reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wijemy gniazdo na powitanie maleństwa

reklama
Wg mnie to się prasuje, zeby zabić ewentualne bakterie. Bo przecież prasowane rzeczy często sa bardziej sztywne niż wyprane z dobrym plynem do płukania i wyschnięte. Ale, dzis rozmawiałam z moją mamą nt. pieluch własnie i przypomniała mi, że jak urodziła się moja młodsza siostra, to mama szybko przestała prasować pieluchy (pampersow nie było) bo znalazła na nie sposób: skladala je i ukladała na jedna kupkę, potem zawijała w ręcznik i ktos na tym siedział np. oglądajac TV. Summa sumarum były jak uprasowane :-D

z tego co pamietam jak moja babcia mowila o pieluchach to trzeba je bylo prasowac na poczatku ze wzgledu wlasnie na bakterie ale po kilku tygodniach juz nie,bo dziecko tez musi miec powoli stycznosc z bakteriami.... ale moja babcia byla jedyna w swoim rodzaju.....

Ewa-Krystyna nie wiemy kto tam się w brzuszku chowa:-) Dowiem się już niedługo bo za 1,5 miesiąca, ale mam przeczucie że druga córeczka :-):tak::-)

A tobie życzę co by udało się za pierwszym razem tak jak i mi udało się zajść w ciąże za pierwszym podejściem i wtedy i teraz:tak::tak::tak: Choć pomyśl jakie może być przyjemnie podejście nr 2 ;-):-)

wiem,ale ja mam tutaj kolezanke,ktora rodzila w pazdzierniku w zeszlym roku i wlasnie mi oznajmila,ze jest druga dzidzia ma sie urodzic w lipcu.... i ona mnie zawsze doluje.... raz mi nawet powiedziala ( jak jej poazalam katalog z wozkami jakie mi sie podobaja...),zebym nie kupowala nic bo moge w ogole nie zajsc w ciaze............ i jak na poczatku bylam na watku starajace sie i czytalam jak niektore dziewczyny dlugo sie staraja,to od razu sie przerzucilam na wasz watek Styczniowek2007....

wlasnie Joe mi to mowi i moja mama tez radzi zmiane znajomej.... na szczescie ona sie przeprowadza w styczniu do Halifaxu ( tj.18 godzin samochodem od Toronto)... zal mi jednak bo bardzo ja lubilam,ale ona sie strasznie zmienila po slubie.... teraz czeka mnie dwa tygodnie przed testem... nie moge sie doczekac... tak samo jak zobaczyc zdjecia wszystkich styczniowych bobasow...

Ewa-Krystyna trzymam kciuki za pozytywny wynik testu :-):-):-)

A teraz ide lulu bo mój kręgosłup odmawia mi posłuszeństwa :tak: poza tym moja dzidzia się już denerwuje że ciągle w tej samej pozycji jesteśmy:zawstydzona/y: Tymczasem Dobranoc do jutra

reklama
jeny, zjadłabym taka pizze.
Ale ja dzis wogole zjadlabym wszystko.
Siedze i czekam na męża. Strzelił dziś w meczu (coprawda przegranym) dwie bramki... no to musze go jakoś stosownie powitać :-D

Ewa-Krystyna, my z Zuzią rowniez bedziemy trzymać kciuki za tescik! musisz nas tu na bieżąco informować o wynikach tego starania ;-)

a w temacie: znalazłam dziś na allegro takie cudeńko nad łózko i spodobało mi się najbardziej ze wszystkich! a, że będę od tego sprzedawcy zamawiać huśtawkę, to to cudeńko tez chyba wezme, za jedna przesyłką..
KARUZELA Z PROJEKTOREM+PILOT.FISHER-PRICE EXPRESS (143925904) - Aukcje internetowe Allegrohttp://www.allegro.pl/item143925904_karuzela_z_projektorem_pilot_fisher_price_express.html

Do góry