie spałam z nikim-wczesniejsze cytologie byly bez zarzutu :( im więcej czytam zaczynam głupieć...czy pozbędę się tego dziadostwa.

Do góry