Gosiu ja tez mam sposob na Olafowe picie wieczornego mleka\łobuz sie nudzi\ wiec polowe pije z czyms w łapce (np,tubka żelu,krem itp ) a druga polowe w pol snie inaczej nie da rady a z tymi rozmiarami to tez mi sie zdarza spojrzec na metke( wiekszosc ubranek dostajemy) i czasem rozmiar mnie szokuje ;-)
reklama
wiolka_1982
Fanka BB :)
Hej kobietki.
My dziś pierwszy raz nie daliśmy Ameli jednej porcji mleka( do tej pory jadła 4) a w zamian większy deser ( starte na tarce: pół jabłka, pół banana i cała gruszka), po dwóch godzinach zjadła plaster szynki.. no i na noc 230 ml mleka. Zobaczymy..mam nadzieję że nie obudzi się w nocy głodna
gosialew - u nas też był taki etap że Amela piła mleko tylko na spiocha, a tak to góra 50 ml.
Dziewczyny, wiem że już kiedyś o tym pisałyście, ale to już było dosyć dawno, możecie napisać (szczególnie te których pociechy są w wieku przybliżonym do Ameli) jak wygląda aktualnie Wasz "schemat" żywienia?
My dziś pierwszy raz nie daliśmy Ameli jednej porcji mleka( do tej pory jadła 4) a w zamian większy deser ( starte na tarce: pół jabłka, pół banana i cała gruszka), po dwóch godzinach zjadła plaster szynki.. no i na noc 230 ml mleka. Zobaczymy..mam nadzieję że nie obudzi się w nocy głodna
gosialew - u nas też był taki etap że Amela piła mleko tylko na spiocha, a tak to góra 50 ml.
Dziewczyny, wiem że już kiedyś o tym pisałyście, ale to już było dosyć dawno, możecie napisać (szczególnie te których pociechy są w wieku przybliżonym do Ameli) jak wygląda aktualnie Wasz "schemat" żywienia?
agnieszka0240
Aniolek-20.03.2009 (7tc)
Czesc dziewczynki.
Ja nie moge uwierzyc,ze za tydzien swieta
No a tuz po Julii 2 latka
Cos mi ostatnio czas za szybko leci.
Nie wiem czy pisalam,ale Julia mi jaklis czas temu sama zrezygnowala z picia mleka.
Chcialam jej choc czasami podsunac normalne podgrzane,ale dla niej jest blee.
Kakao to nie raz dwa lyki wypije...
W domu nie chodzi w papciach tylko co chwile biegnie do szafki gdzie ma buciki i przebiera na inne-hehe
No co prawdziwa kobietka mi rosnie.
A to foteczka Julii jak zamierza juz przy choineczce majstrowac
Ja nie moge uwierzyc,ze za tydzien swieta
No a tuz po Julii 2 latka
Cos mi ostatnio czas za szybko leci.
Nie wiem czy pisalam,ale Julia mi jaklis czas temu sama zrezygnowala z picia mleka.
Chcialam jej choc czasami podsunac normalne podgrzane,ale dla niej jest blee.
Kakao to nie raz dwa lyki wypije...
W domu nie chodzi w papciach tylko co chwile biegnie do szafki gdzie ma buciki i przebiera na inne-hehe
No co prawdziwa kobietka mi rosnie.
A to foteczka Julii jak zamierza juz przy choineczce majstrowac
karollcia33
ola- niestwety nie zrobiłam fotkiale moze mi go oddadza to zrobie
no moja mala to nosi rozmiar 68-74 cm
a te niektore rozmiary to nie wiem skad oni biora
Wiolka- no twoja mała to juz nie powinna w nocy jesc ale to roznie bywa z dziecmi.
