reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Pleni jakie drżenie miała twoja Zojka i jakie dha jej podawalas.

Prija wystarczy założyć nowy wątek zróbisz to czy ktoś inny ?
Bibianko witaj
Karola jak dzieci??
za 5dni starszą do przedszkola do grupy bezzywieniowej mamy sami dawać drugie śniadania i co tu podać??

Sory za błędy ale z tel pisze.

reklama
Lil: Po głowie mi chodzi takie coś: zrobić listę produktów polecanych i tych na które trzeba uważać, przypiąć to tak żeby było zawsze widoczne i żeby można było dopisywać co jakiś czas. Chodzi mi o to, że tak jak tu np. napiszemy to to się gubi i później bardzo cieżko to znaleźć. Dużo fajnych pomysłów ucieka. Nie wiem czy to się uda, ale spróbować można, może jakoś się rozkręci. A ten wątek co podałaś przejrzę :tak:

Prija0 - uda się, ten wątek z listą możemy przypiąć sobie tutaj do góry.

Można też zrobić temat gdzie bedą podawane tylko przepisy, a w tym "mniam mniam" dyskutować co i jak. Wtedy łatwiej bedzie przepisy znaleźc. Taki był plan z tym wątkiem, ale dzieciaki nam porosły i jakoś temat się nie rozwinął.

Lil: Świetny pomysł. Tak zrobimy :tak: Utworzyłam na razie jeden temat, zaraz stworzę drugi. Tylko powiedz mi czy można go jakoś podpiąć w tym wyższym miejscu (nie wiem jak to nazwać :zawstydzona/y:)?

A powiedzcie mi czy Kat się obraziła na coś? Nie odzywa się, coś się stało? Bo jakoś nie zanotowałam :confused:

Ostatnia edycja:
lili wcale się nie dziwię już tym rodzicom z zamkniętej grupy na fb.. jedzenie GMO zmienia działanie naszych narządów https://www.youtube.com/watch?v=EDeQ5IeCcBQ natomiast u szczurów, myszy laboratoryjnych i niestety zwierząt gospodarskich powoduje bezpłodność oraz puste jaja płodowe STOP niekontrolowanym eksperymentom!! | Kukurydza GMO (Bt) przyczyną niepłodności u szczurów – Nowe egipskie badania.

czyli jednak są badania a nie kłamstwa tego potwora od GMO, że nie ma potrzeby badania żywności GMO pod kątem jego wpływu na człowieka. dzięki, ze zwróciłaś moją uwagę na to, myślałam, że to nas nie dotyczy, że to tylko w USA, a to bagno jest już tutaj..

jednak trafiłam na kolejną bombę, zweryfikujcie czy to prawda.. ktoś w końcu potwierdził, że podawanie mmr w tym wieku co podają zwiększa ryzyko autyzmu u chłopców o 340%... informator z CDC.. nie podano ile u dziewczynek ale pewnie podobnie w porównaniu z podaniem później tej cholernej szczepionki sprawdźcie to dziewczyny bo ja idę spać, jestem totalnie rozklekotana w głowie.https://www.youtube.com/watch?v=qTIbq0gituA moje dziecko mmr na razie nie otrzyma, na razie jest liczone w latach.

Ostatnia edycja:
kaira drżenia typu jedna nóżka, potem za jakiś czas druga, potem rączka, druga rączka, w styczniu tego roku była główka z rączką, później tylko główka i w kwietniu żuchwa z główką lub sama. jak zniknęły drżenia to pojawił się w maju oczopląs. podawałam omegamed dha z alg, sama nie wiem, kombinuję.

prija, emka jak u Was?

karola jesteście jeszcze w szpitalu?

dziewczyny te linki to dla Waszej wiadomości, nie straszę tylko przekazuję własne info, niezbyt ciekawe, przyznaję. jednak ostatni film dość mocno mną wstrząsnął tym bardziej, ze tam pokazane zostały przekazane dokumenty.. to zwróciło moją uwagę bo jestem również rodzicem szczepiącym swoje dziecko, zazwyczaj z duszą na ramieniu.. teraz niestety zdanie o CDC i ich zaleceniach co do szczepień ze statusu podejrzane uzyskały status niewiarygodne. decyzja co do szczepień nadal pozostaje w gestii rodziców. Ciekawe czy coś z tym dalej zrobią tzn. nasz PZH czy coś w ten deseń.. zabiorę ze sobą ten film do synapsis - z ciekawości. Temat kontrowersyjny, a jakże. Po prostu do rozważenia bo nie zamierzam nikogo straszyć, sama dowiaduję się o wielu rzeczach przypadkiem.

reklama
pletunie... niestety tez juz to dawno widziałam i zauważ że te linki zostały juz raz usunięte z youtube... popatrz na komentarze daty ich dodawania... aluminium, formaldehyd, skwalen polisorbat 80 i inne konserwanty nie pozostaną nigdy bez wpływu na mózg dziecka.... to wszystko przedostaje sie bezposrednio do mózgu a każdy chyba wie że są to substancje szkodliwe... nie wierze w normy who bo przykładowo po wybuchu elektrowni w japoni normy dotyczace skarzenia radioaktywnego w pozywieniu podniesiono, żeby przedsiebiorcy mogli swoje sprzedawac.. nawet tran dla dzieci skazony sprzedaje sie...... i druga sprawa tak sie składa ze mam wiedze jak dziala np sanepid w przypadku kiedy jakis punkt gastronomiczny produkuje np rolady gotowe do jedzenia-date waznosi ustala sprzedawca a nie sanepid... czyli w papierach sa badania pozywienia ale sanepid nie sprawdza jak dluga ma byc waznosc tego jedzenia... sprawe znam osobiscie, i nawet wlasciciel punktu gastronomicznego byl w szoku ze ma sam ustalic date waznosci.... bo nie jeden debil moze po prostu przegiąć... a ze punktu gastronomiczne nie musza przechowywac próbek jedzenia to winy w razie zatrucia tez nie ma komu udowodnić... instytucje publiczne typu pzh, sanepid, dla mnie sa mało wiarygodne....

emka a srebrem kolaidalnym próbowałas smarowac paluszek małej? lepsze to niz antybiotyk?

karola jak tam jaś?

Do góry