reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Witam własnie palimy sobie w piecu bo zimno:) Jutro znów dnióweczka.
As Moje dziecko się darło 5 h po Wzw b 2 dawce w przychodni powiedzieli że to nie z tego ja wiem że to Nop. A temp wymioty to normalne - taką dostałam odp. Ale z drugiej strony mam ją nie szczepić bo ma temp zresztą ja 27 lat temu tez miałam temp i wymioty z powodu szczepien i żyję.
PAti Robię co kilka lat przeciwciała, jak trzeba sie doszczepiam taka praca:p tężec( mam standard co 5 lat bo zawsze coś sobie zrobie) grypę.
A swoją drogą ile z Was zrobiło sobie badania HCV i HIV na własna rękę tym bardziej ze hcv zarazić się można wszędzie bo kiłę chyba każda miała w ciąży.
Z mojej strony to koniec o sczepieniach. Ja to zawsze myślę o drastycznych zakończeniach. Najważniejsze żeby było jak najmniej powikłań i nasze dzieciaczki nie cierpiały ani nie chorowały.
Kaira zrobisz jak chcesz.
Skoro sama wiesz,że to NOP to sama decydujesz.Masz świadomość zagrożenia.
Kiedyś była tylko temp i nic więcej ,bo szczepionki były czyste.
Teraz jest to ostra chemia i powikłania często są większe .
U nas po 2 dawce WZW typu B Kuba miał właśnie paraliż i płakał przez kilka godzin.Jeden z profesorów powiedział,że to był krzyk mózgu.
Układ nerwowy nie wytrzymał i małego sparaliżowało.
Twoje dziecko -twój wybór.
Ja zauważyłam,że mały po szczepieniach na spory czas stawał w rozwoju ...
ale każde dziecko jest inne.
Dziewczynki nie poczytam,bo jestem po 11 godzinach na uczelni i padam na pysk.
Przeleciałam tylko posty po łebkach.
Postaram się nadrobić później.;-):-):-)

reklama
Hej dziewczynki witam niedzielnie
mnie np kilka lat temu doszczepiali na wzw przed zabiegiem a teraz nic lekarze nie mowia zebym sie szczepila na cokolwiek
wczoraj tesciowa na mnie naskoczyla znowu ! ze Malego nie szczepimy i ze napewno zachoruje na polio albo cos innego
Pati gratki dla Miska :-) chcialam ten kombinezon zamowic ale jakis Maly mi sie wydawa
KOMBINEZON POLAROWY 4 PORY ROKU ROZM 86 KOLORY (1824320659) - Aukcje internetowe Allegro
zamówiłam ten na roz 86 :-) kolor pistacja

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki witam niedzielnie
mnie np kilka lat temu doszczepiali na wzw przed zabiegiem a teraz nic lekarze nie mowia zebym sie szczepila na cokolwiek
wczoraj tesciowa na mnie naskoczyla znowu ! ze Malego nie szczepimy i ze napewno zachoruje na polio albo cos innego
Pati gratki dla Miska :-) chcialam ten kombinezon zamowic ale jakis Maly mi sie wydawa
KOMBINEZON POLAROWY 4 PORY ROKU ROZM 86 KOLORY (1824320659) - Aukcje internetowe Allegro
zamówiłam ten na roz 86 :-) kolor pistacja

alicja ja mam tez ten kombinezon tez pistacja ale 80 i jest na akurat a maly nosi roznie 74 i 80 czasem ale kombinezon faktycznie ma zawyzone rozmiary bo mojemu juz stopek nie zakryje bo za krotkie nogawki

a jesli chcesz zeby tesciowa sie odczepila podrukuj jeje materialy o szczepieniach, powiklania z rozporzadzenia daj do poczytania i powiedz ze na temat szczepien bedziesz mogla z nia pogadac jak conieco poczyta a ty temat uwazasz za zamkniety bo bez wiedzy mozna tylko powtarzac to co z reklam. moja tesciowa tez sie czepiala a teraz jest innego zdania, tak samo moja mama o dziwo nie wiedziala o powiklaniach choc siostra miala powiklanie stwierdzone przez lekarza...

co do wzw to jeszcze zależy czym się szczepi kiedyś As tabele wklejała z której wynikało jasno ,która jest najbardziej niebezpieczna.ale to już o tym kiedyś była rozmowa.

my jutro na pneumo ale katar mamy wiec go na pewno nie zaszczepią

weny nei mam do odpisywania.buźka

A nam się Amela buntuje, i od wczoraj nie chce sama zasnąć w łóżeczku, a od urodzenia zawsze zasypiała sama, nigdy jej nie lulałam ani nic...mam nadzieję, że jej się odwróci..nie wiem może za wcześnie ją położyłam,a ona nie była jeszcze bardzo śpiąca..oby jej przeszło

pati - gratki dla Michałka

A Amela coraz bardziej już próbuje siadać:)

Dobrej nocki!

LucyF - dla Miłosza na roczek

Trudno myśli ubrać w słowa,
oddać piórem życzeń kwiat..
wyrzec to, co serce chowa..
Powiem krótko: żyj 100 lat
:-D

Wszystkiego dobrego też dla Darii (daaa) i Amelii (Wiolka) - zdrówka! :-)

She - jak impreza? :happy2:

A nam 3 lata dzisiaj mija ... :-(

Witam Wieczorowo :)

Padam na ryjek, jakis ciezki ten weekend... Stasiowi wychodzą na raz dwie jedynki gorne i w nocy tylko mamusia i cyc :)

Aaaaa no i pochwale się co mi tam wyszło :)

Dla Dziewczynki

wozek6.jpg

Dla Chłopaka :)

wozek10.jpg

Miłoszku:

Do zabawy mnóstwa siły,
Żeby każdy dzień był miły,
Pełen śmiechu i radości,
Stu urodzinowych gości,
Aut, klocków i pluszaków,
Stu prezentów, stu buziaków,
Zdrowia szczęścia i słodyczy---Beata z Olafkiem życzy ;-)
balonikixg6.jpg

reklama
Lili dla Dzieciatka (*) ehhh te daty :-( przytulam....

angelka b.ladne te zaproszenia :tak:i wytrwalosci i sily w walce z przebijajacymi sie zabkami :sorry2:
Amelko i Dario zdrowka :-)

Do góry