K
kaira24
Gość
Ja na chwilkę bo jestem padnięta.Wieć usg trwało 1,20 min bylo bardzo dokładne bardzo się zdziwiłam lekarka super wiec wnioski wszystko jest w normie jeśli chodzi o wiek korygowany. Wszystkie narządy ma jak wcześniak. Okazało sie że ma 3 przepukliny bo pachwinowe są obustronne
zaparcia są najprawdopodobniej nietolerancji laktozy, bo widoczne są wielkie ilości gazów i niestrawionego pokarmu. Stąd te ulewania, i strzelające kupki.Pokarm często jest w nich nie strawiony do końca.Lena zawsze jak zje do 10 min jest płacz po jedzonku powiedziała mi ze to wina rozpoczęcia pracy jelitek. Mam się zastanowić nad zmianą mleka ale to trzeba dokładnie przemyśleć co jest lepiej bo jeśli chodzi o laktoze to zmienić ale jeśli chodzi o wcześniaka to zostawić . Najśmieszniejsze ze ja nie jem nabiału bo nie przyswajam a ona to chyba ma wrodzone.A żołądek am tak malutki że mam dawać jej mało le często jedzonka wiec te 60 co pije to jest jaknajbrziej w porządku.Niewiem co zrobić dziewczyny jestem zdołowana na maksa.
JEśli chodzi o główkę to krwiaczek którego miała to sie zmniejszył ale jest mała torbiel 3mm w mózgu i jakaś niejednorodna okolica jąder ale jest to stan po hiperbilirubinemii mam sie tym nie przejmować bo wszystko jest w granicach"szerokiej normy dla wieku"-jednak skonsultować z neurologiem i powtórka badania za 4 m--ce. Zauważyła wzmożone napięcie u małej.Tego się spodziewałam.
Bioderka w normie dobrze wykształcone ale przez miesiąc dawać pieluchy bo jest na granicy normy. Miłay prawo sie nie wykształcić.
Niby jest wszystko ok ale ja sie naprawdę martwię. Neurologa mam w pt o 18
Zmykam spać przepraszam że tak o sobie. Słodkich snów
JEśli chodzi o główkę to krwiaczek którego miała to sie zmniejszył ale jest mała torbiel 3mm w mózgu i jakaś niejednorodna okolica jąder ale jest to stan po hiperbilirubinemii mam sie tym nie przejmować bo wszystko jest w granicach"szerokiej normy dla wieku"-jednak skonsultować z neurologiem i powtórka badania za 4 m--ce. Zauważyła wzmożone napięcie u małej.Tego się spodziewałam.
Bioderka w normie dobrze wykształcone ale przez miesiąc dawać pieluchy bo jest na granicy normy. Miłay prawo sie nie wykształcić.
Niby jest wszystko ok ale ja sie naprawdę martwię. Neurologa mam w pt o 18
Zmykam spać przepraszam że tak o sobie. Słodkich snów