reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Just Mega GRATULACJE !!!!!

Lili gratuluję przeniesienia dziecia do własnego łóżeczka
Weronika jest jak mała budda :-D:-D

Okres buntu dwulatka jest do przeżycia ,okres buntu 4 latka też , ale ciężko przeżyć okres buntu 16 latki :szok::szok::-D:-D:-D:-D
Czasami wymiękam :eek::eek::eek:
wczoraj wychodzi młoda na imprezę .
Pytam kiedy będziesz?
Odpowiedż :
Jak przyjdę to będę ,pewnie przed północą zwłoki wrócą do domu .:-D:-D:-D
Jak zasnę -nie budzić .Zwłoki muszą zmartwychwstać :szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D
No to żeśmy sobie konstruktywnie pogadały .:-D:-D:-D:-D

A to moja dama też w pampku ,ale już większa niż twoja
i w nowej czapce zrobionej wczoraj w nocy :-D:-D

Załączniki

• 20121119646.jpg
    20121119646.jpg
    43,2 KB · Wyświetleń: 55
Ostatnia edycja:
reklama
Pati - i moja taki żarłok, jest zdecydowanie większa od Adrianny, jak skończyła 2 miesiące stwierdziłam, że nie ma co Jej pchać w ciuchy 0-3, które były prawie na styk, tylko w 3-6, które z kolei były trochę za duże, ale zdecydowanie wygodniejsze, no i nie wyglądała jak szynka wtedy. :-p Od tygodnia jestem pod wrażeniem, bo świadomie łapie zabawki w rączki, które ma pozawieszane, nie pamiętam, żeby to tak szybko szło. Normalnie niektóre rzeczy dziwią mnie, choć już to przerabiałam z Adrianną, ale jak widać ucieka to z pamięci. I dobrze, przynajmniej człowiek znowu się zachwyca, jest pod wrażeniem i pęka z dumy. :-)

A jak Michał? Przekonał się do siostry?

No i jak na studiach dajesz radę? Bo to nie lada wyczyn, z dwójką dzieci. A przed Tobą sesja za chwilę.

As76 - no Klaudia niezła, uśmiałam się. :-) Pocieszam się, że do 16 mamy jeszcze długą drogę. :-p Świetna czapka, no i na pewno cieplutka. :tak:

Dzięki wszystkim!

Pati, bardzo pokrzepiająco na mnie dziala Twój przykład :-) widzę, że przy drugim karmienie piersią może całkiem inaczej wyglądać niż przy pierwszym :-)
Weronika i Karolinka mogą sobie ręce podać jeśli chodzi o figurę ;-)

Lili, pewnie przy pierwszym czas dużo wolniej płynął i temu się wydaje, że te wszystkie postępy dużo później były ;-)
Sz dziś znów sam spał :-) tyle, że się 4:50 obudził, a że głodnawy był i wyspany to sobie wstałam pół godziny przed budzikiem :baffled: Sz jak panisko śpi rozwalony po przekątnej na łóżku 140x200 i pewnie myśli sobie - no w końcu nie muszę się rozpychać, żeby mieć kawałek łóżka dla siebie :-)
Najciekawsze to jest to, że w sprawie samodzielnego spania Sz największe opory ma T, masochista czy co, że mu brakuje tych kopniaków, walki o poduszkę itp.itd. :sorry2:

Ostatnia edycja:
widzę, że przy drugim karmienie piersią może całkiem inaczej wyglądać niż przy drugim :-)
Ciekawe, ciekawe. :-p

Ja to się bałam troszkę jak to będzie jak Ada zostanie przeniesiona, bo teraz ma 140x70 a miała 180x200 czy 200x220 nigdy nie wiem :-p (chyba to drugie, bo A. nogi nie wystają). No i poradziła sobie, bezbłędnie, jeszcze tonę zabawek zabrała ze sobą. Niemniej jednak Sz. musi czuć się jak pan i władca, nie ma co. :-D

Witam się i tutaj.

Pati różnica między dzieciaczkami niezła jest. Widać. Przynajmniej przy drugim dziecku nie musisz się stresować, że nie je. Jak przygotowała do urodzi Michałka?

As mała śliczna, czapka cudna a Klaudia aparatka, dobra pyskówka jak na 16. Dobrze, że nie powiedziała, ze wróci za 2 dni np.

Lili Just gratulacje dla samośpiących maluchów.

