reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wirus HPV-pomocy!!!

Tak, bo oni pobrali wycinki z miejsc najbardziej podejrzanych i podejrzewali cin2, ale w wycinkach które miały 0,1cm a tera pobrali ci 2,5cm plaster i go obejrzą i upewnia się,że usunęli wszystko i co tam było.
Dlatego czasami robi się leep diagnostycznie jak cin1 utrzymuje się długo, bo nawet jak pobierają wycinki, to sprawdzają tylko wycinek, przy leep czy konizacji nożem mają dużo tkanki do sprawdzenia. Najczęściej jednak to się pokrywa z histopatologia wycinków, bo pobiera się z miejsc najbardziej podejrzanych.

reklama
Dlatego czasami robi się leep diagnostycznie jak cin1 utrzymuje się długo, bo nawet jak pobierają wycinki, to sprawdzają tylko wycinek, przy leep czy konizacji nożem mają dużo tkanki do sprawdzenia. Najczęściej jednak to się pokrywa z histopatologia wycinków, bo pobiera się z miejsc najbardziej podejrzanych.
Ok, nie widziałam wcześniej tej wiadomości jak odp dlaczego biorą znowu na badanie🙃 czy oni na podstawie tego wycinka stwierdza czy została całość wycięta ?

A zakładając ze zrobili to dobrze 🤔 czy jak pójdę na cytologie to wyjdzie ona Ok ? Czy coś jednak pokaże nie tak.?
Jezeli zmiana wycięta w całości i wynik to potwierdzi to pierwsza cytologia na pewno wyjdzie dobrze. Później trzeba tylko częściej kontrolować ta szyjkę. Ja za miesiąc idę zrobić płynna. I po pół roku jak by było wszystko dobrze to znów ta na nfz i tak na przemian co pół roku

Jezeli zmiana wycięta w całości i wynik to potwierdzi to pierwsza cytologia na pewno wyjdzie dobrze. Później trzeba tylko częściej kontrolować ta szyjkę. Ja za miesiąc idę zrobić płynna. I po pół roku jak by było wszystko dobrze to znów ta na nfz i tak na przemian co pół roku
Czyli mówi pani ze co pół roku cytologia płynna ?🙃 liczę ze wycięli to wszystko dobrze 🥺 jak nie to się chyba załamie.

reklama
Ja z tego co wiem od dwóch ginekologów to jak się wytnie dobrze to już się jest „zdrowym”, bo wiadomo, ze wirusa się ma, ale podawali mi przykłady swoich pacjentek, którym po dobrym zabiegu po 20 lat nic nie wraca.

Do góry