Moja Amela jak idzie spac o 18 i wypije 180 mleka to budzi sie 0 3- 4 nad ranem.wypija 150 ml i spi do 6-7 i wtedy znowu pije 150 i spi do 8
potem wstajemy i kolejne mleko jest o 10.
potem o 14 zupa kolo 16 deser i do spania o 18
Tylko moja mala jest o wiele mlodsza od twojej
a dzis pierwszy raz dostanie jajko w zupie.ciekawe jak zareaguje??
tak to nie ma problemu.
a co u was dziewczyny?
pewnie przygotowania do swiat pelna para?
u mnie tez.choinka juz stoi.wystrój pokoju zrobiony.
pozdrawiam
no moja mala to nosi rozmiar 68-74 cm
a te niektore rozmiary to nie wiem skad oni biora
Wiolka- no twoja mała to juz nie powinna w nocy jesc ale to roznie bywa z dziecmi.
Moja Amela jak idzie spac o 18 i wypije 180 mleka to budzi sie 0 3- 4 nad ranem.wypija 150 ml i spi do 6-7 i wtedy znowu pije 150 i spi do 8
potem wstajemy i kolejne mleko jest o 10.
potem o 14 zupa kolo 16 deser i do spania o 18
Tylko moja mala jest o wiele mlodsza od twojej
a dzis pierwszy raz dostanie jajko w zupie.ciekawe jak zareaguje??
tak to nie ma problemu.
a co u was dziewczyny?
pewnie przygotowania do swiat pelna para?
u mnie tez.choinka juz stoi.wystrój pokoju zrobiony.
pozdrawiam
GosiaLew
witam niedzielnie
Agnieszka omg, rzeczywiście jeszcze chwilka i Julcia 2 latka będzie miała.
Karolcia u nas jeszcze nie ma choinki. Amelcia to mała to sporo jeszcze śpi. Ładnie Ci je jak na ten wiek.
Wiolka Kuba je tak:
rano jak wstanie mleko
10-10:30 kaszka
13,30 - 14.00 obiadek
16.00 deser
koło 19 mleko
No i je w nocy raz lub dwa.
Też jakiś czas temu zrezygnowałam z mleka w dzień. Już za duży jest. Kaszkę staram mu się robić tak po 10, koło 11 idzie mi spać i śpi nawet do 3h. Super, że mu się unormowała ta jedna drzemka, kładę go do łóżeczka i moment zasypia, sam :-) Nie stosowałam żadnych metod, dorósł do tego w końcu.
Ugotowałam dzisiaj Kubie marchewkę z indykiem i ryżem, pogniotłam widelcem, ciekawe czy to zje?
Agnieszka omg, rzeczywiście jeszcze chwilka i Julcia 2 latka będzie miała.
Karolcia u nas jeszcze nie ma choinki. Amelcia to mała to sporo jeszcze śpi. Ładnie Ci je jak na ten wiek.
Wiolka Kuba je tak:
rano jak wstanie mleko
10-10:30 kaszka
13,30 - 14.00 obiadek
16.00 deser
koło 19 mleko
No i je w nocy raz lub dwa.
Też jakiś czas temu zrezygnowałam z mleka w dzień. Już za duży jest. Kaszkę staram mu się robić tak po 10, koło 11 idzie mi spać i śpi nawet do 3h. Super, że mu się unormowała ta jedna drzemka, kładę go do łóżeczka i moment zasypia, sam :-) Nie stosowałam żadnych metod, dorósł do tego w końcu.
Ugotowałam dzisiaj Kubie marchewkę z indykiem i ryżem, pogniotłam widelcem, ciekawe czy to zje?
