katherinne
Fanka BB :)
Nisiao, ale po jakich ona chce Cię specjalistach ganiać? Nie przejmuj się aż tak tą kobietą, znając życie to ona nawet nie będzie pamiętała, jak było kiedyś, jak jest teraz i jaki nastąpił postęp tylko pewnie pokręci nosen, że jak 6-miesięczne dziecko a Ty się będziesz stresować. Pociesz się, że jedziemy na jednym wózku. Stasia rozwój motoryczny też bym określiła tak mniej więcej na jakieś 6 miesięcy. Tylko ja chyba trafiłam na lekarzy wyznających inną filozofię, bo sugerują, żeby się od niego odczepić. A ja jestem wyluzowana. . Kiedyś i tak usiądzie, wstanie, pójdzie w świat. Czytałam, że niby dzieci, które w wieku 9 miesięcy nie potrafią siadać, raczkować i wstawać, potem w wieku 5 lat nadal są opóźnione w stosunku do rówieśników. Taki straszak na rodziców. Tylko badania pokazują korelację a nie związek przyczynowo-skutkowy, więc moim zdaniem są słabe. A poza tym dlaczego my się tak upieramy nad tym, żeby dzieci się rozwijały identycznie. Dlaczego jeden 5-latek ma być identycznie rozwinięty jak drugi? Czasem mam wrażenie, że to jakaś fabryka dzieci.