reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści z wizyt

reklama
Nie. Pierwsze były jakoś w 7-8 tc. Ale lekarz tylko zbadał, potwierdzał ciążę, wysylał na badania i na usg genetyczne.

Nie trzeba mieć bety. Ja też nigdy bety nie robiłam :)
I myślę, że juz w 6+5 powinnaś serduszko zobaczyć, ale może lepiej się nie nastawiać bo też nie wiadomo kiedy było zagnieżdżenie.

Hej dziewczyny. No więc byłam dzis na usg no i widzialam " domek" jak to powiedziała pani gin:) jest pęcherzyk. Niestety nie widziałam nic wiecej:( powiedziała że na tym etapie to normalne. Że za tydzień już powinno być widać coś więcej i mam się nie martwić.

Hej dziewczyny. No więc byłam dzis na usg no i widzialam " domek" jak to powiedziała pani gin:) jest pęcherzyk. Niestety nie widziałam nic wiecej:( powiedziała że na tym etapie to normalne. Że za tydzień już powinno być widać coś więcej i mam się nie martwić.
A jak to u Ciebie z tygodniami wychodzi? To za tydzień masz kolejna wizytę? Ja mam 2,5 tygodnia dostępu a też był tylko pęcherzyk.

No to u mnie jest 5+3 jak liczyliśmy z dziewczynami. Umówiła mnie na wizytę za tydzień bo później idzie na urlop. I pewnie dlatego tak szybko. Chyba wczesniej pójdę na betę żeby zobaczyć przyrost:)

Powiem Ci że w takim szoku byłam że dokladnie nie pamiętam. Kojarzy mi się że chyba 4 mm. Miałam dostać zdjęcie ale pan który wykonywał USG zasugerował się że pewnie za tydzień będzie już coś widać i wtedy mi wydrukuje.

Byłam w środę na wizycie, ciąża potwierdzona, karta ciąży założona, i najważniejsze serduszko bije :-) Dzisiaj mam 6+4. Pani doktor zapewniła, że wszystko rozwija się prawidłowo. Kolejna wizyta za 4 tygodnie. Jednak martwi kształt pęcherzyka ciążowego jest podłużny i nieregularny. Czy któraś z Was tak miała??

reklama
Ja jednak nie wytrzymałam i poszłam dziś do gina. Martwi mnie ten brak objawów. Jest pęcherzyk 8mm i zarodek. Serduszka nie widać. Ale pani doktor mówi że to 5t5d więc nie musi być go widać . Że względu na moją historię ciąży dała mi zastrzyki w brzuch na rozrzedzenie krwi i luteinę dopochwowo. I zwiększona dawkę kwasu foliowego.

Do góry