reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Szymon temat rzeka heheheh :-D gada jak szalony wszystko powtarza mówiędo niego idz powiedz tatusiowi zeby kupil buty a on biegnie i krzyczy tatuc tatauc kup uta :-) albo zawolaj tate na sniadanie a on tatuc tacu chodz nanie :-D oczywiscie łozbuzuje za 3 ale jest przekochany przychodzi przytula sie, prowadzi do pokoju karze sie klasc na lozku wtedy siada nam na glowe i tak siedzi jak na tronie albo pierdzi nam na twarzy buzią , jak widzi kogos np bez koszuli to leci i krzyczy golac :-D spiewamy razem byla sobie zabka mala ogorek ogorek panie janie ukladamy razem klocki czytamy razem ksiazeczki biegnie z ksiazka i mowi mama czytu czytu albi pisiu pisu jak chce popisac czyms, uwielbia siedziec w piaskownicy hustac sie na hustawkach krecic karuzela starsze dziewczyny :rofl2::szok: normalnie armando jak seidza jakies nastolatki na lawce idzie siada i takie miny do nich strzela ze masakra :-) kopie nas szczypie gryzie ciagnie za wlosy złości sie o byle co rzuca rzeczami :-) dalej zasypia 18.30-19.00 i wstaje 5.20-6.00 rano. przytula sie czesto caluje mnie w czolko albo tatucia na dobranoc puka do mojej mamy do pokoju i mowi babi chodz bawi :-) cudowne mam dziecko kocham nad zycie i oddalabym swoje za niego :-) nie lubi sam sie bawic o to ejsty chyba jak na razie najgorsze bo czasami ciezko cos zrobic jak nas ciagnie do pokoju oj moglabym tak chyba do jutra o nim pisac. :tak:

reklama
Just laktatorem nie dam rady. Mlody tak mi sutki masakruje ssaniem ze czy karmie czy nie to bola mnie non stop. Czuje ze je mam. I jakbym miala teraz dac je do laktatora ktory wciaga puszcza wciaga puszcza to bym sie chyba za przeproszeniem posr... Nie jest to brak mojej checi tylko bolu z ktorym ledwo sobie radze.

Wode pije, herbaty laktacyjne tez. W nocy bylismy tylko na cycku ale juz w ciagu dnia po 2 karmieniach musialam dac butle bo Michas plakal jak opetany. Wypil 70ml i nastal spokoj.

Wiem ze grunt to to by dziecko bylo najedzone. Ale mimo wszystko gdzieś w glebi serca i glowy zal mi bo wiem ze moje mleko daloby mu duzo wiecej niz mm.

No i mam jeszcze jeden problem. Karmiac piersia wit d i k sie podaje. Karmiac mm nie. A dokarmiajac?

She, z tego co pamiętam to jak dokarmiasz to wit K już nie. Wit D dajesz normalnie, jedną kroplę, czy kapsułkę w zależności od tego jaką macie

Co do tego, że Twoje mleko by dało mu więcej - daj sobie spokój z takim myśleniem. A może tak wyjdzie, że dla Michasia będzie właśnie taki miks korzystny, że właśnie z tego wyciągnie to co dla Niego najlepsze

