reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Eurespal i Pulneo to zamienniki .
Ceny też mają podobne.;-)
W sumie Eurespal miał być wycofane z polskiego rynku ,ale czy jest to nie wiem...:no:
Z tymi cenami to niezupełnie, bo Eurespal kupowałam ostatnio pod nazwą farmaceutyczną Pneumorel za ok 18-19zł a Pulneo za 7,90 :-)
No ale tak to jest z tymi cenami, obeszłam dzisiaj 3 apteki, żeby kupić Neosine, wszędzie za 26-27zł a ja kupiłam w aptece słonecznej za 16,50 :szok:
U nas waga 8700 i 72cm (11mcy) nie za wiele.
A dzisiaj po raz pierwszy zrobiłam kisielek na BoboFrucie, zjadla pół bo byla śpiąca, ale drugie pół wmłócił synek.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam!
A my wczoraj byliśmy na bilansie i Tomek waży 10400 i ma 81cm i chyba pamięta że tam go szczepili bo od razu płacze w gabinecie.
Ja dziś mega padnięta bo była choinka w pracy 22 sowich maluchów upilnować w jednej sali z całym przedszkole , gdy jeszcze płaczą i i tylko na rękach padam na pyszczek.
Pozdrawiamy

Ja tylko z życzeniami zdrówka dla Samiego (Ssabrinaa) i Michałka (Pati) :tak:
Just - nóżki ok, o wit. D mam pytać pediatrę.

No dobra piszę jeszcze, bo chcę zobaczyć suwak :zawstydzona/y:

EwelnaK26 ja laktator mam ręczny z tommy tippe czy jak to się tam pisze...
Kupiłam dopiero po porodzie, nie mam porównania, ale chyba nie jest najgorszy...
Nie żałuję, że nie kupiłam elektrycznego, bo wystarczył ten:tak:

Lili, no proszę już skończony 5 tc;-)
moje życzenie dla Ciebie się spełniło:-D
spójrz jak szybko hehe

żeby moje się tak spełniały:-p:zawstydzona/y:

cześć dziewczyny
oj dlugo mnie nie było i ciężko teraz to ogarnąć.
a najpierw problemy z netem a potem nawet nie chcialo mi sie do kompa siadac.
Witam nowe rozpakowane:)niech dzieciaczki rosną zdrowo
LILI KOCHANA MOJE GRATULACJE.SPOKOJNEJ CIĄŻY.
ola
- wniosek zlozylas do zloka?ja tak no i mam nadzieje ze sie dostaniemy.PAni kierowniczka zaznaczyla ze tymek tam tez chodzil wiec moze.
a moja mala juz siedzi sztywno.Chyba jej idzie zaek bo tak strasznie sie slini.
codziennie latamy po dowrze nie wazne jaka pogoda.
je za trzech.Teraz juz zasmakowala zupki z miesem to jak chce jej dac ez to nie ruszy.cwaniara.
nocke przesypia prawie cala takze wysypiamy sie.
a tak to pomalutku.codziennie cos nowego a i mala smieje sie juz glosno.
tymek powtarza caly czas ze fajnie miec taka siostre on taki kochany jest.

witam a my znów mamy problem z nockami budzi sie cały czas z płaczem i woła mama.Musze ją przytulać jak ją dam do łóżeczka od nowa zabawa.Wcina swoje mleko jak sie naje wyrzuca mi butelkę, jak nie zdąrze załapać jest bach i się budzi zaś larmo. Ida jej dolne zęby smaruje jej ale to daje spokój na 10 min jak się uda zasnąć jest ok
Lili- jeszcze 3 tyg i poznamy lokatora w brzuszku a może lokatorów:-)

Hej mamusie :-)
U nas wszystko w porzadku,syncio grzeczniutki jest a i w nocy lepiej zaczyna spac,wieksze przerwy sobie robi wiec tez idzie lepiej pospac :-) u nas dzisiaj dosc ladna pogoda wiec jak tylko Sami sie obudzi wyruszamy na spacerek :-)
karollcia gratulacje dla Amelki,juz siedzi sobie,super :-)
Lili juz skonczony 5tc ;-) super kochana,niech sobie fasolek rosnie zdrowo :-)

Witam chciałam Wam pokazać to uczulenie zmiana mleka nic nie daje, nie swędzi jej to już sie nie drapie, a ja nie mam pojęcia co to jest
DSC02590.jpgDSC02589.jpg

Załączniki

• DSC02587.jpg
    DSC02587.jpg
    31,1 KB · Wyświetleń: 43
Kaira, mała bidulka, ale ważne, że teraz jej nie swędzi.
Niestety chyba czeka Was żmudne przeszukiwanie całego menu w poszukiwaniu winowajcy.

reklama
Do góry