reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wirus HPV-pomocy!!!

Super. A Ty miałaś Cin 1? Lekarz mówił Ci może czy to wraca?
Na cytologii wyszedł mi LSIL i CinTec dodatni więc już było podejrzenie CIN1 no ale biopsja tego nie potwierdziła bo wyszła czysta dzięki ciąży. Właśnie sama się zastanawiam czy może wrócić. Myślę że to zależy czy mamy w organizmie tego wirusa. Jeśli tak to na pewno może wrócić. Ja mam taką cichą nadzieję że ciąża całkowicie tego wirusa zabiła ale nawet jeśli to i tak mój partner prawdopodobnie to ma i może mnie zarazić na nowo więc na pewno kontrolować się będę musiała cały czas.

reklama
Na cytologii wyszedł mi LSIL i CinTec dodatni więc już było podejrzenie CIN1 no ale biopsja tego nie potwierdziła bo wyszła czysta dzięki ciąży. Właśnie sama się zastanawiam czy może wrócić. Myślę że to zależy czy mamy w organizmie tego wirusa. Jeśli tak to na pewno może wrócić. Ja mam taką cichą nadzieję że ciąża całkowicie tego wirusa zabiła ale nawet jeśli to i tak mój partner prawdopodobnie to ma i może mnie zarazić na nowo więc na pewno kontrolować się będę musiała cały czas.
Nie zawsze ciąża zwalcza u mnie przy ciszy zmiana zmieniła się na CIN 2 także nie ma reguły

To dziwnie bo z reguły poród naturalny pomaga się tego pozbyć z szyjki natomiast sama ciąża pod wpływem działania hormonów zwiększa dysplazję
hm a to ciekawe, nie wiedziałam o takiej teorii. Nie wiem czy może mieć to związek ale w ciąży miałam problemy z szyjka, była bardzo krótka, a w 35 tygodniu pękła i dostałam krwotoku. Ale może to nie miało wpływu tylko po prostu u mnie akurat poród nie pomógł na dysplazje

hm a to ciekawe, nie wiedziałam o takiej teorii. Nie wiem czy może mieć to związek ale w ciąży miałam problemy z szyjka, była bardzo krótka, a w 35 tygodniu pękła i dostałam krwotoku. Ale może to nie miało wpływu tylko po prostu u mnie akurat poród nie pomógł na dysplazje
Ja również miałam problemy z szyjka miałam w 24 tyg zakładany szew a urodziłam prawie w 38 tyg przez cesarkę

Według mnie my wszyscy jeszcze mało wiemy o tym wirusie, dlatego nie wiadomo co jest przyczyną tego, że zmiany się cofają. Jeden może robić wszystko i się nie cofnie a u drugiego tak.

reklama
Hej, mam już wynik biopsji, tak jak myślałam hsil. Czeka mnie elektrokonizacja LEEP. Czy któraś z was miała ja wykonywana w znieczuleniu jedynie miejscowym i może powiedzieć czy bardzo boli?
Miałam elektrokonizację w znieczuleniu miejscowym, podczas zabiegu nic nie bolało. Po zabiegu od razu wychodzi się do domu.

Do góry