Lena jest wstanie kręcić się bez przerwy 2 minuty o ile nie padnie, wstanie dalej to samo. Skacze biega krzyczy, pyskuje. Nie słucha, ucieka, nie chodzi za rękę. Zabija robaki zgniata biedronki, Depta mrówki, łapie muchy. Zżuca mi za każdym razem pieluche jak zrobi kupę,Już nie raz sie nią bawiła. Nie chce sikać na nocniku czasem usiądzie na ubikacje.Jak jest zapięta w wózku, lub musi sie ubierać to krzyczy Ratunku pomocy.
jedzenie- je sama ładnie łyżeczką lub widelcem, bardzo czesto wylewa zupę albo je i rozgniata rękami.Bardzo lubi jajka na śniadanie parówki, czekoladę. I wszystko co słodkie.Dalej pije 2 razy w nocy mleko najcześciej koło 1 i 6 rano.
mowa mówi coraz dłuższe zdania, np Mama pojechała do pracy, zarabiac pieniądze na lizaki do Leny.
telefon- rozpracowała mojego smartfona obiera sobie telefon, albo dzwoni na ostani wybrany numer, I halo halo tu lena mamy nie ma.Ja jestem o co chodzi. a ja umieram ze śmiechu. Rozpoznaje miny kto jest smutny albo szczęśliwy.
zabawa- wozi swoje lalki, i misie w swoich wózkach.Laki nazywa najczęściej męskimi imionami np Mateuszek,Nie układa klocków tylko je zburza jak ktoś układa, nie maluje kredkami na kartkach wiecej niż 1 minutę, ale po ścianach uwielbia.Bawi się mydłem, kremami, tubkami,strzykawkami, bandażuje wszystko co popadnie. Ostanio kupiłam jej zestaw kawowy wiec pijemy kawę albo herbatę, z miśkami.Uwielbia taplać sie w kałużach i bagnie, w piaskownicy wyrzytymie maks 8 minut z zegarkiem w ręce.
Słucha eska tv.Śpiewa dziecięce piosenki. Uwielbia sto lat.Recytuje jakieś dziecięce rymowanki,np siała baba mak, oglada disney junior. Muki ,miki i oso.Babcie nauczyły ja jak sie modlić.
Zaczęło ją interesować dlaczego tata sika tak a mam inaczej. Teraz każdego się pyta czy ma siusiaka jak tata czy pipuline. Moja bratowa jest w ciązy ostanio bawiła sie jej pępkiem a potem całowała dzidziusia.
I długo mogłabym pisac ale spanie mnie bierze

Lill smaruje purelanem. Sek w tym ze one nie sa pogryzione a obolale od zasysania wiec nie za bardzo krem pomaga. Nawet moj Tato dzis dajac Mu butle byl w szoku jak ja zaciaga. Emi byla o wiele delikatniejsza.

Just moze i taki mix bedzie ok, ale boje sie ze to szybko zakonczy moja produkcje bo sie Michas rozleniwi butla i cycowac nie bedzie chcial. Czyli boje sie scenariusza o ktorym sama pisalas.

I jeszcze jedno pytanie: mozna takiego malucha przekarmic? Bo tak sie zastanawiam ile On tego wciaga skoro wisi na cycu ok 30-40min i przez polowe tego czasu slychac miarowe polykanie a potem jeszcze min. 70ml wypija? Butli nie da sobie odebrac ale jak ja oproznia to mam czasem wrazenie ze sie meczy tym jedzeniem. I odrazu przypominaja mi sie slowa kobiety od laktacji ze szpitala ze dziecko jest jak ryba. Zje ile mu sie da. Uwazacie to za prawde? Bo mi sie jakos w to wierzyc nie chce ze mimo pelnego zoladka dziecko bedzie pilo dalej...

Trzymajcie kciuki. Jutro na 11:30 mamy usg bioderek.

Ostatnia edycja:
Just moze i taki mix bedzie ok, ale boje sie ze to szybko zakonczy moja produkcje bo sie Michas rozleniwi butla i cycowac nie bedzie chcial. Czyli boje sie scenariusza o ktorym sama pisalas.

She, powiem tak: są gorsze problemy niż to, że dziecko wcześnie odstawi się od cycka. Jak się odstawi to tyle, że mamuśka musi sobie z tą traumą wcześnie poradzić, bo dziecku żadna krzywda się nie dzieje.
Ja żałuję, że mi pierwsze 4 miesiące życia Szymka upłynęły pod piętne laktacji, laktatora itp. Należało ściągać mleko na ile się dało, ale bez całego tego emocjonalnego stosunku do problemu.

Kciuki za usg bioderek

She , ja Ci napiszę o sobie , żebyś się nie przejmowała .
Karmiłam obie dziewczyny max 2 miesiące , bo poprostu tego nie lubie . No taka ze mnie samolubna matka :-p ale obie są zdrowe , nie chorują i nic im nie brakuje .
Mimo że zrobisz wszystko żeby karmić piersią i będzie mu dalej mało pokarmu , to tudno ... niekiedy i tak trzeba dokarmiać albo całkiem przejśc na MM .
Jesteś cudną mamą dla swych pociech :) Buziaki dla Ciebie .
Dzięki za gratki , dziewczyny mi przekazały. A ja od nowa pakuję się w pieluchy:-p

reklama
CZeść:-)

Just czy ja dobrze w którymś poście odczytałam, ześ w ciąży?

CZARNA!!!! Gratuluję:-):-) w końcu się doczekałaś :-):-)

Kaira, to masz wesoło :)) z tym bandażem, to idzie chyba w ślady mamy :)))

Ostatnia edycja:
Do góry