Alicja1985
u nas jest tak
7.30-8.00 - kaszka 150ml
9.30 deserek mały
11.30 - 12.00 zupka malutki słoiczek
14 zupka mały slioczek
16 jogurt
18 kleik 150ml
nam ida boczne zebole kurcze a myslalam ze troszke odpoczneimy od zebow a tu lipa dzisiaj S spal tylko raz 30 min widzialam ze chce wiecej spac ale co tarł oczy i ziewał i ja go do spania to dziki ryk
7.30-8.00 - kaszka 150ml
9.30 deserek mały
11.30 - 12.00 zupka malutki słoiczek
14 zupka mały slioczek
16 jogurt
18 kleik 150ml
nam ida boczne zebole kurcze a myslalam ze troszke odpoczneimy od zebow a tu lipa dzisiaj S spal tylko raz 30 min widzialam ze chce wiecej spac ale co tarł oczy i ziewał i ja go do spania to dziki ryk
wiolka_1982
karollcia, gosia, alicja - dzięki
U nas Amela to chyba pasibrzuch jakiś Je tak:
7 - 230 ml mleka
10.00 - robię 230 ml czasem wypije wszystko, czasem zostawi 30-60
13:00 - zupka ( taki słoik jak po dżemie - nie wiem ile to jest w ml, ale pewnie ze 3 te małe kupne to lekko tam wchodzą)
Od wczoraj 16 deser - najczęściej owoce starte na tarce (np pół jabłka, pół gruszki i pół banana)
ok 18 plasterek szynki albo coś takiego
20-20:30 - 230 ml mleka
W międzyczasie pije sok, je chrupki, skórki chleba itp
karollcia - podziwiam za to żółtko. Ja to pierwszy raz dałam jak Amela miała z 7 m-cy.
U nas Amela to chyba pasibrzuch jakiś Je tak:
7 - 230 ml mleka
10.00 - robię 230 ml czasem wypije wszystko, czasem zostawi 30-60
13:00 - zupka ( taki słoik jak po dżemie - nie wiem ile to jest w ml, ale pewnie ze 3 te małe kupne to lekko tam wchodzą)
Od wczoraj 16 deser - najczęściej owoce starte na tarce (np pół jabłka, pół gruszki i pół banana)
ok 18 plasterek szynki albo coś takiego
20-20:30 - 230 ml mleka
W międzyczasie pije sok, je chrupki, skórki chleba itp
karollcia - podziwiam za to żółtko. Ja to pierwszy raz dałam jak Amela miała z 7 m-cy.
karollciu to jak oddadzą
co do jedzenia u nas słabo mleko idzie,był moment,ze łądnie jadł a teraz czasem nic na noc nie pije!!! dzisiaj prawie 200ml wypil to super.ja w nocy nie dokarmiam,a ranne mleko wypija np 80ml potem kaszka przed spacerem.obiad zupa,potem deser owoc i na noc znowu problem zeby mleko wypic.
choinka stoi bombki narazie tylko dwie zbite i to jedna z mojej winy
co do rozm ja dzisiaj pierwszy raz założylam spodnie troche cipeljsze(bo tak to rajstopy i spodnie normalne ) i w orzm 92.na butach sie opierają i wcale nei są za duże.a bez butów wielkie mi się wydawały jakiś czas temu,ale julek chyba znowu uróśł. u nas 80 jest na styk.ale ponieważ spodnie z chudego tyłka spadają to po domu dresiki 74 nawet nosi. wiec u nas generalnie 80-86
Gosia da rade z tym jedzonkiem przecież on już jest naprawdę duży
Wiolka a z tym żółtkiem ja tez wcześniej zaczęłam i szybko na całe jajka przeszłam
co do jedzenia u nas słabo mleko idzie,był moment,ze łądnie jadł a teraz czasem nic na noc nie pije!!! dzisiaj prawie 200ml wypil to super.ja w nocy nie dokarmiam,a ranne mleko wypija np 80ml potem kaszka przed spacerem.obiad zupa,potem deser owoc i na noc znowu problem zeby mleko wypic.
