reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści z porodówki...

Urodzilam. Zakochalam sie z miejsca! Cora Natalia ma 3100 i 51 cm. 10/10 cesarka 39 tydz. maz blondyn ja bardzo ciemna blondynka a malutka czarna jak wegiel :) pewnie jej to troche zjasnieje. Cale szczescie zdrowa.

Ja sie czuje b. Zle. Chociaz lepiej niz po pierwszej cc. Powoli obracam sie z boku na bok, baaaardzo powoli. A za pare godz. pionizacja zobaczyny jak pojdzie.

Mojemu mezowi polozna mowila ze mamy miec pogadanke z ginekologiem. O co chodzi moge sie tylko domyslac. Mi na sali po zalozeniu szwow powiedzial lekarz ze on by na moim miejscu nie ryzykowal z nastepna ciaza bo macica slaba po tych dwoch cc. Ja mumowie ze ja bym xhetnie podwiazala jajowody ale to nuestety w polsce nielegalne...

reklama
A w ogole to czuje sie mga staro w tym szpitalu hahaha mam 27 lat. A tutaj same mlodziutkie...
Jak lezalsm na patologii to obok na sali lezala 14latka w ciazy do porodu oczywiscie - jej partner ma 37 lat. Oboje byli tutaj :)
Na mojej sali lezalam z dziewczyna na oko w moim wieku, jedbego syna ma 4letni i teraz drygiego rodzic bedzie po zapoznaniu okazuje sie ze ma 20 lat. Druga lezala ma corke 15miesieczna teraz syna bedzie rodzic i dziewczyna ma 19 lat. Nie proznuja dziewczyny :)

AlfaBeta gratulacje serdeczne! Zdrówka dla Was wracaj szybko do siebie!

A podwiązanie jajowodów to na pewno nielegalne? Bo ciotka od strony męża podczas 3 cesarki miała coś robione żeby już nie zaszła w kolejną ciążę i mi się wydaje że właśnie te jajowody miała podwiązane na co oczywiście wyraziła zgodę.
A no młodzież rzeczywiście nie próżnuje zwłaszcza ta 14latka. W ogóle ten przypadek jest chyba przestępstwem bo nie można współżyć z osobą która nie ukończyła 15 lat? Matko ja w tym wieku jeszcze chyba bajki oglądałam...

AlfBeta gratulacje kochana;) dużo zdrówka dla was;) i szybkiego powrotu do formy dla ciebie;)
No dziewczyny nie proznuja ja takjak śliwka jak 14lat mialam to chyba jeszcze bajki ogladalam:p bo masakra jakąś mi to wstyd by było w tak mloym wieku no ale cóż dzisiejsza młodzież nie 2ie co to wstyd...
Co do podwiazania jajowodow myślałam że w pl to jest legalne i robię bo tu po 3/4 cc w zależności w jakim stanie macica jest to podiazuja oczywiście a twoja zgoda;)

AlfaBeta Gratuluję! !!
My nadal w szpitalu, skurcze jakieś mam, ale niestety szyjka ze stali. Nie wiem jak długo to jeszcze potrwa, choć teraz to już wolę zaczekać do stycznia

Alfabeta gratulacje:) szybko wracaj do formy i zdrowia dla Natalki:) nie pisz tak o tej starości:D chociaż ja na oddziale też usłyszałam, że w tym wieku (28 lat) to juz dwoje dzieci powinnam mieć - wiec do Ciebie w moim szpitalu zastrzeżeń nikt by nie mial;)

Alfabeta serdeczne gratulacje!!! Witamy Natalkę na świecie. Życzę dużo zdrówka i szybkiego powrotu do domku!
Faktycznie same młodziutkie dziewczyny Cię otaczają, zwłaszcza ta 14 latka, partner 37 lat, trochę mi się to z pedofilią kojarzy....brrr...

reklama
Alfabeta gratuluje:-) zdrówka dla was i szybkiego powrotu do domku.
Mi sie wydaje ze podwiazanie jajników jest dozwolone jezeli kolejna ciaza może byc zagrożeniem życia. Ponoc moja szwagierka ma po 3 cesarkach ale nie wiem czy to prawda.
A ta 14 to masakra jakaś. Mi sie czasami tez wydaje ze moje 25 lat to troche późno jak na pierwsze dziecko ale cóż.. Wczesniej sie nie dało ;-)
Basia to podobnie jak u mnie:-) teraz my jestesmy jak cyborgi :-) a jak nic nie ruszy to kiedy ci będą wywoływać?

Do góry