reklama
Ewa-Krystyna
Mamy lipcowe'08 30-tki , przyszłe mamusie
a propos prania, ja nie bede uzywac specjalnego proszku dla dzieci ( jeden mi tutaj raczej smierdzial a inny nie mial w ogole zapachu- taki wlasnie polecaja lekarze); po prostu bede uzywac tego samego proszku co my tylko polowe i wlacze dodatkowe plukanie,a po kilku tygodniach bede prac razem z naszymi rzeczami,zeby mi sie uzbieral wsad do pralki; w sumie te ciuszki- przynajmniej na poczatku- tak na prawde nie beda brudne,bedzie je tylko trzeba odswiezac...
Karlam1
mamy styczniowe 2007 Mamusia Michasia :o)
hmm moze jak juz bedzie dzidzia warto uprac jakas rzecz tak normalnie z wlasnymi ubraniami i ubrac dzidzi :-) i wtedy zaobserwowac czy sa jakies zmiany uczuleniowe czy nie ;-) ja mam zamiar tak zrobic :-) jak nic sie nie bedzie dzialo to nie bede uzywac oddzielnycvh proszkow, troche glupio tak testowac cos na dzieciach ale chyba nie mamy wyjscia ;-)
T
tynka
Gość
Dziewczyny prawda jest taka , ze jesli pierzecie swoje rzeczy w pralce w normalnym proszku i w tej samej pralce pierzecie rzeczy dziecka to chcac nie chcac wasz proszek nigdy do konca z pralki sie nie wyplocze i pomiesza z tym dzieciecym :-) wiec tak naprawde dziecko poniekad bedzie mialo wyprane rzeczy w waszym proszku:-)
ja przy Olci prałam jej rzeczy osobno i w ręku (!) przez pierwszy miesiąc potem spróbowałam prać z naszymi z dodatkowym płukaniem i potem tak zostało. Teraz też tak zrobię ( oczywiście pomijając pranie ręczne- to już była przesada) przez pierwszy miesiąc kiedy skorka jest taka delikatna będę prała w proszku dla dzieci a potem juz wszyscy będziemy się opierać razem
Ja wyprałam już wszystkie ubranka i prawie wszystkie mam już wyprasowane. Skarpetki suszyłam na suszarce przypinając każdą z osobna Ale świetnie to wyglądało Wczoraj dostała zamówiony becik i czekam teraz jeszcze na pieluszki i pościel. Jak to wszystko popiorę to będę miała przygotowane wszystkie rzeczy dla dzidzi. Czeka mnie jeszcze później wygotowanie butelki, smoczków, laktatora, grzechotek itp.
Elżbietka
mother of two sons&angel
no to ja od poniedziałku biorę się za pranie!!
a co do proszku, to ponoć vizir sensitive jest super tolerowany przez dzieci. i nie jest to proszek dziciowy. moze spróbuje uprac w nim? ale pierwsze pranie robię w jelpie
a co do proszku, to ponoć vizir sensitive jest super tolerowany przez dzieci. i nie jest to proszek dziciowy. moze spróbuje uprac w nim? ale pierwsze pranie robię w jelpie
reklama
Karlam1
mamy styczniowe 2007 Mamusia Michasia :o)
a ja czekam na komode :-) dzisiaj ma mi ja kurier przywiezc :-) rany rozne rzeczy kupywalam przez neta ale nigdy mebla!!
Elu jak to zrobilas ze weszly ci do podpisu 4 obrazki?
Elu jak to zrobilas ze weszly ci do podpisu 4 obrazki?
Podziel się: