reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

EwelinaK26 - decyzja A. piękna. :tak: A jak Kacper się odnajduje w całej tej sytuacji? :sorry:
Pati - gratuluję córeczki, teoria teorią, od każdej wyjątki muszą być :-p
Agnieszka - jak tam na polskiej ziemi? ;-)

No i jest u nas Portugalia, ceny w niektórych sklepach poszły w górę, no bo reprezentacja co najmniej jakby nie miała zapewnionego kucharza i żywienia :-p No kibiców portugalskich też kilku jest, ale bez przesady, po naszej stronie spokój, cisza, gdyby nie flagi i rozmowy to bez zmian. No właśnie co mnie śmieszy, ludzie negatywnie odbierali/odbierają wizytę reprezentacji u nas, ale w każdym domu się gada, na ulicach rozmowy, a mnie się wydaje, że ta negatywność to tylko i aż na pokaz. Szkoda. Fanem Ronalda nie jestem, piłkę nożną lubię, osobiście widzę same plusy, zostało zrobione wiele rzeczy, które powinny być robione co roku, a nie są, jak chociażby skoszona trawa, wycięte chaszcze przy rowach, rzeczkach, przy ulicach dojazdowych do Opalenicy.

reklama
Hej kochane maminki
biggrin.gif

Mysmy we wtorek wrocili do domciu,super bylo sie tak oderwac i posiedziec z innymi ludzmi,posmiac sie i pogadac o glupotach
biggrin.gif
Sami byl kochany,grzeczniutki i taki radosny,w nocy super spal tylko cos z jedzeniem mial problem tzn mlesia malo jadl chyba z powodu wrazen,za kazdym razem musialam isc do osbnego pokoju i zabawiac go na calego zeby chociaz te 100ml mleka wypil
yes2.gif
nowa kolezanka bardzo sie mu spodobala jak byl blisko to tylko chial ja za reke czy noge ciagnac oj trzebalo go obserwowac zeby jej krzywdy nie zrobil bo ona niby bedzie miec 4 miesiace a jest taka drobniutka dziewczyny ze hej i taka spokojniutka jest i tylko sobie lezy i obserwuje
yes2.gif
biggrin.gif
Sami wrocil z malymi nowymi umiejetnosciami doszedl do tego jak sie przesuwac i zaczal pelzac ale do tylu tak to slodko wyglada jak ta dupinke podnosi i sie przesuwa raczkami
biggrin.gif
no i juz ladnie siedzi jak sie go posadzi ale nadal sie jeszcze chwieje ale juz jest coraz lepiej
biggrin.gif
Pogoda byla beznadziejna zimno i padalo caly czas jedynie udalo sie nam w poniedzialek wyrwac do centrum handlowego na 6h,duzo chodzenia bylo ale nic ciekawego nie bylo do kupienia.
Musze sie pochwalic ze dzisiaj przyszedl Samiego paszport angielski jupiii !!!! czekalismy na niego jakies 3 miesiace i tyle papierkjowej roboty jeszcze dodatkowo bylo przy tym ze az glowa bolala pod koniec juz stracilam nadzieje ze mu go w ogole dadza no ale udalo sie i ma
laugh.gif

No a dzisiaj pospalismy ze hoho Sami jadl po 4 a potem spalismy az do 9 !!!
shocked.gif
od kilku dni tak fajnie spi ale mysle ze jest to zwiazane z pozniejszym chodzeniem spac,wczoraj dopiero poszedl po 22 wiec musial odespac
biggrin.gif
ale wole zeby z nami posiedzial dluzej i spal rano ladnie niz te pobudki o 6 rano albo i wczesniej
laugh.gif
Pogoda kijowa jest pada od rana i pewnie tak bedzie przez caly dzien
sorry2.gif
no ale i tak mialam w planach jakies sprzatanie chaty wiec deszcz mi jest na reke dzisiaj.
Pati.B Gratuluje malej damy,fajnie bedziecie miec pareczke :-)

Musze zmykac bo moj juz marudzi,milego dnia wszystkim ;-)

ja na chwilkę,, potrzebuję rady. mały ma problem z kupami - nie chcą wychodzić, bardzo się pręży i napina - prawdopodobnie kolka i miał szorstką wysypkę na twarzy, rączkach i plecach - podejrzenie skazy.

dawałam mu bobotic i dicoflor - zero poprawy!!

