reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Zadzwoniła do mnie mama przed chwilą, pełna dumy babcia i mówi: Adrianna wczoraj zasygnalizowała, że chce kupę, ale Jej nie zrozumiałam, dzisiaj już się pokapowałam, bo pokazała pieluchę i łazienkę i zrobiła kupę prosto do wc. :-):-D:szok::happy2:

reklama
Lili, gratulacje! oby Adzikowi weszło to na stałe do repertuaru! (nie tak jak u nas - jednorazowy incydent)

Annas, najlepszego dla 11-miesięczniaka!

Napisałam na wrześniówkach no i powinnam się wstydzić, że tu jeszcze nie, ale nie wiedziałam czy nie wariuję, ba dalej nie wiem :dry: Czuję jakieś szturchanie, pukanie, bulgotanie, ale zastanawiam się co to by nie wyjść na kretynkę, Adę poczułam w 22tc taki kopniak, a w 20tc takie bulgotanie, więc 13tc wydaje mi się niemożliwy.
wink2.gif
Wrześniówki twierdzą, że to możliwe i te, które są drugi raz w ciąży to już spora grupa czuje. Wczoraj wydawało mi się to bardzo realne, gdy położyłam rękę na brzuchu, bo gdzie ręki nie przesunęłam tam za mną to szturchanie pędziło. :-D

Just79 - dzięki, też mam nadzieję, że pielucha zaczyna przeszkadzać :-)
Annas81 - wszystkiego dobrego i ząbków życzymy :-)

Acha pewnie jedno z drugim nie ma nic wspólnego, ale Pani mi dziś upuściła 12ml krwi na te wszystkie badania, a ja teraz piję wodę jak oszalała. Jakieś wytłumaczenie musi być :-p

Ostatnia edycja:
annas nie jest rekordzistą myśmy 1 zęba na dobre mialy 26 grudnia 3 dni po 1 urodzinach:) wiec spokojnie
Lili- az Cię nie poznaję,a co do ruchów i bulgotania niby najwcześniej koło 14 tyg.wiesz co u Carri?No i gratki dla Adzika
JAnkesowa to gdzieś przepadła
Julitko ???

Witam

Lili no gratulacje, suwak mknie Ci jak szalony a martwić sie nie ma o co.

Just bo jakoś dziewczynkom szybciej chyba idzie pożegnanie sie z pieluchą niż chłopca

Annas wszystkiego naj z okazji 11 miesięcy.

Pati gratulacje

hej

nigdzie nie mogę się dogrzebać posta pati - ale gratuluję z całego serca:)

Amelka chora:( W nocy zaczął się dziwny, brzydki kaszel...byliśmy u lekarza i ma zapalenie krtani:( Póki co śpi spokojnie po lekach, ale jakby zaczęła znowu "szczekać" mam budzić i jeszcze raz syrop dać i nosek wyczyścić..heh wymęczy się ta moja bidula..

Spokojnej nocy!

nigdzie nie mogę się dogrzebać posta pati - ale gratuluję z całego serca:)
Bo posta nie ma, ale jest suwak w podpisie :tak: Pati odezwij się i już się nie fochaj.

Wiolka - dużo zdrówka dla Amelki, nosz nie chcą Ją te choróbska opuścić. Może Ją wykąp w czarcim żebrze?

Adzik dalej woła kupę - zasada jest prosta w naszym przypadku, trzeba obserwować Ją mocno, jak kuca ze skupioną miną, natychmiast pytać "Adzik co robisz?", pada wtedy odpowiedź "Be" i trzeba szybko lecieć na kibelek, bo kupa jest chwila moment. Jedna chwila zawahania osoby dorosłej i Ada już informuje albo nie przyuważenie momentu kucanie-skupienie na twarzy i informuje, że "be" jest już w pieluszce. Super sprawa, bo już kilka pieluch uratowanych i dwa nawet jak zrobi w pieluchę to informuje, że jest, więc dupcia nie będzie wyszczypana od łażenia z kupą. Póki co dzisiaj 2 dzień i już dwa razy informacja, że "be" w pieluszce. Niestety to moja wina, bo nie do końca wczoraj wypytałam mamę jak to wygląda. 2 razy zdarzyło się Adzikowi poinformować tak jak wczoraj, pokazała na pieluchę i na łazienkę, więc są postępy. Podoba mi się to i zdecydowaliśmy wczoraj, że należy to przypilnować i nie zaprzepaścić. W każdym razie dziś kupuję 3 klapy na kibelek: do mamy, siostry i do nas. Bo Adzie bardzo podoba się siedzenie na kibelku, oczywiście jest przytrzymywana, bo sama jeszcze nie daje rady, a może klapa załatwi sprawę. :tak:

reklama
Hej maminki :-)
U nas czas jakos pedzi teraz,pogoda ostatnio dopisywalo to tez korzystalismy i spedzalismy jak najwiecej czasu na dworze,syncio rosnie i gadula sie z niego robi powoli,jak mial jakis taki czas ze nic nie gadal tylko obserwowal i ogladal i sluchal nas tak teraz to poradzi nawijac i marudzic caly czas a i jezyk nauczyl sie pokazywac i wiecznie jest na pokazie :-D U nas od wczoraj Sami jest jakis marudny bardziej niz zwykle i slini sie okropnie,cieknie mu z buzki jak z kranu i wszystko pcha do buzki a jak mu pojezdze po dziaselkach to tak jakby bylo mu duzo lepiej no i jak mu daje palucha do buzi to przygryza go caly czas wiec mysle ze cos sie tam zaczyna dziac :tak:
Lili gratulacje dla Adzika,kupa na kibeleku to jest duzy wyczyn dla dzieciaczka,super oby tak dalej :-) a bulgotania w brzuszku to wszystko mozliwe kochana,zwlaszcza przy drugiej ciazy ;-)
wiolka duzo zdrowka dla Amelki.

Do góry