reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Poroniona, witaj! słodki maluszek :-)

Lili, oj tak czas tak ucieka, że SZOK!
Co do wstawania to w tym tygodniu jak jestem w domu to o 7-8 ledwo na oczy patrzę. Mam nadzieję, że to kwestia choroby osłabienia organizmu, bo nie wiem jak ja się znów o 5,20będę podnosić (zwłaszcza teraz po zmianie czasu na letni)

reklama
Witajcie :-)
A my kończymy dziś 3 m-ce :-)

DSCN2344.jpgDSCN2328.jpgDSCN2330.jpg

Elenka waży już 6kg i ma 61cm "wzrostu", nadal karmię piersią. Jest bardzo żywą i energiczną dziewczynką, ostatnio bardzo się "rozgadała", teraz właśnie leży na macie, zagaduje i tarmosi wiszące zwierzątka ;-) Umie też już głośno piszczeć. Położona na brzuszku wysoko unosi główkę i trzyma ją bardzo długo, raz przekręciła się nawet z brzuszka na boczek. Zaczyna lubić grzechotki i pomału się nimi bawi, jeszcze troszkę nieporadnie, ale wiadomo, początki zawsze są trudne. Ze spaniem bez zmian, na noc zasypia około 20 i śpi do 6-7:30, z jedną pobudką na jedzonko (między 2, a 4, raz pospała mi prawie do 5). W dzień śpi 3 razy, około 9:30 na pół godzinki, później na spacerku zazwyczaj od 12-15 i po południu około 17, również na pół godz.

Poroniona - my byliśmy we wtorek na szczepieniu, ale już na tym drugim. W miejscu wkłucia przykleiłam plasterki znieczulające Emla i poprosiliśmy pigułę, żeby wolniej wstrzykiwała szczepionkę i Elenka zniosła to całkiem spokojnie, wiadomo, trochę płaczu było, ale nie tak histerycznie, jak za pierwszym razem. W tedy to był po prostu koszmar, nijak nie mogliśmy jej uspokoić, nawet przy cycku...

Hej mamusie :-)
My dzisiaj bylismy na szczepieniu,pogoda byla bombowa tak cieplutko i tak super sloneczko swiecilo ze hejjj
biggrin.gif
Szczepienie bylo bardzo placzliwe oj jak Sami plakal mial 3 szczepienia dzisiaj,a jak przyszlismy do domciu to wypil butle i poszedl spac i tak spi juz 2h
yes2.gif
wazylismy sie tez i Sami wazy juz 7,5kg
laugh.gif
wiec w ciagu miesiaca przybral 740g
yes2.gif
noce przesypia super i jak zwykle ostatnie jedzenie kolo 23 a potem dopiero nad ranem miedzy 4-6 i dalej spimi tak do 8-9 :tak:
poroniona super ze sie odezwalas kochana a syncia masz uroczego,sliczny jest no i 6 tygodni faktycznie szybciutko wam minelo :-) u nas ani razu po szczepieniach nie bylo goraczki ani innych powiklan,Sami znosil kazde szczepienie super,zobaczymy jak bedzie dzisiaj :tak:
a_gala brawa dla Elenki za przewroty,zdolna dziewczyna z niej a jaka sliczna jest i te minki,boska jest a jak sie slicznie usmiecha :-)
Lili juz 15 tydzien poszedl WOW ale Ci to szybko myka ;-)

A_gala - jak patrzę na Elenę i to jak Ją słodko ubierasz to mam wrażenie, że Jej zadaniem jest leżeć i ładnie pachnieć :laugh2: Minki przeurocze. :tak:
Ssabrinaa - super, że Wam pogoda dopisała w końcu i wiatry mam nadzieję poszły sobie na długo :tak:
Alicja - przyjemnego imprezowania ciąg dalszy życzę ;-)

A mi w końcu raz od nie wiem kiedy udało się nie zasnąć razem z Adą - jestem z siebie dumna :laugh2:

EDIT: Aniołki - spełnienia marzeń, realizacji wszystkiego co sobie zaplanujesz i zdrówka dla Ciebie!

Ostatnia edycja:
Hej maminki
biggrin.gif

U nas nocka kiepska,wczoraj Sami przebudzil sie po 21 na butle no to go przebralam przy okazji ale byl marudny i nic mu nie pasilo,zjadl i poszedl spac ale nie chcial spac u siebie w lozeczku wiec spal w moim lozku i tak cala noc mlody cos stekal,jekal i sie krecil
sorry2.gif
i chcial sie przytulac i zeby ktos go klepal po pupie albo mizial po pleckach
eek.gif
a do tego nasi kochani sasiedzi(sami mlodzi chlopcy) nie dali nam spac imprezowali do 3 w nocy,jestem jak zombi dzisiaj a Sami juz od 6 daje czadu
eek.gif

Lili dzisiaj juz kiepska pogoda,pochmurno i chlodno :sorry2: uroki Anglii pogoda tak szybko sie zmienia ze czasem w ciagu dnia poradzi byc zimno,slonecznie i deszczowo :tak:
Alicja milej imprezki ;-)

reklama
Do góry