EwelinaK mój mały się budzi w nocy i często go biorę do siebie na chwilę potem odkładam z powrotem do łóżeczka, mały czasem potrzebuje się przytulić. A ostatnio znowu mu się odwidziało zasypianie samemu i powiedziałam, że nie wymięknę, przyjdę do niego na chwilę jak krzyczy, chwilę po leży i odkładam go tak by sam zasnął w łóżeczku a nie go odkładam.

Mój Kuba robi coraz więcej postępów. Zaczął pokazywać na rzeczy palcem wskazującym a nie środkowym, łapie długopis w rękę i próbuje malować, bazgrać. Czyli wychodzi jeszcze, że to sprawy neurologiczne. Pokazuje na części ciała.

lili no my tez ciuszki 62 i 68 uzywamy i raczej juz wiecej tych 68... a kombinezon mam niby nac 62 no i nie wiem czy mi cala zime starczy... moja jeszcze nawet nie gaworzy, czasem tylko cos jej wyskoczy;-)

michal sistrze najchetniej dalby w lape auto i sie bawł- jest fajnie ale uwazac nadal musze ;-)

just no powiem ze duma mnie rozpiera ze z cycowaniem sie udało, teraz medel ma fajna butelce CALMA i dziec na butle nie przejdzie tak łatwo, droga ale wg mnie warto jak chce sie karmic i ten system z rureczkami do nsuki ssania tez ponoc fajny jak dziec ma kłopot z zassaniem

studia... coz jakos leca, pisze trzy prace... ide spac kolo 00 a jak dzieci daja pospac to pobudka koło 5-6 i tyram zanim spia... bogu dzieki mam super tesciowa, michal z dziadkami szaleje a ja ogarniam dom z mala na rekach jak marudna jest... toche sie czuje jak cyborg :-d

gosiu urodzinki w niedziele robie i to w dodatku chlopak siostry tez ma ur.. zobzczymy jak mnie zawala zabawkami a jeszcze mikołaj po jutrze-jestesmy wszyscy zapisani- miasto daje paczki dzieciom za darmo bez wzgledu na dochody itp.-mala tez dostanie :-)

ps mam clexane 0,2 7 sztuk jak ktoras chce to pw mysle ze jak sie bierze dawke 0,4 to to samo co dwa zastrzyki 0,2

Pati faktycznie Weroniczka grubasek przy Michałku i dobrze,oby kłopotów z jedzeniem nie miała. Podziwiam, ze sobie tak radzisz. Miłego imprezowania. Kamilek z M. też wybiera się na Mikołajki, a potem mamy grupę zabawową, także mily dzień nam się szykuje.
Gosia samych postępów życzę.
As śliczne zdjątka i czapa pierwsza klasa. No a Klaudia mnie nie zaskoczyła, mam siostrę w jej wieku:)
Just, Lili jak tak Was sie czyta, to wydaje się, ze to oddzielne spanie jest takie łatwe, a jak pomyślę o Kamilku, to sobie tego nie wyobrażam.
Moja wizyta udana, Pawełek rośnie, ja też;-). Kamilek dziś szalał na sankach, bo u nas w końcu pięknie, biało.

Dziewczyny pomocy. Karmie Michalka wlasnym mlekiem tyle ze sciaganym do butelki. Na noc dostaje mm bo moim mlekiem mniej sie najada. W dzien to nie problem bo moge dawac czesciej ale w nocy chcialabym zlapac choc chwile snu wiec dostaje mm. No i tak... Teraz wchodzimy w 3 miesiac zycia. Wg nowych norm zywieniowych mm powinno byc 130x6 a z piersi na zadanie. Ja z cyckow uciagne ok 100-120. Czasem mniej. Nigdy wiecej. Jak wiec teraz mam Michasia karmic? Dawac mojego 120 i jak sie nie naje dorabiac mm? Ile? A na noc robic 130? Nie wiem. Z Emi nie przerabialam dokarmiania i czuje sie teraz zagubiona. Normalnie dziecko we mgle... Jakies rady?

reklama
aisa normy normami a dziecko dzieckiem każde inne. michał mi do roku nie wypijal 130ml, gora 90ml wiec na te normy nie patrz tylko na dziecko ;-) jak głodny a od ciebie wydoił wsio to daj mm, ja bym robila 100ml chyba ze mialby dostac tylko butle to wtedy te 150 i po paru razach zobaczysz ile on ci wypija. a czemu nie karmisz piersia? nie daje rady michał? eh skąd ja znam te problemy:rofl2: michały tak maja widocznie:baffled:

Do góry