reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Witam sobie z ranka

Cycujemy, cycujemy i cycujemy, średnio co 2-3h. I już piersi tak nie bolą. Sutki też już tak nie bolą przy tym.
Noc minęła całkiem dobrze, tylko znowu dziś od 23 do 01.30 męczyły go kupy i spać nie chciał. Ale wzdęć nie miał. I już chwilowo sobie zrobił z mojego cycka smoczek, ale jakoś przeszło i usnął sam.
Czy Wasze dzieciaczki też tak cisną kupki podczas karmienia, bo u mojego to reguła, ledwo przebiorę, zacznę karmić i wtedy idzie. Czasem uda się przebrać tak żeby się nie rozbudził, ale czasem muszę pocycować jeszcze chwilkę.

A paznokci w końcu nie obcięłam.

Tydzień temu poszłam do szpitala, nie spodziewałam się, że następnego dnia ranka już urodzę :-)
I tak generalnie to nie wcisnęłam się za bardzo w kolejkę, bo z Jeżynką i Martusionek urodziłyśmy równo. No może troszkę wyprzedziłam Angelkę ;-)

I jeszcze fotki mojego cudeńka

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Babeczki!

Gosiu mój Szymek miał tak w szpitalu, zawsze podczas jedzenia - kupa. Więc pampersy szły na potęgę...a była jakaś taka zasada że przed jedzeniem dziecko miało być przebrane.
Dobrze że dałaś sobie spoój z obcinaniem paznokietek, tak jak pisałam, słyszałam że nie powinno się...moje dziecię też się okropnie drapało, niedrapki wytrwały na łapkach góra 3minuty...ale miałam te body kopertowe z niedrapkami i to się w miarę sprawdzało.

Lili jak tam się dziewczyny czujecie ?

Szymek mi się dzisiaj obudził o 5 rano...tzn obudził W. bo ja bym przetrzymała to jego kwękolenie i pewnie by zasnął, ale nim się zorientowałam to W. już mu butlę przygotował z jedzeniem...szkoda, bo już dość długi czas nie jadał w nocy. No ale mam nadzieje że to było jednorazowe.

Miłego dnia Wam życzę!

Gosiu cudny synuś! I jak się pięknie uśmiechnął :-)

ewela28 co tam u Was słychać ?

A gdzie się wszystkie dzisiaj podziewacie ?

Ostatnia edycja:
Ja pozdrawiam i buziole dla was wszystkich. Ewela dla ciebie też:) . Znowu dopadł mnie kaszel:( Pola cycka już własciwie nie chce wogóle. Jeszcze spróbuje w nocy. Może troche poodciągam:(

hmmmm jednak zostaje w pracy, juz sama nie wiem czy to dobrze czy zle. bede musiala znalezc kogos kto zajmie sie Milem....

LucyF jak się pogodziłaś, że jednak zostajesz zwolniona to teraz znowu zmiana a do opieki to będziesz nianię zatrudniała czy masz kogoś z rodziny typu babcia?

Mysza no dziś wyjątkowa cisza.

Ewela co tam u Was?

A u nas odpadł pępuszek :-)
I dziś nagrzaliśmy mocno w pokoju do kąpieli i nie było płaczu. Codziennie uczymy się czegoś nowego i odkrywamy coś nowego.

LucyF to od kiedy musiałabyś wrócić ? Skąd takie zmiany ?

Gosiu no to super że się udało znaleźć sposób na kąpiel i super że pępuszek już odpał, dla mnie to była mega ulga.

kasikz kochana ja bym chciala chociaz do czterech miesiecy dociagnac bo u mnie poprawy nie widac.dzis trzy butle poszly.a cyca odmowil.w nocy cycus tak,jako smokus tez ale jak jesc to butla.a ja odciagam zeby je pobudzic i maks 50ml .raz 60 bylo.to jak nie pil dawno.a jak pije to 20 maksik.ale raczej 10.teraz tez doję się

gosiu my tez grzalismy lazienke i przestal plakac ale potem byl problem z ubieraniem bo zimno i placz.

a Ja dzis pierwszą kąpiel z dzidziusiem razem w wannie:)zdziwiony byl i wszystko ogladal widok z wanienki ustawionej na pralce widocznie jest mniej ciekawy
jutro idę znowu na krew.dwa tyg temu bilirubina wynosila 5.a te aspaty alaty spadly o polowe od wyjsciowej wartosci.oczeta nadal jakby troche zielone

lucy a na swoim stanowisku czy awans?

mysza jaki rozm ciuszkow Szymuś nosi?

Ostatnia edycja:
reklama
Gosiu no wlasnie tak to jest z dzidziolkami ze codziennie czlowiek odkrywa cos nowego:) a co do opieki nad Milem to niestety babcia pracuje wiec odpada i trzeba bedzie szukac jakiejs alternatywy. A to Twoje Cudenko cuuuuuudowne, ach co za usmiech:))
Mysza wracam od 18-go kwietnia, mysle sobie ze w tej chorej firmie od poczatku wiedzieli ze mnie zostawia tylko to taka gra psychologiczna zeby mi pokazac gdzie moje miejsce i zebym za bardzo nie fikala, az zal ze to taka duza ogolnopolska firma..
olu to sie Julusiowi musialo podobac takie plywanie na szerokich wodach:)) na razie jako p.o. kierownika a jak beda ze mnie zadowoleni to wtedy stanowisko kiera na stale, osz wkur... mnie to maksymalnie, jakby po 9 latach pracy nie bylo wiadomo co i jak

to sie wyzalilam.... na to konto dwa drinki z whisky...

Lili jak Wasze zdrowko?

Ostatnia edycja:
Do góry