reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wirus HPV-pomocy!!!

I takie właśnie mam wrażenie, ze zaczynam wariować a te czekanie wiecznie za wynikami to mnie wykańcza 😱 jest 21 wiek a nie ma leku na hpv 😱 szczepionka jest a zero antybiotyków czy tabletek 😱 jestem załamana 😱
Niestety tak to wyglada. Musisz uzbroić się w cierpliwość. Dbaj o zdrowie, rób badania często i nic innego nie możemy. Ja biorę witaminy, wzielam szczepionkę Gardasil. Denerwujące. Pocieszę cię?ze masz typy hpv inne, mniej groźne. Oby za kilka miesięcy, to było tylko złe wspomnienie. Wszystkiego dobrego.

reklama
Dosłałam przed chwilka wynik cytologi płynnej lsil cin 1, wskazana kolposkopia 😱 miałam cin 2 także chyba coś się zmniejszyło po pobraniu wycinków ?

Czekam za wynikiem cytologi płynnej powinien być już dzisiaj ale oczywiście nie ma 🥺 jak będzie nadal cin 2 to sama będę mówić o wycięciu 🥺
Cytologia płynna czy nie płynna nie ma nic do tego. Przy takim wyniku najpierw robi się kolposkopię i wycinek, a potem wycina. Na podstawie wyników biopsji decyduję lekarz. Czasem jak są duże zmiany usuwa się je już podczas pobierania wycinka.

reklama
No jakieś dziwne to wszystko jak jest CIN 2 to od razu kierują na konizacje a tu zlecili cytologię płynna nie wiem o chodzi
mi gin po wycinku nie kazał powtarzać cytologii bo to bez sensu. W razie złego wyniku w moim przypadku miała być za pół roku powtórka kolposkopii i wycinka a jeśli wynik wskazywał by asc-h wtedy usunięcie zmian.

Do góry