reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Znowu miałam to samo co w nocy tylko w dzień. Nie spał od 13.30 do teraz. No chyba, że chwilkę na rękach albo po kilkanaście minut w łóżeczku. Jak teraz zrobił kupę, to jeszcze takiej zielonej nie miał. Temperatury też nie ma, bo aż sprawdziłam. Rano kolor kup był dobry - musztardowy. Nie wiem czy to jeszcze te leniwe czy co, bo nie jadłam nic na mlecznego. Jabłka mogą wzdymać? Po herbatnikach? Jadłam jeszcze kanapki z wędliną, potem z dżemem i na obiad ziemniaki z pieczonym mięskiem. Tak się zanosił płaczem, ze szok, normalnie z nim płakałam.
Teraz usnął mi na łóżku jak go karmiłam i tak go już zostawiłam.
Muszę częściej pić herbatkę z hippa, bo rzeczywiście to pomaga, po każdym karmieniu tak 100 ml z jednej łyżeczki.

Od kiedy ewentualnie można podawać espumisan, infacol itp.?

edit: wyeliminuję póki co nabiał w ogóle, bo póki co jogurty mogłam jeść i pić kawę zbożową z mlekiem. Spróbuję jeśli po tym nie przejdzie to wtedy przynajmniej wiem, że to nie skaza białkowa

Ostatnia edycja:
reklama
oj Gosiu wspolczuje bo ja to tez przerabialam. dobry pomysl z tym wyeliminowaniem nabialu, moze to bedzie przyczyna. po jablkach raczej nic nie powinno sie dziac bo ja jadlam jak karmilam. a infacol podalwalam od 3 tyg bo u Mila wlasnie wtedy zaczely sie kolki.

Kasikz to gratuluje wytrwałości w diecie, bo jak ja mam mieć dietę kolejną to się pochlastam, najpierw cukrzycową a teraz karmiącą. Chyba padnę jak będę miała alergika.

Mały po kąpieli zasnął i zrobił mega zieloną kupę (ale nie są spienione czy coś) więc mam nadzieję, że trochę pośpi.

Ostatnia edycja:
GosiaLew - mleko won, bo ono u wielu namieszało, spróbuj właśnie drogą eliminacji przez kilka dni próbować co możesz co nie, niestety początki takie są, spróbuj jeść to co dawali w szpitalu, potem powolutku dodawać coś.
Martusionek - witaj, Tomuś cudny, a jak piesio? Bardzo stęskniony?
LucyF - super, że kolacja udana

Zostałam na noc u siostry w Poznaniu, Adą właśnie dziadki się zajmują a ja korzystam :)

Gosiu u mnie długo były zielone kupki i nie mogłyśmy dojść z lekarką od czego to... w końcu winowajcą okazały się wędliny, kiełbasa... lekarka powiedziała, że małą najprawdopodobniej uczulił jakiś konserwant w nich obecny....

Witam Was dziewczynki po tak długim milczeniu ale ostatnie tygodnie maiałam tak zakręcone że masakra.

Od razu piszę żeu mnie wszystko dobrze, 1lutego byłam na badaniach prenatalnych takich bardziej szczegółowych ze względu na wiek, wszystko jest dobrze, maleństwo już wywija nóżkami.
Ta ciąża ogólnie przebiega całkiem inaczejjak z Glorcią. Nic mnie nie boli, mam zaledwie lekkie mdłości , wymioty raz na kilka dni i zgaga też raz się pojawiła. W między czasie przeprowadziliśmy się no i byłam z małą na portfolio, podpisałyśmy kontrakt zAgencją Filmową i PromocjąDzieci.Kilka fotek mojej gwiazdy wstawiłam na " Wieściach odciężarówek". No i to by było na tyle z tych przyjemnych rzeczy. 2 lutego miałam pierwszą sprawę o rozwód i do tej pory dochodzę do siebie. Kto wymyślił takich durnych chłopów. Szok

hejka!

Razem z Szymonkiem serdecznie dziękujemy za życzenia :-)
Nie mam pojęcia kiedy te 8 miechów przeleciało :szok:

Co do zielonych kup to u nas na początku w drugim tyg się pojawiły, ale bez objawów dodatkowych w stylu płacze, prężenia się itp. - lakarka coś mówiła, że to może być od tego, że dziecko się świeżego powietrza nałykało (pierwsze spacerki) - jak dla mnie dziwne wytłumaczenie ;-), albo że długo kupki nie robiło i to zalegało i od tego zzieleniało. Pamiętam, że dopuściłam się samowolki i zapodałam dicoflor i kolorek musztardowy powrócił.
Kolor zielony wrócił do nas gdy do diety weszły warzywa. Innych objawów alergii brak, więc widać taka uroda mojego synka.

A co do espumisanu to jak byliśmy na wizycie gdzieś tak w 14 dobie i lekarka mówiła, że w razie potrzeby można już te kropelki stosować

reklama
co do kolek u nas skonczyly się...a byly nie wiem od czego w koncu bo jem jak jadłam.bobotic troszke pomagal ale juz mu nie daję.
dr dzis stweirdzila,ze maly ma anemie spowodowaną rozpadem krwinek czyli w sumie przez ta zoltaczke.hemoglobina 11 nie sadzilam ze dla niemowlat są inne normy a jednak.a najlepsz ze w sob inna lekarka mowila ze morfologia ok.zostalam bez samochodu bo swoj sprzedalam,.ale w sumie ostanio i tak stal.

zielona kupa i wieki placz z bólem brzunia byl jak zjadlam cebule...albo twaróg w pierogach do tej pory nie wiem ktore z nich.Julus mial wtedy kilka dni

Just 8miesięcy to już poważny wiek:) buziaczki!

lili my mamy basen na 15tą wiec tez mi srednio pasuje.bo o 14tej zawsze spacerek konczylismy i dosypial maly do 15tej ,musze juz dzien przeorganizowac jakos.nie wiem jak.narazie i tak mamy katar.a poza tym nie wiem czy nie poczekac az go zaszczepie.bo poki co ma tylko na rotawirusy

a znowu butli jemy mniej:) a cyca jakos konkretniej nawet w dzien...:) butli w sumei dzis zjadl 160ml w trzech ratach przez caly dzien, a juz jadal 300

Ostatnia edycja:
Do góry