reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

reklama
Witajcie a ja sobiue czekam na pediatrę bo Lenka robi co chwilę kupkę a teraz domieszką śluzu i krwi. Jestem przerażona bo nie wiem co załapała w tym szpitalu. Proszę o kciuki!!
Wiolu Tylko się ciesz że tak dużo je moja je 60 ml mleka i to nie zawsze

Kairko nie my ślubu nie mamy:)
wiolka jak dla mnie to bardzo dużo je!
agnieszka fajowe zdjątka a przede wszystkim modelka

jejku Kairko napisz co pediatra powiedziala
haniu a co tam u ciebie? bo zawsze tak tematycznie piszesz

obrączki kupiliśmy:)

Ola, bo ja już taka konkretna babka jestem:zawstydzona/y:. Nie będę kłamała, że kojarzę Was wszystkie z cpp, ale dla mnie strata Mikołaja była i jest koszmarem. Dlatego wszystkie jesteście mi bliskie i jak mogę pomóc jakąś radą, albo choć dobrym słowem to robię to:tak:
I sprawiłaś mi wielką przyjemność swoim pytaniem:-). I tym, że zauważyłaś jak piszę. Wydawało mi się, że moje "giną w tłumie"

Wiec jestem pediatra zaleciła nifuroksazyd w zawiesinie3x1 kleik ryżowy i kleik z marchewka + ryż i kaszkę mleczno ryżową. Pisze że po skończonym 4 m-ce ale ja podaje i po 7 kupce narazie odpukać się zatrzymało.Tej krewki troszkę poszło teraz jest minimalnie w śluzie.
Haniu nie giną w tłumie:) Ja od początku zauważam w szczególnie wpada suwak w oko :)
Olu daj fotkę jakie:)
Dziewczyny czy po skończonym 3m-ce podawałyście coś jeszcze oprucz mleka coś mi się kojarzy że myszka zaczynała.

Kaira, dietę po 3 miesiącu rozszerzały Agata, Mysza i chyba Lili. Dziewczyny zaczynały raczej od warzyw, ale jak u Was jest konieczność stopowania biegunki to działaj tymi ryżowymi cudami.
Ja co prawda bardziej bym się skupiła na kleiku ryżowym (jest nestle i bobovity) niż na kaszkach, bo jednak kleik jest chyba bardziej lekkostrawny i nie zawiera tych dodatkowych cudów co kaszka (cukier itd.). Przynajmniej u mnie na początku Szymek jadł kleiki na mleku modyf. a dopiero potem kaszki

Może to warto wypróbować:
Hipp ORS 200, kleik marchewkowo - ryżowy, 200 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie

Trzymam kciuki za spokój!!!

Just słonce właśnie jej ors 200 podaje nie za bardzo jej smakuje:) Właśnie doczytałam o tych kaszkach jest w nich cukier wiec wole tego nie podawać. Gotuje ryż i zrobię sama kleik a jutro kupię kleik ryżowy i kukurydziany, choć te moje dziecię nie je więcej niż 70 ml i jada co 2 h. może to pomoze bo te jej biegunki mnie wykończają.

Kaira, w kaszkach to dużo dużo cukru jest - właśnie przed chwilą zjadłam ostatnią łyżkę Szymkowej kaszy i dla mnie wielbiciela słodyczy, było to za słodkie.
Kleik kukurydziany to z tego co pamiętam rozluźnia kupkę, więc nie dla Was na tą chwilę.
Bobovita ma zupkę marchewkową z ryżem i coś mi się kojarzy, że np. Adzie Lili marchewka średnio smakowała, a ta z ryżem całkiem całkie
Nowości chyba rzadko kiedy od początku entuzjazm budzą, więc ważne, żeby choć troszkę tego łyknęła :-)
wazne, ze mleczko pije :-)

reklama
Haniu!!!! - ja dzisiaj karmiłam Adę i myślałam o Tobie, powiedz mi kochana jak Ty karmisz Małego głodomora cycem na noc też czy dajesz coś bardziej sycącego, a cyc w innych porach? :sorry2:
Kasikz, Just, Haniu - jak wygląda teraz Wasz schemat jedzeniowy? Bo u mnie cosik się rozwaliło i Ada je o jeden posiłek mniej niż wcześniej. A na dodatek nie ma reguły raz zupka o 12, raz zupka o 16 :dry:
Kaira - odłóż kaszki i weź się za kleiki, kaszki szczególnie owocowe mają dużo cukru, a Lena za malutka. Ada wcina kaszki od niedawna, ale to taki bonus 2x w tygodniu, teraz będziemy próbować dopiero kleiku, bo tak to wiesz cycowałyśmy :tak: I tak jak Just pisała Ada marchewki bobovity nie chciała, za to tą z ryżem wpieprzała aż się uszy trzęsły i to właśnie miała 3 m-ce i 7 dni, natomiast marchewka hippa była pycha. Czytaj etykiety koniecznie albo w Internecie na ich stronach, bo hipp wcześnie ma cukier w niektórych produktach a bobovita nie. Będziesz teraz już rozszerzać dietę nie tylko o marchewkę, ale potem i inne?
Wiola - to ładnie je i ok :)

Do góry