reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

As, maly je i rosnie - tak ma byc.:tak:
Jujka, u nas juz 4 zebole i 5 tuz pod powierzchnia dziasla. Troche mi zal "usmiechu buldoga", ale zabki rosnac musza.
Lilijanna, dziekuje. To nie lekarz - wazeniem i takimi bilansami zajmuja sie Health Visitorzy - te same ludki co odwiedzaja dzieci w domu. My bedziemy mieli wizyte 26.09 np - taka kontrola dziecia w domu. Warunkow w jakich sie wychowuje itp. A naszymi talerzami zainteresowal sie w kontekscie dokarmiania Karola i wcale sie nie dziwie temu zainteresowaniu - widzialam juz sporo angielskich koszykow w marketach i zimno sie robi, ci ludzie czesto zywia sie gotowymi daniami do mikrofali, zupami w puszkach, mrozonymi gotowcami, frytkami itd. I czesto jadaja w fast foodach. No, model zywienia koszmarny.
Ada zrozumie. Z reszta pewnie bedzie mogla Cie odwiedzic w szpitalu, zobaczyc siostrzyczke, zmniejszyc nieco tesknote. A A. sobie naprawde poradzi. Rajmund zostal z malym jak bylam w szpitalu, fakt ze nie musial mu kaszki ugotowac bo zdazylam to zrobic, ale musial ubrac, przebrac, przewijac, karmic i USYPIAC i dal rade. A nie usypial malego nigdy wczesniej. No, ubieral go jak sierote z Bangladeszu, ale nie oczekujmy od faceta, ze dobierze dziecku kreacje, wazne ze ciuchy byly dostosowane do pogody.
Lili, Ty rodzisz??:szok:
GosiaLew, ja przeciez pisalam ze Karol raczej duzy chlopak.:-D Z jednej strony to fajne, z drugiej... Noszenie go na rekach jest malo komfortowe.

reklama
Kłaczek wo, że Karol przegonił praktycznie Kubę. a Fak noszenie 8 miesięczniaka z taką wagą i wzrostem nie jest najwygodniejsze.
A i tu się nie zgodzę, że każdy facet nie potrafi ubrać dziecka. Mój P. jak ubiera Kubę to daję radę, zawsze sprawdzam i zerkam i rzadko mam do zastrzeżenia. Małego elegancika zawsze zrobi:-)

GosiaLew, Rajmund sam nie bardzo zwraca uwage na ciuchy, wiec nie oczekuje ze dziecko odstrzeli.:-D On z tych co to byla z tylka nie spadalo i byle skarpetki byly swieze i jednakowe. W ciuchach malego nie ma rozeznania bo zwykle ja przygotowuje dziecku ubranie, wiec jak przychodzil z Karolem do szpitala to bywalo ze maly w portkach od dresu (wylacznie po domu, na wyjscia albo jeansy, albo dresy kompletne), w przykrotkiej bluzie, albo doskonale niedopasowanej do portek... Maly ma ciuchy "na po domu" i "wyjsciowe" - po prostu te mniej fajne ciuchamy po chalupie i nie zal jak sie przy jedzeniu zaplami, zwracam uwage zeby ubranie bylo wygodne, nie musi byc sliczne, a do wyjscia juz takie fajniejsze. Dlatego po domu bawelniane dresy na tylek - sama nie lubie w jeansach po domu chodzic, choc poza domem wlasnie tylko jeansy - sa dosc sztywne i troche jednak ograniczaja swobode ruchow, a w domu to sie na podlodze posiedzi, to z dzieckiem pokula... No i po domu zadnych paskow przy spodniach itp. - ma byc szybki dostep do tylka.:-D

Ktoś wie, czy Lill rodzi? Niech Ona mi tego nie robi, bo następna w kolejce jestem ja a ja jeszcze nie chcę! Nie mogę! :-(

She zawsze możesz wyprzedzić Lili też, jest taka opcja.

Kłaczek Kuba też ma inne spodnie domowe, inne na wyjścia a zimą to po domu lata w rajtuzach.

haha asia a następna chyba ja czy jeszcze ktos ma termin na październik przede mną? a zapomniałam o Cati i nie wiem na kiedy ola 81 ma termin ale tez jakos tak mi sie kojarzy ze niedlugo

lili powodzenia na porodówce bo to chyba dzis będzie :-p

reklama
Do góry