reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wijemy gniazdo na powitanie maleństwa

Ja też skarpeteczki suszyłam na kaloryferku. szczęśliwie mam taki że na górze można poukładać. Ale na przykład na pieluszce powinny wyschnąć

reklama
a propos prania, ja nie bede uzywac specjalnego proszku dla dzieci ( jeden mi tutaj raczej smierdzial a inny nie mial w ogole zapachu- taki wlasnie polecaja lekarze); po prostu bede uzywac tego samego proszku co my tylko polowe i wlacze dodatkowe plukanie,a po kilku tygodniach bede prac razem z naszymi rzeczami,zeby mi sie uzbieral wsad do pralki; w sumie te ciuszki- przynajmniej na poczatku- tak na prawde nie beda brudne,bedzie je tylko trzeba odswiezac...

hmm moze jak juz bedzie dzidzia warto uprac jakas rzecz tak normalnie z wlasnymi ubraniami i ubrac dzidzi :-) i wtedy zaobserwowac czy sa jakies zmiany uczuleniowe czy nie ;-) ja mam zamiar tak zrobic :-) jak nic sie nie bedzie dzialo to nie bede uzywac oddzielnycvh proszkow, troche glupio tak testowac cos na dzieciach ale chyba nie mamy wyjscia ;-)

Dziewczyny prawda jest taka , ze jesli pierzecie swoje rzeczy w pralce w normalnym proszku i w tej samej pralce pierzecie rzeczy dziecka to chcac nie chcac wasz proszek nigdy do konca z pralki sie nie wyplocze i pomiesza z tym dzieciecym:tak: :-) wiec tak naprawde dziecko poniekad bedzie mialo wyprane rzeczy w waszym proszku:-)

Karlam ja tak właśnie zrobiłam i zaczęłam używać dla Sandruni takiego proszku jak dla nas :-) Niemiała żadnego uczulenia na zwykłe proszki a na te dla dzieci typu lovela i inne miała i to straszne :tak:

ja przy Olci prałam jej rzeczy osobno i w ręku (!) przez pierwszy miesiąc potem spróbowałam prać z naszymi z dodatkowym płukaniem i potem tak zostało. Teraz też tak zrobię ( oczywiście pomijając pranie ręczne- to już była przesada) przez pierwszy miesiąc kiedy skorka jest taka delikatna będę prała w proszku dla dzieci a potem juz wszyscy będziemy się opierać razem

Ja wyprałam już wszystkie ubranka i prawie wszystkie mam już wyprasowane. Skarpetki suszyłam na suszarce przypinając każdą z osobna :-D Ale świetnie to wyglądało :-D Wczoraj dostała zamówiony becik i czekam teraz jeszcze na pieluszki i pościel. Jak to wszystko popiorę to będę miała przygotowane wszystkie rzeczy dla dzidzi. Czeka mnie jeszcze później wygotowanie butelki, smoczków, laktatora, grzechotek itp.

no to ja od poniedziałku biorę się za pranie!!

a co do proszku, to ponoć vizir sensitive jest super tolerowany przez dzieci. i nie jest to proszek dziciowy. moze spróbuje uprac w nim? ale pierwsze pranie robię w jelpie

reklama
a ja czekam na komode :-) dzisiaj ma mi ja kurier przywiezc :-) rany rozne rzeczy kupywalam przez neta ale nigdy mebla!!

Elu jak to zrobilas ze weszly ci do podpisu 4 obrazki?

Do góry