reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści z wizyt

reklama
Nie. Pierwsze były jakoś w 7-8 tc. Ale lekarz tylko zbadał, potwierdzał ciążę, wysylał na badania i na usg genetyczne.

Nie trzeba mieć bety. Ja też nigdy bety nie robiłam :)
I myślę, że juz w 6+5 powinnaś serduszko zobaczyć, ale może lepiej się nie nastawiać bo też nie wiadomo kiedy było zagnieżdżenie.

Hej dziewczyny. No więc byłam dzis na usg no i widzialam " domek" jak to powiedziała pani gin:) jest pęcherzyk. Niestety nie widziałam nic wiecej:( powiedziała że na tym etapie to normalne. Że za tydzień już powinno być widać coś więcej i mam się nie martwić.

Hej dziewczyny. No więc byłam dzis na usg no i widzialam " domek" jak to powiedziała pani gin:) jest pęcherzyk. Niestety nie widziałam nic wiecej:( powiedziała że na tym etapie to normalne. Że za tydzień już powinno być widać coś więcej i mam się nie martwić.
A jak to u Ciebie z tygodniami wychodzi? To za tydzień masz kolejna wizytę? Ja mam 2,5 tygodnia dostępu a też był tylko pęcherzyk.

No to u mnie jest 5+3 jak liczyliśmy z dziewczynami. Umówiła mnie na wizytę za tydzień bo później idzie na urlop. I pewnie dlatego tak szybko. Chyba wczesniej pójdę na betę żeby zobaczyć przyrost:)

Powiem Ci że w takim szoku byłam że dokladnie nie pamiętam. Kojarzy mi się że chyba 4 mm. Miałam dostać zdjęcie ale pan który wykonywał USG zasugerował się że pewnie za tydzień będzie już coś widać i wtedy mi wydrukuje.

Byłam w środę na wizycie, ciąża potwierdzona, karta ciąży założona, i najważniejsze serduszko bije :-) Dzisiaj mam 6+4. Pani doktor zapewniła, że wszystko rozwija się prawidłowo. Kolejna wizyta za 4 tygodnie. Jednak martwi kształt pęcherzyka ciążowego jest podłużny i nieregularny. Czy któraś z Was tak miała??

reklama
Ja jednak nie wytrzymałam i poszłam dziś do gina. Martwi mnie ten brak objawów. Jest pęcherzyk 8mm i zarodek. Serduszka nie widać. Ale pani doktor mówi że to 5t5d więc nie musi być go widać . Że względu na moją historię ciąży dała mi zastrzyki w brzuch na rozrzedzenie krwi i luteinę dopochwowo. I zwiększona dawkę kwasu foliowego.

Do góry