choinka stoi bombki narazie tylko dwie zbite i to jedna z mojej winy
co do rozm ja dzisiaj pierwszy raz założylam spodnie troche cipeljsze(bo tak to rajstopy i spodnie normalne ) i w orzm 92.na butach sie opierają i wcale nei są za duże.a bez butów wielkie mi się wydawały jakiś czas temu,ale julek chyba znowu uróśł. u nas 80 jest na styk.ale ponieważ spodnie z chudego tyłka spadają to po domu dresiki 74 nawet nosi. wiec u nas generalnie 80-86
Gosia da rade z tym jedzonkiem przecież on już jest naprawdę duży
Wiolka a z tym żółtkiem ja tez wcześniej zaczęłam i szybko na całe jajka przeszłam
Ostatnia edycja:
Alicja1985
Wiola i tak sie ciesze ze S zjada caly maly sloik na raz bo wczesniej jakdl pol takiego sloiczka dopiero od jakiegos miesiaca je caly maly ;-)
moj osttanio nie lubi chrupkow kukurydzianych woli wafle ryzowe ale tez bez szalenstw
moj osttanio nie lubi chrupkow kukurydzianych woli wafle ryzowe ale tez bez szalenstw
reklama
Ewitka
Majowo-lutowa mama
Widzę, że tu tematy zywieniowe :-)
U nas rano kolo 8-9 oba cycusie, potem kromeczka z deserkiem (dżemikiem :-))
potem spanko, ok 13 obiadek 200-300g, coś do popicia (herbatka albo cycuś)
potem spacerek, po spacerku deserek, zabawa, cycuś, spanko
koło 19 kaszka
gdzieś w nocy cycusie.
Więc ja nie wiem ile mi tego mleczka wypija :-(
Gosia z tymi ubrankami to tak jest, mój synuś chodził w spodenkach Adidasa jak miał 2-3 latka, a na nich pisało 9m-cy :-). Agi teraz chodzi jeszcze w bodziakach na 62, choc już powoli robią się za krótkie w kroku, ale ogólnie najlepsze sa te na 68-74, bo rękawy nie są za długie, pajace juz na 74, a spodnie, bluzeczki to róznie, nawet te na 6 m-cy.
Ale ja ma takiego głodomora, ze kiedyś mi zjadła dwa słoiczki razem ok 370g mojej domowej zupki. No i zawsze jak zaczynam ją karmić, to wydaje okrzyki, jakby dwa dni nie jadła. Szok, karmię ją mniej więcej jak synka w tym wieku, ale ona ma apetyt za dwóch!
Kurcze zawaliłam wczoraj, pomyliłam się i na łyżeczce podałam małej zamiast 5 kropelek cebionu multi, 5 kropelek Devicapu. Mam nadzieję, ze to jednorazowe przedawkowanie jej nie zaszkodzi...
U nas rano kolo 8-9 oba cycusie, potem kromeczka z deserkiem (dżemikiem :-))
potem spanko, ok 13 obiadek 200-300g, coś do popicia (herbatka albo cycuś)
potem spacerek, po spacerku deserek, zabawa, cycuś, spanko
koło 19 kaszka
gdzieś w nocy cycusie.
Więc ja nie wiem ile mi tego mleczka wypija :-(
Gosia z tymi ubrankami to tak jest, mój synuś chodził w spodenkach Adidasa jak miał 2-3 latka, a na nich pisało 9m-cy :-). Agi teraz chodzi jeszcze w bodziakach na 62, choc już powoli robią się za krótkie w kroku, ale ogólnie najlepsze sa te na 68-74, bo rękawy nie są za długie, pajace juz na 74, a spodnie, bluzeczki to róznie, nawet te na 6 m-cy.
Ale ja ma takiego głodomora, ze kiedyś mi zjadła dwa słoiczki razem ok 370g mojej domowej zupki. No i zawsze jak zaczynam ją karmić, to wydaje okrzyki, jakby dwa dni nie jadła. Szok, karmię ją mniej więcej jak synka w tym wieku, ale ona ma apetyt za dwóch!
Kurcze zawaliłam wczoraj, pomyliłam się i na łyżeczce podałam małej zamiast 5 kropelek cebionu multi, 5 kropelek Devicapu. Mam nadzieję, ze to jednorazowe przedawkowanie jej nie zaszkodzi...
Ostatnia edycja:
Podziel się: