reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

wiolka1982-dzieki zaobacze jak to wyglada.
As- dziekuje Jakbys mogal to dowiedz sie wiecej.
to jest uczniowski klub sportowy.prezesa mamy super tylko ze on nie ma teraz czasu i prosil nas rodzicow czy moglibysmy sie dowiedziec
jak to wyglada i gdzie trzeba z tym sie zwrocic
bede wdzieczna i zobowiazana za kazda informacje.
dzis mamy trening to jeszcze podpytam prezesa

reklama
As, zmobilizowałaś mnie do zrobienia kapelusika młodej, więc postanowiłam przerobić z zeszłego roku, sprułam częściowo i poszerzam i wydłużam, tylko w zeszłym roku czapeczke robiłam w jeden wieczór, a teraz młoda ma taką łepetynę, że juz drugi wieczór nie moge skończyć. Ech dla takich maluszków to się fajnie robi...

Ostatnia edycja:
Ewitka super zdjecia i jak dzieciaczki Ci pozowaly fajnie :-) sliczne sa takie urocze ;-)
Jujka dzieki kochana ;-) fajne fotke masz kolo suwaka z malutka,sliczna jest i jakie ma nebieskie oczka :-)

Milego dnia mamusie ;-)

Jujka - one się troszkę wybudzają, są tak jakby na głupich jasiach, przebrane w pidżamki i utulone do snu zasypiają. :-)

Ewitka, Tygryskowa - super rodzeństwo ! ! ! :tak:

Wieści od She:
Są już w domku od wczoraj, Emi z otwartymi ramionami przyjęła brata :-)

Hej maminki :-)
Mlody wczoraj i dzisiaj ma jakis nie najlepszy humorek,maruda mala z niego jest ze hej nie wiem czemu cos sie zaczal slinic mocniej wiec moze to kolejne zeby mu ida oj sama nie wiem no i mam cyrki z obiadami ehh czy dam mu sloik czy moje ugotowane to jest to samo mlody robi motorki,pluje i bawi sie jedzeniem nie mam sily ani nerwow juz zeby go karmic bo jedzenie jest wszedzie,drzwi,podloga on sam to jest caly w jedzeniu,wlosy itd itd jeden plus u nas ojciec pojechal odebrac nasz samochod bo jest gotowy
yes2.gif
biggrin.gif
.
Wczoraj naszym znajomym urodzila sie coreczka,pewnie w weekend pojdziemy w odwiedziny no i trzeba nam tez isc na jakies zakupy i cos kupic kruszynce
biggrin.gif

she super ze juz w domciu jestescie,cieszcie sie kazda chwila teraz ;-)
Pati ​a Michalek pewnie zazdrosny jest o siostrzyczke,mam nadzieje ze z czasem mu przejdzie i bardziej bedzie chcial ja tulic niz piastkami zaczepiac.

Ale tu cisza:)
Ssabrinka to chyba normalne, przejdzie za jakiś czas. Ja pocieszałam siebie podczas zmywania podłogi, że to ćwiczenia logopedyczne:) Cierpliwości.
Pati u Was to pewnie wszystko razem się złożyło i nowość w domu i bunt dwulatka... Dasz radę!
She czekamy na relację
Lili jak tam u Was?
Ewitko jakie słodkie te zdjęcia. Śliczne pocieszki
U nas dobrze, Kamilek czuję się lepiej, chociaż jeszcze się smarczy. Mój gin miał w nocy wrócić z wczasów i jutra mam mieć usg, ale najpierw muszę do niego się dodzwonić, a na razie niedostępny.

reklama
Pati - nic tylko więcej uwagi Michałowi, jeżeli masz możliwość puść babcie na spacer z Weroniką a sama ten czas wykorzystaj tylko na bycie z Michałem. Tak samo jak Mała śpi to Ty zamiast sprzątać baw się z Michałem, On musi poczuć, że w stosunku do Niego niewiele się zmieniło, choć jak wiemy to nieprawda, musi mieć takie poczucie bezpieczeństwa, że mama nadal dla niego jest.

Mnie czasem taka nerwica bierze, że szok, ale powtarzam sobie w myślach głęboko oddychając, że Ada źle nie chce, że tylko czasem jest zagubiona i ja muszę dać Jej to poczucie bezpieczeństwa.

Z obserwacji innych mam, gdzie pierwszy jest chłopiec, a potem druga dzidzia to widzę, że chłopcy są bardziej zazdrośni, ot synusiowie mamusi.

Annas81 - powodzenia w dodzwonieniu się.

Ssabrinaa - to zobaczysz jaki Sami przy Kruszynce to duży, bystry i inteligentny chłopiec. :tak: Różnica będzie uderzająca.

U nas różnie, ale dziewczyny mam grzeczne i ułożone, wtedy gdy nie broją :-p Dwa dni temu obydwie postanowiły sobie poryczeć w tym samy czasie, Weronika ot tak sobie, Ada dla towarzystwa z dodatkiem focha i obrazy majestatu. 15 minut to trwało. Łeb jak sklep. Stanęłam w końcu na środku i zaczęłam się śmiać, bo co miałam robić? Szło ocipieć. :-p

Do góry