reklama
To jest nasze zdrowie i my musimy o nie zabiegać. Gielekolog która przyjmuje dziennie pewnie z 40 osób widzi tylko pieniądze. Nie twarze,nie dana osobę. I mnie to przeraża ja jestem ogromna panikara do czerwca nigdy na nic nie chorowałam prócz jakieś grypy a teraz takie coś całe szczęście ze co roku chodzę do ginekologa damy radę, musimyMnie nie odsyłała tylko powiedziała, ze właśnie mam nie czytać, bo wszystko mogę sobie dopasować.. Ja Panią tez rozumiem i Pani obawy, bo sama takie mam. Miałam jednak na myśli to żebyśmy się nie nakręcały, bo mam nadzieję, ze w porę damy radę zapobiec..
Mojej koleżance coś zrobili zle przy porodzie i po roku jak poszła na badanie wyszło ze ma raka dokładnych szczegółów nie znam bo ciężko je wyciagnac zawsze kończy się płaczem.Pytam z ciekawości, bo ja o wielu przypadkach tez słyszałam, ale jeśli chodzi o szyjkę to raczej te kobiety, które zaniedbywaly swoje wizyty..
miłego weekendu dużo słońcaMasz rację, jesteśmy w innej sytuacji. Tez ciebie źle zrozumiałam. Miałam dookoła siebie dwa przypadki, ale na pewno nie robiły badań co pół roku. Dziewczyny, cudownego weekendu i wszystkiego dobrego.
Celia89
Fanka BB :)
No ja mam obfite okresy. Ten się wyjątkowo spóźnił. Chłop już nawet w niepokalane poczęcie gotów był uwierzyć.Niekoniecznie, mięśniaki nie są niebezpieczne, tylko mogą być problemem, bo powodować duże krwawienia i wtedy trzeba interweniować. Moja siostra ma 6 mięśniaków i tylko obserwują.
Celia89
Też muszę tarczycę zbadaćMoja mama miała mięśniaki i później było ich coraz więcej aż zajęło całą macicę i musieli usunąć. Także trzeba obserwować a ja mam potwierdzona chora tarczyce
Celia89
Ja jestem po dwóch CC i Jestem zadowolona że mi nie kazali rodzic. Moja szyjka jest tak długa i twarda że się nie skraca i nie rozwiera w terminie porodu a macica przestaję karmić dzieci. Więc wyciągali ze mnie takie oskubane małe szkieletory. Potem je wykarmiłam cyckiem xdTo lepiej czy gorzej ? już mnie nastraszyla ze jak będę w ciąży to cesarka jakieś szwy na szyjce masakra
Celia89
Moja ciotka miała raka szyjki ale to było z 60 lat temu. Wtedy jeszcze chyba z rakiem kazano jej urodzić tyle dzieci ile chcę i zarządzili usuwanie całej macicy. Urodziła dwoje i wyczyszczono ją w wieku 26 lat.
Celia89
Obecnie nie znam nikogo z rakiem szyjki. Powiedzmy że HPV jest powolne i przewidywalne. Za to kobiety z rakiem piersi zwykle są zaskoczone. Swoją drogą jestem po USG i bi rads 1. Teraz zbadam tarczycę xd bo narazie za całe zło w organizmie obwiniałam mięśniak
reklama
juulkaaa2265
Zaciekawiona BB
O to mi właśnie chodzi! Można to wykryć wcześniej i trzeba się badać! Jak ktoś się nie bada to niestety skutki bywają różne. Właśnie jak to jest z piersiami? Jestem młoda a ginekolog ostatnio mi powiedziała, ze pierwsze badanie mogę wykonać jak będę miała 30 lat. A teraz nie ma po co.. I czy raka piersi można tez tak wychwycić jak szyjki macicy? Wiecie coś na ten temat? Wiem, se się robi badania okresowe, ale nie wiem czy tu tez jest taka skutecznosc..Obecnie nie znam nikogo z rakiem szyjki. Powiedzmy że HPV jest powolne i przewidywalne. Za to kobiety z rakiem piersi zwykle są zaskoczone. Swoją drogą jestem po USG i bi rads 1. Teraz zbadam tarczycę xd bo narazie za całe zło w organizmie obwiniałam mięśniak
Podziel się: