reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

czesc moje Kochane:))
na poczatku chcialam ucalowac wszystkie wasze skarbki i Was:*
u nas powolutku do przodu, Milo wlasnie zabkuje wychadza mu dwa zabki na dole i wlasnie w tej chwili lekko froteruje mi podloge:)
my ciagle mamy stresa z powodu jego malej glowki ale neurologicnie wszystko jest ok wiec pozostaje nadzieja ze moze taki jego urok.
dzis Milo zaliczyl pierwszy upadek z lozka bo moj P zostawil go na sekunde bez opieki, na szczescie nic sie nie stalo ale najedlismy sie strachu

reklama
Wiolka - trzymam kciuki by antybiotyk pomógł, nam pomógł, mimo, że w pewnym momencie żałowałam, że się zdecydowałam, w każdym razie Ada potrzebowała więcej przytulania się no i odrzuciła wszystko i tylko cyca chciała, dostałaś coś do tego antybiotyku ochronnego? U mnie był to cyc, a nie wiem jak to jest przy mm :dry:
LucyF - kochana super, że jesteś, wróciłaś do pracy? Chyba nie skoro Milo froteruje podłogi :laugh2: Co do główki Milo nie wiem czy to tu na forum czytałam czy gdzieś indziej, ale u jednego dzieciaka stwierdzili małą główkę, a drugi lekarz poobserwował rodziców i na podstawie ich wyglądu powiedział, że taka uroda dzieciaczka bo matka jest jakaś tam, ojciec jakiś tam, przepraszam, ale nie pamiętam dokładnie :zawstydzona/y: Co do łóżkowych upadków to jest nas tutaj już spora grupa małych lotników :)

A my mamy kolejne L4 opiekę ;-)

Witam się i ja!

Kubulek i Olaf cudnu :)

Aniołki jak Ty pięknie te zdjęcia umiesz obrobić. Super!

Lili a ile można wzięść opieki na bejbi maksymalnie ?

Pozdrawiam Was wszystkie.
Zmykam coś zjeść i na spacer.

Wszystkiego najlepszego dla Ali, ale z niej pannica!
Wiola zdrówka dla maluszka!
Lilianka, a co się dzieje, że ty na L4?
Mysza na zdrowe dziecko masz 2 dni opieki, a na chore, to sporo, nie wiem dokładnie ile, no ale jest płatne 80% jak twoje.
Gosia, aniołki, ale fajne chlopaki!
LucyF, mój synek też wylądował na podłodze ze 3 razy, głównie w nocy po karmieniu jak sobie przysnełam, a męża nie było zdrugiej strony jako barierki.
Agniesia, nam wszystko pokazała położna w domu a wczesniej na szkole rodzenia, poza tym forum i książki są zbędne.
A co do pieluszek, ja uzywam pampersów, kupiłam jak były w promocji po 44gr (2 i na zapas 3), mam jeszcze trochę Premium Care, ale one rzeczywiscie drogo wychodzą, a nie odczuwam wiekszej różnicy. Miałam paczke Huggiesów, ale wole Pampersy, pupcia jest taka malutka jak jest sucha, jest mieciutka w dotyku, no i wytrzymuje całą noc, nie przepuszcza na ubranko. Baby Dream niestety są jak dla mnie mało chłonne, a my jak teraz załozymy pieluszkę po kąpieli, to zmieniamy rano, wtedy to rzeczywiscie jest ciężka :-) Ogólnie jak nie ma jakiś "kupnych ekscesów" to idą nam średnio 4 pieluszki dziennie.
Udało mi się wczoraj wreszcie uchwycić usmiech :-)
P1080794n.jpg

Ostatnia edycja:
Ewitka - mam opiekę, bo do pracy idę po Wielkanocy, a urlop mi się już skończył, a nie mam z kim Ady zostawić od rańca do wieczora póki co. Opiekę nad Adą mam po weekendzie majowym, więc zostały mi jeszcze te dni od Wielkanocy do weekendu majowego niewiadome jak to będzie :/ Nie wiem czy A. nie weźmie urlopu w tym czasie :dry:

Zasiłku opiekuńczego na chore i zdrowe dziecko chyba do 8 lat jest 60dni roku

Wszystko się zgadza. Ale coś mi gdzieś tam świta jeszcze liczba 180 dni tylko muszę ruszyć szare komórki :zawstydzona/y:

A 2 dni opieki jakie przysługują w pracy to nie zasiłek opiekuńczy tylko urlop opiekuńczy i przysługuje 2 dni w roku do ukończenia 14 lat.

Ostatnia edycja:
reklama
To Wam się humorek włączył :-D:-D:-D

Mam smski:
od She - Emi miała pobierany mocz (a propo tej wysypki) i jest ok, jutro mają wizytą u lekarza i będzie może wiadomo co to to coś i się odezwie. Pozdrawia!

od Eweli28 - chłopaki zdrowo rosną, Tomasz ma już 6 zęboli i waży 11kg i jest nieznośny, ale kochany. Starszak za to grzeczniutki :) Jak będzie mieć neta to wejdzie na bb. Pozdrawia!

Jeżeli mogę coś doradzić/podpowiedzieć mamuśkom zaraz wyskakującym z 3-6 i wskakukjącym w kolejną rozmiarówkę to powiem Wam, że przeskoczenie z 3-6 na 9-12 jeśli chodzi o pajace czy bluzki to był cel w "10" jak pomyślę, że zaraz miałabym znowu kupować, bo kolejne 3 m-ce minęły to masakra, szczególnie tyczy się to dłuuugich dzieciaków ;-) Spodnie już też nosimy 9-12 bo one mają już te gumki z tyłu i się elegancko trzymają, no zdjąć bez rozpinania też idzie ;-)

A dzisiaj w przychodni spotkałam kumpelę, z którą razem rodziłyśmy i powiem Wam, że Ada wyższa o pół głowy od słodziaka Wojtusia i Wojtuś waży 9400 a Ada 9600 bo mi schudło dziewczę :laugh2: I on taki pamperek "miszlę" a Adzik zgrabniara :evil: Zaczepiali się, gadali, super sprawa :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry