reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

reklama
just - spróbuje:) a zawsze w śnie więcej kasłała a teraz śpi już ponad pół godziny i nic..w nocy ją sporo męczyło więc może już mnij tego..nic będę próbować. chociaż raz niech porządnie odkaszlnie to połknie..heh..

nienawidzę swojej bezsilności przy chorobie małej:(

Wiolka - ja jak chcę jeszcze by Ada kichała to daję Jej do powąchania pieprz, tylko musisz go wzbudzić, najlepiej wstrząsnąć, szybko otworzyć i pod nos podłożyć i są dwa rodzaje psikania:
1) przez nos - wychodzi katar
2) przez gardło - odbija się flegma
Ale jak chcesz by kichnęła przez gardło musisz Jej w odpowiednim momencie zatkać noc ;-)

Agnieszka - super, że bilans zaliczony, a powiedz co na nim sprawdzali/robili?

dzięki LILI. spróbuję.

Teraz tylko ciągle przeżywam czemu Ona nie kaszle. Ale przecież nie będzie też kasłać cały czas. Ja też kaszle jak mi się nazbiera, albo coś zalega. A przed spaniem jej nosek wyczyściłam sporo wyszło to może akurat nic nie ma. Z drugiej strony dziwi mnie, że skoro jej ścieka gardłem to tym bardziej powinna kasłać.. Czemu ja nie mogę chorować za nią:(

Wiolka, a próbowałaś to oklepywanie z filmiku co Lili wkleiła? sensownie to wygląda. Albo przynajmniej potrzymać Amelkę tak leżącą na kolanach z głową lekko w dół - może samo zacznie spływać, podrażni gardło i zacznie kasłać.

Wiola, to może najpierw kładź ją tylko na swoich kolanach głaszcz, zagaduj, połóż coś ciekawego na podłodze koło nóg.
Albo spróbuj ją ponosić brzuchem do dołu - jedna ręka między nogami pod brzuszkiem, druga między głową a ręką pod klatką podtrzymuje - jak na mój gust Mała dużo na brzuchu powinna być, żeby jej wypływało a nie spływało.

Ale nie martw się na zapas brakiem kaszlu - może właśnie jej duzo wyciągnęłaś, albo jeszcze się nie nazbierało

Wiolka choroba dziecka jjest dla nas czyms strasznym...

Wrr odpukac Jula dawno nic nie miala,ale zdaje sobie sprawe ze jak pojdzie do przedzkola to co chwile moze byc chora:-(

Lili wazyli,mierzyli wzrost i obwod glowy.Zagladali do uszu,ogladali zabki.

No i taki maly wywiad i pytania typu czy mala chodzi do przedszkola,jakie ma kontakty z innymi dziecmi,czy duzo mowi,w jakim jezyku do niej mowimy,czy pomaga w domu...

I to chyba mniej wiecej wszystko.

reklama
Wiolu ja Lenkę nauczyłam oklepywać przez zabawę malowałam jej na pleckach esy floresy, i pukałam ze niby deszczyk pada bo też był bunt a teraz sama się kładzie na kolana żeby ją klepać.TEż jak mam ją na rekach delikatne oklepuje jej plecy od dołu w górę.
Agneiszko z Julki kawał Kobiety:)
A ja gotuję obiadek byłam u fryzjera, tylko sie obcinałam bo farbując sobei sama w sobotę, i zaraz idę do lekarza bo mnie strasznie brzuch boli od 2 dni podejrzewam ze to przepuklina, bo ostatnio dużo podnosiłam.I jeszcze miesiąc i mamy roczek:)

Do góry