zmienili nam od wtorku mleko na nutramigen - walka o jedzenie... wypija ok. 60 a wcześniej bebilonu jadł 100.
wysypka się wygładziła.. ale nic poza tym... kup jak nie było tak nie ma... tzn jest 1 na dobę twarda i zbita robiona przez ok. 4 h w bólu;/ pręży się przy jedzeniu,płacze i wygina.. a do tego dostaje jeszcze espunisan i debribat!

nie wiem co robić mam receptę na pepti z kolei znajomi polecają hipp bio combiotic ( im pomogło na to).

z 2 strony jeśli to faktycznie skaza......

czy mam dawać mu nutra i czekać na efekty ( to dopiero3 dzień) czy zmieniać??

lekarze cholera olewają wszystko!! a ja mam dość!!

Jak kupa twarda i zbita to może zdyt mało picia.
Daj mu pić przed jedzeniem tyle ile chce ,a potem dopiero butlę .

Witajcie.
U nas jakoś leci.
Mała śpi i rośnie.
Czasami popłacze ,czasami na brzuszku poleży i trochę się pogimnastykuje.
Silna bestyja nie z tej ziemi.
Pięknie głowę trzyma i się rozgląda na boki.
Utrzymuje kontakt wzrokowy już bardzo długo i się wpatruje fajnie w obce osoby .
Od środy się chustujemy i jest super !!!!
Acha.
Mała od tygodnia z małą pomocą boków przewijaka przekręca się na boki i raz jej udało się przekręcić na brzuszek.
Z boków na plecki to już od dawna się przekręca ,ale zapomniałam o tym napisać . ;-):-):-)
Jest malą pchełką ,ale strasznie zwinną i szybką :-D:-D:-D:-D
Kocham ją ponad wszystko !!!!! :-):-):-)
To się pochwaliłam i już mała się obudziła.
Idę karmić głodomorka. :-D:-D:-D

Ilona, nie ma co zbytnio kombinować z tym mlekiem. Ja bym poczekała jeszcze kilka dni, niech "brzuszek" oswoi nowe mleko, to dopiero 3 dzień. Podawaj wodę, często, a małe ilości. Kładź często na brzuszku, masuj brzuszek, ale zgodnie z ruchem wskazówek zegara! Uginaj nóżki do brzuszka. Te wszystkie zabiegi pomogą mu się wykupkać. Jeżeli po tygodniu, dwóch nie pomoże, wtedy możesz spróbować z innym mlekiem...

Ilona1990 - jeśli zmieniasz mleko, musisz dać organizmowi tydzień na przekwalifikowanie się.
Czopka glicerynowego dla niemowląt, podziel wzdłuż na 3 części i wsadź mu 1/3 tego czopka. Nie bój się, ułatwi Mu to kupanie. Nie jest to metoda na co dzień, ale na chwilę obecną warto spróbować. Wtedy też do organizmu wlewane jest nowe mleko i może nastąpić poprawa. No i dawaj pić wodę.

Witajcie.
Moja mała śpi na tarasie od rana z przerwami na jedzenie :szok::szok::szok::-D:-D:-D
Kocham ją za ten spokój ,bo ja mam czas dla siebie i pozostałych członków rodziny.
Znów pogadałyśmy z Klaudią jak za starych dobrych czasów na spokojnie przy obiedzie,który zrobił tatuś.;-):tak::tak:
Z Kubusiem też pogadałam trochę ,a teraz mam czas nawet na kompa .
Zaraz sielanka się kończy bo zbliża się pora karmienia i głodomorra będzie sępić o cycka na wszelkie sobie znane sposoby tj.
płaczem,zawodzeniem ,nawoływaniem itp...
Cóż za słodki widok takiego bezbronnego i wpatrującego się w Ciebie brzdąca :-):-)
BEZCENNE :tak::tak::tak:

As76 - ciesz się tym spokojem, bo jak zacznie pełzać, raczkować, broić to daję stówę, że te starsze będą się "cofać w rozwoju" i broić razem z Karoliną. :-p

Ilona1990 - lepiej u Was kupkowo? :sorry2:

Witam się po przyjeździe doprowadzam swój dom do użytkowania. Odezwę sie pózniej
Pati gratuluje córeczki jakie imie w planach?
As cieszę sie że u Was tak spokojnie aż miło

reklama
Do góry