Tylko się zastanawiam, gdzie mozna kupić glicerynę do polerowania szyb i okien.
Ja kupiłam w aptece. ;-)
Kłaczku w aptece raczej nie kupisz gliceryny do mycia okien, nawet nie raczej a na pewno, apteka sprzedaje leki, suplementy a nie środki do czyszczenia czy to ekologiczne czy nie. Gliceryne mają ale do kremów do receptury. Takich rzeczy należałoby szukać w internecie.
Ewitka moja mama umie idealnie składać prześcieradła z gumką i to bez żadnych metod, nie wiem jak to robi, ja nie potrafię.
A ja kupiłam w aptece glicerynę. ;-)
Ja też składam prześcieradła w kostkę, a metody nie mam, róg do roga, kostka wychodzi.
Jako, że wczoraj nie było kiedy i jak wlecieć, bo impreza trwała już od 13, a do 13 było szykowanie, to dopiero życzenia składam dziś:
Dla Poli:
Dzisiaj Twoje urodziny,
zatem zawsze dziarskiej miny.
Do zabawy mnóstwo siły, żeby każdy
dzień był miły - pełen śmiechu i radości.
Stu urodzinowych gości,
aut, lal, klocków i pluszaków.
Stu prezentów, stu buziaków.
Zdrowia, szczęścia i słodyczy.
Dla Olimpii:
Olimpio dziś wielki dzień Twojego święta
i każdy o Tobie pamięta
więc z okazji urodzin
składam ci moc życzeń:
uśmiechu, zdrowia, radości,
mnóstwa prezentów i gości,
przyjaźni wielkich i małych,
wielu przygód niebywałych
i uśmiechu wesołego i wszystkiego,
wszystkiego najlepszego!
U nas impreza wyszła super, co prawda mieliśmy 1h poślizg w grillu, bo nie rozpaliliśmy go wcześniej, bo czasu zabrakło, ale potem poszło gładko. No tort jeszcze nam się rozwalał, masa była za mało ścięta, ale to pewnie dlatego, że za krótko w lodówce, chyba, że coś musiałabym zmodyfikować w zawartości, by nie była taka rzadka, ale tort nam zszedł momentalnie, został nam 1 kawałek na wieczór