reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

pati smoczek mial z tomme i z aventu no i pluje chyba ze taki zwykly jeszcze sprobowac... karmie go i mm i cycm zalezy czy mam mleko w cycach

reklama
Julia mojej znajomej syn ma tak jak twój ma teraz 2 m-ce i waży 7800 bo non stop ryczy i jest głodny ona go również karmi mieszanie. Woda z glukozą smakowała bo słodka, próbuj z herbatkami i wodą może sie nauczy. Ja &&& za was !!!!!
Moja dziś taka marudna że szok spała tylko 30 minut i non stop sie wydziera już nie wiem co jej jest. I pewne ze to zabki bo płakała jak chciałam jej posmarować żelem.

Część dziewczęta

Patii no nareszcie się odezwałaś

Agata witaj z powrotem

Kaira mój mały też marudny od 3 dni - ale u nas to skok rozwojowy.

Jankesowa mój w ogóle smoczka nie toleruje - żadnego. Mój nawet herbatki nie chce pić tylko cycka - ja jestem na etapie uczenia go pić, bo tak to wszędzie bym musiała cycka wystawiać. A też miał okres wiszenia na cycku oduczyłam go tego, choć czasem jak jest bardziej marudny to go dostawiam częściej, z tym że ja to mam mleka pełno. Dostawiaj zawsze do cycka, nawet jak Ci się wydaje, że nie masz mleka a potem mm, tak utrzymasz laktację, bo jak będzie pomijała cycanie to Ci naprawdę mleko zaniknie.

jankesowa to daj mu tyle ile chce :dry: az sie naje...zobaczysz jak duzo wypije i na ile mu starczy ;-) najpierw cyc a potem mm....moze bidulek nie najadl sie jeszcze do syta i ciagle bedzie plakal....a przecierz Gracjan urodzil sie spory wiec zje troche wiecej niz 3,5kg dzieciaczki :tak: a wode z glukoza podaje od poczatku ;-) bo koperkowa mozna 100ml na dobe..na rumianek Olaf ma uczulenie...mam jeszcze cebion ktory podaje ze wzledu na ten nawracajacy katarek i herbatke na dobrabnoc z melisa ;-)
nie łam sie kochana-dasz rade-tyle czekalas na uparciuszka to poradzisz sobie ze wszystkim tylko nie denerwuj sie ;-)

aniolki dzieki ;* do herbatki kupilam inny smoczek tamten mial za duza dziure, smoka dzis kazalam mamie kupic innego te dwa jakies takie twarde a Gracjan lubi miekkie smoki . przez cala noc dostawal tylko cyca ale nawet nie wiem co ile sie budzil bo nie dal sie odlozyc do lozeczka tylko 2 razy mi sie udalo. Dwa razy pampera prze sikal i mi poduszke.

gosiu przystawiam go za kzadym razem, tyle ze jak bym chciala gdzies jechac to zostaje tylko mm bo laktatorem to z moich cyckow nic sciagnac nie idzie.

Witam

U nas noc do banii. Budzi się częściej niż wcześniej. A już było tak ładnie. Tylko 2 pobudki były a teraz to z 5 od 20.

Jankesowa mi chodzi o teraz, bo raczej teraz na dłużej nie wyjdziesz. Jak to nie poskutkuje to niestety będziesz musiała przejść na mm, ale chodzi o to żebyś teraz spróbowała jak chcesz karmić, to, ze akurat u mnie to poskutkowało nie znaczy że musi u wszystkich, taką radę dostałam w szpitalu od położnej laktacyjnej.

mysza w szpitalu bylu NUK i te mu podchodzily. a teraz mam lovi taki miekki i mu pasuje,a do herbaty z babyono wyczailam
gosiua rozumiem byla polozna i sprawe mi rozjasnila dawac cyca ale jak widze ze nie jest zasycony to butle, dziecko glodne moze zachowywac sie jakby kolke mialo,

Maly duzy, ladny, dorodny normalnie roslam w oczach no i dawno dziecka z takimi wloskami nie widziala, pepek sie goi ale nie ma mu sie na odpadniecie strasznie gruba pepowina byla, a moje dziecie podczas jej pol godzinnej wizyty lezalo grzecznie w lozeczku o dziwo no i co marsz na spacer zaraz taszcze wozek na dwor. Rana ladnie sie goi ale mam ja duzo wietrzyc i odpoczywac jeszcze .

Jankesowa - przede wszystkim musisz się wyciszyć, bo za dużo się dzieje, widać po chaotycznym pisaniu. Musisz podjąć decyzję co chcesz teraz i już, karmić piersią, mm czy mieszanym. Jak bardzo chcesz karmić piersią to zapomnij o jakiś wyjazdach, załatwianiu dupereli i skup się na Gracjanie, cycach i mleku. Olej wszystko co może Cię denerwować, negatywnie rozpraszać i w ogóle. Bez paniki choć wiem, że hormony nieźle Ci się dają we znaki.

1. Przystawiasz młodego co chwilę.
2. Jak nie jest przy cycu to herbatka laktacyjna do popicia + meliska na wyciszenie.
3. Cyce masujesz okrężnymi ruchami.
4. Działaj laktatorem, choć jak Gracjan taki głodny wilk, to nawet lepiej Jego przystawiać zamiast laktatora.

Musisz dać sobie czas i rozbujać laktację. ale żeby to zrobić to zero stresu (prawda Just?), dużo wsparcia bliskich (Just, Kaira?) i uśmiech na gębie, karmienie ma być radością, więc jak mu brakuje to dokarm mm, ale pamiętaj jaki jest Twój główny cel.

Julia jeśli psychicznie nie jesteś gotowa na karmienie i sytuacja Cię przerasta nie miej sobie za złe, nie Ty pierwsza, nie Ty ostatnia. Nie masz sobie nic zarzucać. Ważne by dziecko było najedzone i szczęśliwe, a Ty spokojna i szczęśliwa.

GosiaLew - Ada dzisiaj się budziła ze 100 razy, idzie zmiana pogody!

Agata - rozumiem Cię w 100% u nas Ada też uczy nas, że jest najważniejsza i czas spędzony z Nią tak w 100% jest bezcenny. A jeszcze nie biega i nie ma aż takich wariactw, więc wyobrażam sobie co musi się dziać u was. U nas plusem jest jeszcze ogród i tam teraz najwięcej będzie się dziać :)

Just - nie mogę się na Szymka napatrzeć normalnie!

Martusionek, Kasikz - super, że chrzciny udane, wszystkiego najlepszego dla Dzieciaków.

Kasikz - zlituj się, nie wymawiaj przy mnie słowa Praga - zazdroszczę już tak bardzo. A jeszcze po drodze Adrspach - aaaach :)

Miłego weekendu wszystkim!

EDIT: Jankesowa - myślę, że spacery Ci pomogą, bo w czterech ścianach w taką pogodę można jajo znieść i tylko się pochlastać.

reklama
Lili dzieki . Niestety w przyszlym tyg musze wyjechac zalatwic wszystkie sprawy zwiazane z macierzynskim, aktem urodzenia, becikowym, maz nie moze nie dostanie wolnego i tyle takiego ma szefa i nic nie mozemy zrobic wiec musze. z racji ze rodzilam w szpitalu 50 km od domu wiec wyjazd tez nie bedzie krotki a potem do innej miejscowosci 20 km macierzynski..:confused:. Bede karmila mieszanym. herbatki pije, cyce masuje ale cos kiepsko to na nie dziala.

Do góry