reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Kairko a bylas u lekarza pokazac buziaka Lenki?? kurde mam nadzieje ze jej to szybko zejdzie i nie bedzie ja to swedziec :-)
Kairko a probolwas Camilie na zeby u nas ostatnio dentinox nie dziala tylko camilla
Jankesowa moj nie chce pic mleka z butli :/ ale wpadlam na inny pomysl na kolazje daje mu kleik kukurydziany ktory mzona kroic nozem ;-) i wczoraj pierwsza pobudka zasnal o 19.00 a wstal pierwszy raz o 23 :-) mam nadizeje ze dzisiaj tez tak bedzie bo ide na to spotkanie na 19 wiec mama z P go nie uspia bo on bez cyca nie zasnie :/

reklama
Właśnie wróciłam od kolejnego lekarza tym razem dermatolog pediatra twierdzi ze to rumień dziecięcy, bo na twarzy ma to tylko jak jet w ciepłym na dworze jest wszystko ok. Z testami alergicznymi musimy czekać do 3 lat dziecka wiec jeszcze trochę nam zostało. Krurcze jak nie urok to sraka ma z tego wyrosnąć a tak to tylko natłuszczać jak będziemy wychodzić na dwór i na noc

Kaira, jak Mikołaj miał takie poliki też na początku myslałam, że to po prostu od tego, że z dworu przyszliśmy do ciepłego, ale nie pasowało mi to, że poliki były zimne a nie ciepłe, bo przecież w takiej sytuacji powinny być ciepłe...
U nas pomogła zmiana mleka...
ale także zauważyłam, że po kaszce z owocami leśnymi wyskakuje i koncentracie pomidorowym (w obiadkach co jest) no i jak gotowałam pomidorówkę Małemu...

Ewciu bo te koncentraty to nie są za zdrowe.ja robię zupę z pomidorów.a moja koleżanka z soku pomidorowego.też jakieś wyjście bo pomidory nei zawsze smaczne trafi się.

kairko a my na zęby camillia i dentinox. choć ja nie planuję więcej zębów bo już mamy wszystkie czwórki nawet:)
a czym polliczki kaząła smarować na dwór
?

ja tak na szybko bo musze pakować się

Olu kremy mocno natłuszczające.
zrobiliśmy dzis przegląd jej leków które zażywała i wyszło ze ma to od kiedy zazywałą bactrim zaczeło sie to jej pokazywac i pewnie jest na którąś z tych substancji uczulona.MAmy czekać ma jej się to samo zniknąć

Igorku:
Dzisiaj kończysz 1 Roczek
To w dorosłość pierwszy kroczek
Zebyś się
zdrowo chował
Rodziców zawsze słuchał
Radośnie się bawił
Nowych rzeczy szybko uczył
Swiat wokół Siebie poznawał
I często się uśmiechał
By TWOJE dzieciństwo było piękne i radosne
Jak rozkwitające
kwiaty na wiosnę
11298_1246606780.gif_432.gif

Hej mamusie :-)
U nas leci kazdy dzien tak szybko ze nie moge uwierzyc ze moj szkrabek juz jest z nami 2 miesiace :happy:
kaira zdrowka dla Lenki i obyscie szybko sie uporali z tym uczuleniem kochana :tak:

Wszystkiego najlepszego dla solenizanta Igorku zdrowka zycze Ci dzieciatko kochane !!!

Igorku wsyzstkiego najlepszego z okazji pierwszych urodzinek :-)
Sabrina dla Was tez wszystkiego dobrego 2 miesiacu :-)
jak ten czas leci matko moj S tez nie dlugo bedzie mial roczek :-)
dzisiaj u nas starsznie wieje i jest snieg i zimno strasznie brrr
P dzisiaj pojechal :-( wiec smutno troszke :/

reklama
Igorku spóźnione,ale najszczersze życzenia, rośnij zdrowo!
Ssabrina uściśnij Samiego z okazji 2 miesiączków.
Alicja oby szybko wrócił. U nas też zima w pełni, Kamilek cieszył się ze śniegu i ciągle krzyczał buuu!
Jankesowa wiem, ze te pobudki spowodowane są najprawdopodobniej cycaniem i to nie z głodu (często tylko weźmie cyca i śpi) a raczej poprzytulać się chce.
My u mamy, Kamiś śpi, więc na chwilę ogarniam bb, wszyscy w kościele a ja byłam rano, zmarzłam, ze hej. Dobrze, ze mamy zimę:)
Miłej niedzieli

Do góry