reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Lili fenks ;-)
nie wiedziałam że bioderka trzeba powtarzać, jak byłam ostatnio to nie zalecili nic takiego. Muszę dopytać pediatrę, bo jakbym miała iść w okolicach 6miesiąca to już powinnam go zapisywać.

reklama
Czesc dzuewczynki.

carri mala przesliczna:-)

Kochane mamuski kazda z was ma wyczucie co i jak podawac dzieciom.

Kazde dziecko tez jest inne...

Np.Julia nigdy w swoim zyciu nie zjadla obiadku ze sloiczka...

Wypluwala,krzywila sie itd

Milego dnia wszystkim.Buziole

Mysza - my 4 razy idziemy, teraz i potem około roku dopiero.
Agnieszka - jak tam klucze i roboty budowlano-remontowe? Jejciu jak ja Ci zazdroszczę takiego kupowania od zera :)

czesc dziewczynki:)
my na drugie usg bioderek idziemy 9 marca:)
okres mi sie spoznia a mam takiego pms-a ze szok myslalam ze po porodzie mi to przejdzie. nawet test zrobilam bo nigdy nic nie wiadomo ale negatywny wyszedl.

co do marcheweczki to zauwazylam ze jak Milo ja zje to po max godz. jest taki glodny ze mleko to wypija w ciagu sekundy, hmm.....

aaa i moje dziecie zaczelo sie przekrecac z pleckow na brzuch tylko idzie mu kiepsko z barkami:) i strasznie sie zlosci i frustruje:) ( jak to moj P stwierdzil charakterek niestety po mamusi)

Aneczka Alanek sliczniutki:))))

Ostatnia edycja:
LucyF kurcze wiesz że ja też zauważyłam u siebie pms-a...a wcześniej chyba nie miałam. Normalnie obudziłam się dzisiaj w nocy i mówię do W. że jestem mega zła...on o co...a ja że nie wiem :-D no i jakieś takie stany emocjonalnie kiepskie mnie dopadają. Ale minie.
To co już Miłoszek je ? Po ile mu podajesz ?

A to jest jakaś taka norma z tymi bioderkami, że się kilka razy robi ?

Mysza Milo zjada po 4 lyzeczki na razie, ale on ma taki apetyt ze pewnie pol sloiczka by wtrzachnał:) co do tych bioderek to jak bylismy na pierwszym to ortopeda kazal jeszcze kontrolnie zrobic po 4 miesiacach a pozniej jakos tak w okolicach roku

LucyF wczoraj byłam u koleżanki która ma dziecko z 24.09 czyli urodził się dzień wcześniej niż Milo i jej pediatra powiedziała żeby dawała tyle ile on zje...i właśnie wczoraj wciągnął pół słoiczka jabłuszka z Hippa. No wiadomo że część z tej połowy była na śliniaczku :-D

No to ciekawa jestem co z tymi bioderkami. Muszę sobie na kartce zapisać i włożyć do książeczki zdrowia Szymka i zapytać na czwartkowej wizycie.

Mysza - co do bioderek to w każdym regionie inaczej. Zgodnie z zaleceniami towarzystw naukowych u noworodków badanie powinno być wykonane dwukrotnie:

• po urodzeniu około 4-6 tygodnia życia,
  • oraz około 12-16 tygodnia życia noworodka.

reklama
Do góry